Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ola878

szycie bielizny

Polecane posty

Witam ! Mam 25 lat i od ponad roku jestem na bezrobociu :/ juz mam dosc nie chce czekac dluzej na byle jaka oferte pracy dlatego ostatnio wpadl mi do glowy pomysl na wlasny biznes chcialabym zajac sie szyciem bielizny :) myslcie ze to dobry i oplacalny pomysl ? chcialabym poznac wasze opinie :)

Gość ghsnna
jakiej bielizny? bo to musiałoby być coś oryginalnego i nietypowego

Gość umiesz szyc ?
?

tak umiem szyc jestem samoukiem al mysle ze db mi idzie :) chcialabym sie skupic tylko na damskiej bieliznie biustonosze majtki pizamy ostatnio w naszym kraju furore robi bielizna wyszczuplajaca myslalam tez o tym :) bardzo dziekuje za komentarze i z niecierpliwoscia czekam na nastepne cenne uwagi i rady :) milego dnia :)

Gość że cooooo
Piżamy możesz szyć, ale o ile nie interesujesz się brafittingiem i dopasowaniem bieliżny, to nie zabieraj się za to, nic z tego nie będzie.

Gość że cooooo
miało być "brafittingiem, czyli dopasowaniem bielizny :P To to samo ;)

Gość ola8787
zapisalam sie na kurs projektowania bielizny zeby tez sie czegos wiecej dowiedziec :) mam nadzieje ze wyniose z tego wiele cennych i slusznych uwag :) jesli chodzi o braffting to bardzo duzo darmowych spotkan odbywalo sie w Krakowie glownie za sprawa ogolnopolskiego miesiaca walki z rakiem piersi :)

poza tym mase jest roznych artykulow i filmikow w internecie zwiazanych z dopasowaniem bielizny :) ale dziekuje za sugestie :)

Gość że cooooo
A znasz katalog balkonetki? Mi uratował biust i wyzwolił od push upów :P Nie znam miejsca w necie, z którego można dowiedzieć się więcej o bieliźnie i i jej dopasowaniu.

A masz jakieś już pomysły , modele, rysunki projektowe, może coś mi się spodoba. Powiem Ci że ciekawy pomysł z tym masz:)

odp do "że coooo" : bardzo chetnie zobacze katalog ktory mi polecasz bo przyznam sie szczerze ze nie slyszlam nic o nim :) a jesli mozna przy okazji dowiedziec sie czegos wiecej to tym bardziej dziekuje

jeszcze swoich pomyslow nie przelalam na papier narazie siedza mi one w glowie ale moze w najblizszym czasie zdecyduje sie na rysunki i wtedy bardzo chetnie sie nimi podziele liczac na Wasze opinie :) to fakt szycie bielizny nie nalezy do najprostszych i do tego maszyna ktora kosztuje wiecej jak 3 tysiace :/ ale jak ktos ma swoje hobby to mu sie poswieca bezgranicznie :) ale chetnie zobacze co ciekawgo proponuje pogas.pl :)

Gość xxxdddxxxddd
Wystarczy przejrzeć producentów zeby szybko zorientować się, że w tym pogasie jest sam szajs ;) http://balkonetka.pl/katalog/ ale musisz być zalogowana, żeby oglądać. Radzę zapoznać się z najlepszymi markami w katalogu, możesz założyć wątek na forum. Za wzór obierz sobie pewne 2 polskie marki: Effuniak (Ewa Michalak) i początkujące, ale bardzo dobre OnlyHer. Jedno jest pewne, jeżeli chcesz stworzyć naprawdę dobrą markę, musisz mieć pełen wachlarz rozmiarów (obwody od 60, miseczki powyżej D, nawet powyżej G), bardzo dobrą jakość (ścisłe obwody) i dobrą konstrukcję.

