Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aurore

Ciąża?

Polecane posty

Gość Aurore

Witam Panie :) Chciałam doradzić się bardziej doświadczonych kobiet w takiej kwestii: - 9 września 24DC (stosunek przerywany), 14 października 5DC (stosunek w pierwszym miesiącu brania tabletek antykoncepcyjnych także przerywany) - planowany okres 5 listopad (dostałam zaledwie plamień 10 listopada trwają do dziś) - test ciążowy 9 listopada (po południu, wynik ujemny, po 10 minutach zmienił się na niewyraźny dodatni - jednak według ulotki po 10 minutach jest już nieważny) - 11 listopada (stosunek na tabletkach antykoncepcyjnych) - uczucie ciężkości w podbrzuszu od minimum 2 tygodni, ciągła ochota na ryby i kwaśne lub cierpkie owoce, od tygodnia mdłości w godzinach popołudniowych, od 3 tygodni niechęć do papierosów (palę od dłuższego czasu) Myślicie kochane, że powinnam poczekać czy powtórzyć test rano? Strasznie chciałabym być mamusią, więc to może być tylko moje doszukiwanie się na siłę... Czekam na odpowiedzi :)

Gość Ciąża jak
nic :)

Gość azzaa
Trudno wyrokować ale skoro test wyszedł negatywny a ty bierzesz tabletki to plamienia i inne objawy to może być skutek tabletek anty. Bierzesz anty a chcesz mieć dziecko -jak to w końcu jest?

Gość Aurore
Jest tak, że po 1 jestem za młoda (19 lat), po 2 wiem, że mnie nie stać na dziecko, więc jakośtam się zabezpieczam, przez wzgląd na dobro dziecka... Ale gdybym była w ciąży będę najszczęśliwsza na świecie :)) Krótko mówiąc chcę, ale wiem, że nie mogę.

Gość Aurore
Ja się grzecznie pytam osób doświadczonych, co powinnam zrobić, a nie czy jestem lub nie w ciąży o.O Może ODROBINĘ kultury a nie od razu wyzwiska i obrażanie bez znajomości sytuacji? o.O To, że chcę być matką, a biorę tabletki to tylko kwestia sytuacji życiowej, a nie tego, że jestem **********, bo uważam się za osobę rozsądną i jeśli zamierzacie pisać takie komentarze to lepiej nie piszcie żadnych, bo SAME/SAMI nie chcielibyście zostać tak potraktowani, gdybyście zwracali się do kogoś ze swoim problemem... Proszę o odrobinę szacunku.

Gość Wróżek tutaj nie ma
ani psychologów :)

Gość A tak poważnie
to tabletki anty zabezpieczają od pierwszej tabletki wiec jak brałaś regularnie to male szanse na ciąże.

Gość Aurore
Dziękuję za chociaż jedną sensowną odpowiedź.