Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Raven0

Jak przestać ćpać, gdzie zwrócić się o pomoc ?

Polecane posty

Gość Raven0

Cześć wam ! Mam 15 lat . Gdy mam jakiś problem ( dodam ze niektóre wspomnienia z dzieciństwa nie są miłe ), nie potrafię sobie z nim poradzić. Kiedyś sięgałam po papierosy, potem zaczęłam się ciąć, teraz zaczęło się ćpanie. Zioło, różnego rodzaju tabletki ... Fakt faktem, podobają mi się tzw ' fazy ' ale liczę się z konsekwencjami. Jestem w 3 gm i nie chcę skończyć w zawodówce, albo na ulicy. Nie mam pojęcia jak radzić sobie z problemami. Nie zawsze umiem się otworzyć, nie lubię mówić o sobie. Może macie jakieś rady ? Będę wdzięczna za pomoc : ) Dodam że być może jest to nacisk rówieśników, nie wiem, nie mam pojęcia.

Gość Kikimoto
Wszystko zaczyna się od Ciebie. Jeśli bardzo chcesz, to na pewno się uda :) postaraj się w sytuacji kryzysowej jednak nic nie wziąć. Uwierz, że wiem, jakie to trudne... Myśl przy tym o swoich ambicjach i gdzie możesz skończyć, jeśli weźmiesz. Na początku dużym sukcesem będzie, jeśli będziesz potrafiła odmówić sobie raz na pięć.

Gość gh
powiedz rodzicom

Gość olcia93
Wiesz są różne instytucje które pomagają osobą uzależnionym, ale nie wiem czy u ciebie jest to aż tak silne? Ale na pewno powinnaś zgłosić się o pomoc do jakiegoś terapeuty od uzależnień i może powinnaś chodzić na jakieś spotkania . A jakie narkotyki zażywasz? Heroiny mam nadzieję że nie? Ale jeśli tak to dam ci namiary gdzie ci pomogą, gdyż trochę jestem obeznana w tym temacie że tak powiem... ( ja nie brałam, ale mój chłopak, który przez to zmarł ) gdyby co to pisz pomoge

Gość jakubczyk28
lepiej poprzestan na trawce.wszystko inne wymaga twardego charakteru

Gość gość
pewnie sie juz zacpalas