Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaczka dziwaczkaaa

od kiedy jogurt naturalny?

Polecane posty

Gość kaczka dziwaczkaaa

Od kiedy mozna podawac dziecku jogurt naturalny? Nie chce dawac tych dzieciowych typu nestle czy bobovita bo to zadwn jogurt jak ma date waznosci pol roku i nie musi byc w llodowce. chcialabym podawac zott. Mieszac samemu z owocami

Gość tikal
zaczelam jak mial ok 8 mcy,ale jakby ulewal po nim,od roku juz normalnie.Jesli chcesz byc eko to wybieraj jogurty bez mleka w proszku a zott je ma.Ja podaje bez owocow,bo po pierwsze lepiej zeby dziecko polubilo sam jogurt a po drugie wg dietetykow jogurt i owoce nie trawia sie razem dobrze.Powodzenia

Gość naturalna nie eko
Polecam jogurty Mlekowity nie mają mleka w proszku jako zagęstniacza, mnie bardzo smakują a moje dziecko dostanie na spróbowanie w 9 miesiącu życia

Gość tikal
naturalna nie eko, a gdzie kupujesz jogurty Mlekovity? Można je dostać w jakiś sieciowym sklepie? Dzięki

Gość naturalna nie eko
u nas są w Kauflandzie i sklepikach osiedlowych

Jogurt naturalny bez zadnych tam barwnikow czy cukru podawalam od 7 msc. Od 10 msc kefir naturalny dawalam w malej ilosci. Od roczku dawalam twarog nie slodzony polany jogurtem naturalnym lub kefirem nat.

Gość Marsjanka14
Ja pierwszy raz podalam jogurt naturalny jak mala miala skonczony roczek. Podalam jej naturalnego Bieluch i bez zadnych owocow ani dodatkow bo, tak jak wyzej ktos napisal, chcialam zeby polubila najpierw sam jogurt, a potem mozna kombinowac by jej sie nie znudzil i dodawac jakies truskawki czy musli. Mysle, ze rok, moze czasem troche nizej to dobry czas, by wprowadzic jogurt albo serek naturalny do diety dziecka/