Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieprzniczka solniczka

Piersi z kurczaka- macie jakiś przepis nieoklepany?

Polecane posty

Gość pieprzniczka solniczka

Jak w temacie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja dzis mam filet z kurczaka, robie w woku z pieczarkami w sosie maslanym, do tego bedzie brokul gotowany i ryz lub kasza gryczana, dla meza zrobie jeszcze w rekawie golonki z kurczaka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dziś robiłam: kieszonki w piersi do środka mozzarella, suszone pomidory i zioła prowansalskie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dziś robiłam: kieszonki w piersi do środka mozzarella, suszone pomidory i zioła prowansalskie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moje ulubione to w sosie
ziołowo śmietanowym, pyszne są i bardzo szybko się robi. Piersi z kurczaka przyprawiasz sola i pieprzem i podsmażasz z obu stron, podlewasz wodą a najlepiej bulionem, niewielką ilością, tak żeby tylko lekko przykryć piersi, wrzucasz listki laurowe, ziele angielskie, ząbek czosnku liść lubczyku a jak nie masz to maggi i dusisz 15 - 20 minut, w międzyczasie przygotowujesz zawiesinę ze śmietany 18%, mąki i dużej ilości ziół (ja daje prowansalskie, bazylie, oregano, majeranek) i dolewasz do gotujących się piersi, doprawiasz do smaku i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moje ulubione to w sosie
najlepiej smakują z ryżem oczywiście i do tego pycha jest marchewka z groszkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja kroje na cienkie paseczki posypuje lekko wegetą i z pół paczki czerwonej słodkiej papryki i do piekarnika, polewam miodem i wodą, jak sie upieką na to ugotowane ziemniaki troche znowu papryki i tatry zółty ser i na moment az sie ser zapiecze. Ważne tylko ine polewac ziemniaków miodem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MamaCóreczki
Moja mama robiła kotlety z piersi i sera zółtego, pokrojone wszystko w mini kostkę i połączone-PYCHOOTA Ja robię kurczaka w żurawinie: piersi kroję w większą kostkę/paski/do wyboru, lekko podsmażam w przyprawie do kurczaka. W garnu suszoną żurawinę zalewam szklanką wody, chwilę podgotuję, dodaję 3/4 szklanki ketchupu, mieszam, dodaję do tego piersi i gotowe- pyyyyycha:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pieprzniczka solniczka
Wow :) Dziękuję za wszystkie smakowite pomysły :) Jutro zrobię kurczaka w sosie śmietanowo ziołowym, bo akurat mam wszystkie składniki :) Ewentualnie te kotleciki z piersi i z sera- tylko tu bym potrzebowała doprecyzowania przepisu ;) Kroimy piersi i ser w kostkę i pewnie dodajemy jajo i mąkę? Czy obtaczamy w jaju i bułce tartej? Czy wcale? ;) Ale reszte przepisów też wypróbuję bo ja ogólnie często jem piersi z kury, a większość przepisów mi się już przejadła ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja kiedyś robilam te
piersi z kurczaka w sosie ziolowo smietanowym bo ktos podal przepis i byly przepyszne ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szoque!
ten topik spadl mi jak z niebia :) dzieki! bo od kilku dni mam niestrawnosci i jadlowstret, oraz ochote na cos super delikatnego, jak np. piersi z ryzem i marchewka .... wiec tu znalazlam cos dla siebie :) jeszcze raz dziekuje :) a od siebie dam taki przepis: piers pokroic na male kawaleczki, przyprawic ziolami (np. "ziola do drobiu", "ziola prowansalskie", lub inne ulubione zioleczka) oraz sola i pieprzem. lekko podsmazyc na patelni, zalac kremowka i wrzucic starty ser. troszeczke odparowac. do sosu mozna dodac kawalki marynowanej papryki, lub zielony groszek, lub swieza zielenine, szczypiorek, lub troche b. drobno pokrojonych warzyw, ktore np. zostaly z poprzedniego dnia :) to cos podobnego, jak podany wyzej sos zmietanowo ziolowy, tyle ze zamiast kwasnej smietany slodka, a zamiast maki ser :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja ostatnio robilam piersi z kurczaka faszerowane ,serem, czerwona papryką, ogorkiem konserwowym i cebulką prazoną, wyszly bardzo dobre a poza tym zrobilam czystki w lodówce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Joela
Piersi kurczaka nadziewam mixem pokrojonych sliwek,moreli ,orzechow włoskich i sera feta.Obsmażam a potem dopiekam pod folią w piekarniku.Do tego ryż ,kasza kuskus i zielona sałata z vinagretem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiadam:
kuskus do drobniutki makaron, nie kasza :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ...iwaaaa
tzyzki kurze paczka krakersów parmezan 1maślanka 1/2litra bułka tarta tzyztki zmrozić lekko by łatwiej się kroiły w kromeczki(jakby),pierś kroimy w poprzek w plastry,wrzucamy do maślanki na najlepiej na kilka godzin,można dodać z ząbek czosnku miażdzymy krakersy,dodajemy troszkę bułki tartej parmezanu obtaczamy kawałki kurczaka w tym i do piekarnika na 15 min w 200stopniach,smacznego:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ...iwaaaa
kuskus to drobna kasza otrzymywana z pszenicy:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Joela
W wikipedii napisane jest ,że to coś pomiędzy kaszą a makaronem .Nie słyszałam nigdy okreslenia makaron kuskus:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie wiadomo o co chodzi
makaron = ksztalty ulepione z maki kasza = ksztalty wyciete z ziarna jaka wiec jest natura kuskusu wg. powyzszych stwierdzen? ps. tylko w polsce mowi sie na kuskus "kasza". w innych jezykach mowi sie po prostu kuskus - jako produkt sam w sobie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×