Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutkaaaaaaaaaaaa

Dekoloryzacja w ciazy?

Polecane posty

Gość malutkaaaaaaaaaaaa

Witajcie:D jestem w dosc trudnej sytuacji. Zafarbowalam wlosy jasnym brazem bez amoniaku w salonie wyszly bardzo ciemne:( jestem w 35 tyg ciazy. Nie moge na siebie patrzec. Kolor sie praktycznie nie zmywa a ja sie w nim paskudnie czuje. Nie wiem co robic? Podobno jest mozliwosc podjecia sie dekoloryzacji lub rozjasnienia koloru o dwa tony chociaz. oczywiscie slabszymi srodkami w salonie. Co o tym myslicie? podjal sie ktos z was tego?

Gość KrólowaPszółekMajek
Witaj.Jestem z zawodu fryzjerka.Oczywiscie ze mozesz zrobc sobie dekoloryzacje.Farbowanie wlosow w czasie ciazy nie jest szkodliwe.niektore osoby wierza w zabobony :) Ewentualnym zabiegiem ktory moze nie udac sie w czasie ciazy to trwala ondulacja,włosy moga nie prawidlowo sie skrecic wedlug oczekiwan klienta.Pamietaj tylko gdy bedziesz miala robiona dekoloryzacje popros fryzjerka by robila to na niskiej wodzie utlenionej najlepiej na 3%.Dekoloryzacja przesusza i uszkadza wlosy w pewnym stopniu.Najlepiej porpos tylko o dwa tony.powodzenia.

Gość malutkaaaaaaaaaaaa
Wyszly mi takie ciemne chlodne wlosy nawet bardzo ciemne. W sume poczekalabym gdyby kolr sie splukiwal ale coz nie splukuje sie praktycznie ani troche niesety... Mam zdrowe wlosy zdrowe za ramiona wiec o ich zniszczenie sie nie boje;) bardziej o to ze mi cos nie wyjdzie.a zalezy mi na ladnym naturalnym kolorku jasnego brazu oczywiscie o chlodnym odcieniu:)

Gość malutkaaaaaaaaaaaa
A czy procz dekoloryzacji moglabym je jakos rozjasnic? czy bylaby to roznica? co jest lepsze i daloby pozadany efekt? ile czasu powi nnam zaczekac od ostatniego farbowania?

Gość KrólowaPszółekMajek
Skoro masz mocne wlosy wiec spokojnie zrob sobie dekoloryzacje.kolor yjdzie napewno gdyz fryzjerka sciagnie ci troche koloru np o 2-3 tony,nasteonie nalozy farbe jasniejsza taka jak sobie wybierzesz.Samej napewno ci sie nie uda poniewaz gdy nalozysz jasneijsza farbe to kolor nie pokryje wogole bo bedzie przebijal ten ciemny.Powinno sie farbowac wlosy w odstepie 4-6 tyg,ale nic sie nie stanie gdy zafarbujesz od razu,jesli twierdzisz ze masz mocne wlosy.Gdybys miala cienkie i delikatne moglybysie co niekotre kroszyc.Zazwyczaj krusza sie wlosy cienkie,kiedy klientka chce z czarnego przejsc na blond,wtedy est robona mocna dekoloryzacja i po niej nakladana farba rozjasniajaca czyli dwa razy nakladany procent rozjasniajacy.U ciebie w zadnym przypadku nie jest to szkodliwe.Mam wiele klientek ktore to robily i nie zdazylo mi sie by wlosy sie poniszczyly.

Gość malutkaaaaaaaaaaaa
Ciesze sie ze jest szansa;):D jutro odrazu pojde popytac :) gdzie u mnie w miescie podejma sie tego:):D zadania:D nie ma az tak duzej rozbieznosci tego koloru a taki jak chce;) w koncu oba to brazy:) marzy mi sie w sumie bardzo ciemny blond taki podchodzacy pod braz ale nie wiem czy sie uda;D zadowole sie chociaz bardzo jasnym brazem:O)

Gość KrólowaPszółekMajek
Oczywiscie ze ci sie uda dosjc do koloru wyjsciowego ciemny blond,czy bardzo jasny braz.To najczesciej robiony zabieg dekoloryzacj z czarnego na jasny braz :) Zazwyczaj plyn do dekoloryzacji nanos sie na ok 30 min w podgrzewaniu i farba i kolor jest :) Wlasnie wczoraj robilam klientce ten zabieg.Z kruczo czarnych na bardzo jasny braz do tego z gory zroblysmy kilka cieniutkich jasnych pasemek.Efekt super,widoczna metamorfoza :) Problemu nie bedziesz miala poniewaz kazdy salon teraz zajmuje sie tym.Skad jestes?

Gość malutkaaaaaaaaaaaa
Z bytomia;)

Gość KrólowaPszółekMajek
Ja z Tarnowskich Gór :)

Gość malutkaaaaaaaaaaaa
A jakie sa koszta? mama nadzieje ze do 150 sie zmieszcze fajnie by bylo:D

Gość malutkaaaaaaaaaaaa
OOO to moze do ciebie sie wybiore ?:D skoro tak blisko mieszkasz?

Gość KrólowaPszółekMajek
U nas w salonie jesli masz wlosy do ramion caly komplet ze strzyzeniem i modelowaniem 170 zł.Bez strzyzenia 150.

Gość malutkaaaaaaaaaaaa
ooo to mozesz mi pwiedziec gdzie dokladnie jest ten salon?

Gość KrólowaPszółekMajek
http://www.koszowski.pl/ tu masz dane.Zapraszamy.Ja musze juz uciekac,idziemy do kosciolka.Papa.

Gość malutkaaaaaaaaaaaa
A pasowala by ci przyszla sobota lub teraz wtorek?

Gość malutkaaaaaaaaaaaa
A jak bym miala sie akurat z toba umowic jak masz na imie/

Gość malutkaaaaaaaaaaaa
A jak bym miala sie akurat z toba umowic jak masz na imie??:)

Gość malutkaaaaaaaaaaaa
A u was trzeba sie umawiac na termin? przyjechalabym w sobote na 8 rano dobrze bo potem musialabym jechac na zajecia na uczelnie