Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona przyszla mama

12 tydzien ciązy ... nie widać na USG pęcherza ..

Polecane posty

Witam, może ktoś już z Państwa spotkał się z czymś takim. Dziś miałam USG, jestem w 12 tyg ciąży, wszystko jest w jak najlepszym porządku, były robione pomiary i dzieciątko ma się bardzo dobrze. Lekarz powiedział że wszystko jest w porządku, i kazał się zapisać na następną wizytę za miesiąc oraz zrobić morfologię i badania moczu. Jednak po powrocie do domu zauważyłam, że na opisie USG widnieje taki zapis "widoczny żołądek, niewidoczny pęcherz" - wystraszyłam się.. Jednak zaczęłam troszkę szperać w internecie, i wyczytałam, że lekarz mógł nie zobaczyć pęcherza ponieważ, dziecko mogło właśnie zrobić siku i pęcherz był pusty. Czy ktoś może na ten temat powiedzieć więcej?

Gość kaja-@@@@@
tak ja takz e tak miałam ginekolog poinformowała mnie ze dzieciątko mogło oprożnic pęcherz teraz jestem w 26 tyg i wszytskie wyniki badania sa b. dobrepęcherz uwidoczniono

Gość kaja-@@@@@
u mnie dodatkowo nie można było uwidocznić kości nosowej oraz zmierzyć przezierności karkowej to dopiero były zmartwienia ale czasami trzeba chwile spokoju , poczekac i bedzie dobrze stres nie działa ani na nas ani na dziecko dobrze powodzenia

Kaja dziekuje :-) no wlasnie nie powinno sie tak stresowac... Ale czasami jest ciezko..

Ech... i po co to USG wymyslili? Jak sie dowiesz ze cos nie tak to i tak nie usuniesz, a jak sie dowiesz ze wszystko ok, to zawsze coś cie zaniepokoi.