Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia_987

UK - Coraz trudniej z pracą czy tylko Polacy tak ściemniają?

Polecane posty

Gość kasia_987

Hej Byłam w Anglii w 2008, wróciłam w 2009 (żałuję) i teraz jak czytam sobie forma itd, to wychodzi na to, że pracy mało i znaleźć coś stałego albo po kilkua miesiącach -kontrakt graniczy z cudem. Chodzi mi o prace w magazynach, fabrykach (wtedy nie myślałam o niczym poważnym, bo wiedziałam, że wrócę). Czy faktycznie taka kicha, czy ludzie jak zwykle zdziwiają?

Gość wredniucha05
z tego co rozmawiam tutaj z ludźmi - prawda! praca tylko przez agencje, które zdzierają ile wlezie, a porządnym kontrakcie możesz tylko pomarzyć

mieszkam w UK i tak, to jest prawda. Ale zalezy tez jakiej pracy szukasz. Na moim obszarze jest praca w recyklingu czyli smieci, na tasmie lecą smieci smierdzi niemilosiernie i je segregujesz, jesli taka praca Cie zadowala.. to bys ją dostala. Albo praca w fabryce na taśmach przy temp. 5 stopni Celsjusza. Nogi mokre po kolana, zimnoi, smierdzi , ale jesli taka praca Cie zadowala, to rowniez nie byla bys bezrobotna. Jeszcze jest fabryka slodyczy. Daleko, wygwizdajewo i nie wiadomo jak tam samemu dojechac. Ale jesli masz znajomych albo umiesz ludziom w d... wlezc, to masz prace.

Gość ona z Londynu
To prawda, o pracę tutaj coraz trudniej

Gość osssak
pewnie zalezy od regionu. Okolice Birmingham jest praca. Kolega pojechal w ciemno, znalazl prace w tydzien. Ale zna jezyk, bez problemu moze sie dogadac. Tez zalezy od szczesia, pewnosci siebie.

Gość osssak
pewnie zalezy od regionu. Okolice Birmingham jest praca. Kolega pojechal w ciemno, znalazl prace w tydzien. Ale zna jezyk, bez problemu moze sie dogadac. Tez zalezy od szczesia, pewnosci siebie.

Gość Ewa42
Panna masakra mieszkasz w walii? bo o tej pracy tez slyszalam :)

Gość też się dziwię
Praca może i jest, ale jak już to za minimalną stawkę 6.19/h czyli około 900 funtów netto miesięcznie...A takie pieniądze są duże tylko w przeliczeniu na złotówki, w Anglii to takie skromniuteńkie życie (pookój, jedzenie, bilet) - tyle, NIC nie zaoszczędzisz, bo to grosze!