Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość squatinasquatina

LADY-COMP- wykrywanie płodności

Polecane posty

Gość squatinasquatina

Witam, Intensywnie zastanawiam się nad kupnem lady-comp. Wszystko wydaje się super. Mam tylko jedną wątpliwość. Czy urządzenie pokazuje również przedowulacyjne dni niepłodne? Jeżeli tak to na jakiej zasadzie je wylicza?? Na wielu stronach i po wielu rozmowach słyszę, że te "komputerki" pokazują tylko kilka dni bezpiecznych w ciągu cyklu ponieważ potrafią tylko obliczyć dni niepłodne występujące po owulacji. Czy któraś z Pań, która używa bądź się zna na tym może mi to wytłumaczyć?

już tłumaczę, zanim zjawi się ktoś z przedstawicieli i będzie opowiadał o badaniach na 1000000000 kobiet i tym podobnym. a więc tak. LC działa zgodnie z zasadami NPR'ru i działa na prostej zasadzie 5 niższych i 3 wyższych temperatur - po takim zestawie już w 1 cyklu sypie do końca zielonymi światełkami :) czyli potrafi bezbłędnie rozpoznać fazę niepłodności bezwzględnej. niestety wyznaczanie dni niepłodnych odbywa się na zasadzie obliczania. to jest to co nazywamy niepłodnością względną. takie urządzenia działają na zasadzie algorytmów matematycznych. ja osobiście jestem posiadaczką i uważam, że można było lepiej wydać pieniądze. nie twierdzę, że jest to złe urządzenie - wręcz przeciwnie dla nierozgarniętych w temacie kobiet nada się jak najbardziej. z tym, że tak naprawdę to samo jest w stanie zrobić każda z nas. osobiście mam różne długości cykli więc czerwone dostaję 3 dni po końcu okresu (przy czasem 40 dniowych cyklach :D ). ja LC traktuję jak termometr, do tego stosując metodę obserwacji śluzu (bez tego z pewnością prognozom LC bym nie zaufała.

Gość czarnowlosa
Ja używam cyclotestu. Kupiłam bo jest tańszy ;p Ładnie wszystko pokazuje, jestem zadowolona. Dni przed owulacją też określa. Nie wiem na jakiej zasadzie to się odbywa, ale działa ;) Lc i cyclotest to to samo więc lc też będzie tak pokazywał

Gość ekspertplodnosc
sleepingsun - Ja jestem dystrybutorem Cyclotestu. Spokojnie mogę go polecić kobietom, nie tylko dlatego że go sprzedaję, ale też dlatego że go używam. Skuteczność ma taką samą jak Lady Comp, ma dodatkowe funkcje i jest tańszy. Badania kliniczne są, więc raczej nie jest to zwykła zabawka :)