Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce mi oddać dziewczyny

Moja 23letnia dziewczyna jest w ciąży!!!!!!

Polecane posty

Gość nie chce mi oddać dziewczyny

Ona jest z bogatej rodziny ja z rodziny w której wszystko układa się dobrze ale bez bogactwa!! Tak średnio. Niestety, ona zaszła w ciąże. I powiedziała mi że chce wyjdź za mnie, ja jestem zbyt młody na ślub. Zaproponowałem jej wolny związek, bez ślubu,żebyśmy zamieszkali razem. Niestety, jej ojciec nie wyraził na to zgody. Powiedział jej że najpierw ślub potem mieszkanie razem. Jak to ominąć? W dodatku oznajmiła mi że moje nazwisku na pipski(bo tak mniej więcej się nazywam) nie pasuje do jej dziecka. Że albo przyjmuje jej albo dzieciak nosi jej nazwisko(dla mnie to nie jest zbytnio ważne ale przecież to dziecko należy bardziej do mojej rodziny mojego ojca niż do jej ojca). W dodatku już wiadomo że urodzi się chłopiec i chce mu dać na imię Stanisław po swoim ojcu. Jestem wkurzony. Pytam ją czy zamieszka ze mną a ona że rodzice jej na to nie pozwolą i czekają na ruch z mojej strony, na pierścionek. Rozmawiałem z nią przez telefon to jej ojciec wyrwał telefon i powiedział że jak się nie oświadcze to nie mam prawa do niej wydzwaniać i dał mi tydzień.

Gość Bananaaa
Jak ominąć? Ślub cywilny najlepiej. Co do nazwiska, to jeśli rodzice nie mogą się porozumieć co do niego,to dziecko dostaje podwójne i po sprawie

Gość tylko że on ma brzydkie
nazwisko???? :O

Gość Bananaaa
no i co z tego?

Gość bartekgrze
Chłopie, Jeśli będziesz miał potomka, to zdecyduj się: albo bierzesz na głowę jego wychowanie, albo nie. Jeśli bierzesz, to idziesz po pierścionek zaręczynowy, oświadczasz się i bierzesz ślub. Jak Ty sobie wyobrażasz wychowywanie dziecka bez zapewnienia mu rodziny? Jeśli ta dziewczyna ma zostać przez Ciebie zostawiona, to już lepiej oddaj jej dziecko i daj spokój teraz zanim się urodzi. Pomysł na "wolny związek" to jeden z najbardziej niedojrzałych i niepoważnych wynalazków współczesnego świata. Zwłaszcza, jak się już ma dzieck. Co to będzie? Wolny dom? Zabawa, a jak nie wyjdzie, to pięcioletniemu dziecku będzie serce pękać, jak Tatuś się wyprowadzi? A może 13latkowi wchodzącemu w okres buntu, w którym urosną złe uczucia i będzie krzyczał, że "nienawidzi" ojca? Zastanów się. Przemyśl to poważnie. I jak dla mnie powinieneś wziąć ten ciężar na siebie. Teścia masz w porządku, skoro jest taki zasadniczy. A i szacunek u niego zyskasz maksymalny jak będziesz w tej sprawie zdecydowany i weźmiesz na siebie na te odpowiedzialność.

Gość nie warto szczerbić klawiatury
ani strzępić języka, przecież to provo, i to wyjątkowo durne...

Gość pasikonik_na_łechtaczce
Jak masz na nazwisko Kutasinski to daj mu na imie Kutas Kutas Kutasinski i gitara! Heh!

Gość Anginka 28
a dlaczego dziecko jest bardziej związane z Tobą, niż z matką? Ty je nosisz 9 miesięcy pod serduszkiem i urodzisz?