Gość ghsnna
"musisz mieć pełen wachlarz rozmiarów (obwody od 60, miseczki powyżej D, nawet powyżej G), bardzo dobrą jakość (ścisłe obwody) i dobrą konstrukcję." Czego opracowanie zajmuje ładnych parę miesięcy, o kosztach nie mówiąc ;)

gorseciarki wracają do łask, to fakt. ale wypadałoby mieć jeszcze jako takie pojęcie o modzie, szyciu... nie mam przekonania czy to takie hop siup, ale spróbować na pewno warto :)

Gość gość
A po co szyć bielizną skoro można ją kupić. Wybór jest teraz tak wielki, że czasami aż trudno się zdecydować. Największy wybór bielizny jest w sklepach internetowych.

Gość że cooooo
I jak autorko, zapał zgasł po zapoznaniu się z balkonetką? :D Moim zdaniem konkurencje masz dużą. Ewa Michalak i marki brytyjskie ma takie konstrukcje staników, że osobiście odpuszczam sobie chodzenie do sklepów, bo czegokolwiek nie mierzę to jest to w porównaniu z tymi firmami dno i wodorosty. Niestety ;)

Gość mark40
szukalem kiedyś krawcowej która umie szyć biustonosze i majtki jestes zainteresowana odezwij się

Gość mark40
hej ola odezwij sie

Gość gorseciarka szyje biustonosze
Gorseciarstwo to nie taka łatwa sztuka , tutaj samouctwo nie wystarczy :P bycie gorseciarką to nie bycie zwykłą krawcową :P gorseciarka szyje właśnie gorsety oraz biustonosze a szczególnie na fiszbinach czyli tzw. drutach. Uszycie najtaniej biustonosza na zamówienie to sporo i stówką się nie opędzisz za robotę i materiał, bielizna wyszczuplająca jest najczęściej bezszwowa czyli musiałabys mieć maszynę dziewiarską do tego przystosowaną i drugie na zwykłej maszynie do szycia nie uszyjesz dobrze dzianiny i elastycznych materiałów czy koronek. Nawet overlock się za bardzo nie sprawdzi.A i dziewczyny dobrze wspomniały jak nie masz pojęcia co to jest brafitting to się za to nie zabieraj. Powiem tak prowokacja kiepsko ci wyszła a jeśli to poważny pomysł to raczej w tej głowie nie masz za wiele sorry.

Gość gość
Bez doświadczenia nie zabieraj się za tworzenie bielizny. Jeśli chcesz się poduczyć, to obecnie w Warszawie w splocie artystycznym są prowadzone warsztaty z szycia gorsetów, to będzie dobry początek.

Gość gość
Potwierdzam, w splocie szybko, łatwo i przyjemnie nauczysz się profesjonalnie szyć :)

Gość Keeejsi
No dość niebezpieczny pomysł, bo może nie wypalić, ale próbować można. JA często podglądam jak szyć na przepisnaszycie.pl i powiem szczerze, ze dużo fajnych porad tam można znaleźć. :)

każdy pomysł na biznes jest okej, jeśli znajdą się osoby zainteresowanie:) szycie bielizny to sprawa wymagająca nie tylko umiejętności, ale również kreatywności w projektowaniu takich rzecz, które przyciągną klientów:) ogólnie świetna sprawa, jednak warto poza domową maszyną do szycia http://impall.pl/product/index/category/19 mieć też całe pokłady cierpliwości :)

Gość gość
No okej a znasz się na szyciu bielizny ? skończyłaś jakiś kurs ? może na początek jakieś koszulki nocne... Widziałam w necie nawet stronę z adresem gdzie można kupić takie wykroje. Następna sprawa to dobra maszyna - ja kupowałam w sklepie z takimi maszynami https://www.sintex.pl/kontakt i mam dobra maszynę, która przeszyje każdy materiał

Gość gość
Zawsze można spróbować - kto nie ryzykuję ten nie ma. Jak byś szukała dobrego dostawcy nici do maszyny to firma http://rozmaryn-tex.pl/ taką sprzedażą się zajmuję i można u nich kupić nici po dobrej cenie.