Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze_byc_problem

Zlamanie kosci ogonowej, a porod naturalny

Polecane posty

Gość moze_byc_problem

Zlamalam kosc ogonowa kilka lat temu, teraz jestem w ciazy i zaczelam sie zastanawiac, czy to nie bedzie stanowilo problemu. Pobuszowalam po necie i wedlug kilku opinii albo bede musiala miec cc albo istnieje prawdopodobienstwo powtornego zlamania w czasie porodu. Czy ktos ma takie doswiadczenia?

Gość moze_byc_problem
Nikt nie mial takiego problemu?

Gość fewvkm
mam podobny problem.. czesto mam bole biodrowo krzyzowe, teraz w ciazy sie nasilily i nasilaja sie podczas wysiku i parcia(np. zalatwianie sie) ciekawe czy bede miala cc.. czy jednak sn a co do ciebie to mysle ze bedziesz miala cc

Gość lopae
urodzisz bachorka z ogonkiem :)🖐️

Witaj w klubie.moj lekarz prowadzacy twierdzi, ze zlamania w trakcie porodu jakby trzeba bylo w ogole nie poczuje. Jakos mnie to nie przekonuje, ale tak samo boje sie cesarki, wiec chyba zaryzykuje porod sn

Gość gość
Hej dziewczyny, ja jestem po złamaniu kości guzicznej. Obecnie kończę 6 m-c ciąży, byłam u ortopedy ze zdjęciem rtg (robione przy okazji wylądowania na izbie przyjęć z powodu stłuczenia tej kości, jeszcze przed ciążą). Ortopeda obejrzał "fotki' i bez mrugnięcia okiem wypisał mi zaświadczenie, że mam mieć cc. Walczcie o to, bo 1. dziecko może nie przejść przez kanał rodny z powodu zakrzywienia tej kości, 2. kość może pęknąć w trakcie porodu; 3. powikłania mogą być odczuwalne przez długie lata. Co to za argumentacja, że tego bólu nie będzie czuć w trakcie porodu??? Jak opiekować się noworodkiem z pogruchotanym "ogonem"? Ja przez 2 m-ce byłam na ketonalu po tym złamaniu, i nie musiałam zajmować się dzieckiem, a przeszkadzało to okrutnie. To JEST wskazanie do cc!

Gość gość
Jestem w 6mc i mój lekarz gin. też powiedział o tych powikłaniach. Mało tego, miał przy porodzie taki przypadek i dziewczyna powtórnie złamała kość. Pół roku nie do wytrzymania ból. Ja idę do ortopedy po zaświadczenie i mam nadzieję, że będę mieć cesarkę. Pierwsze dziecko(przed złamaniem kości ogonowej) miałam rodzić siłami natury i też nie dało rady. No niestety. Nie ma co ryzykować :)

Gość gość
A mnie podczas porodu pekla miednica !!! Ja nie wiem co ci ginekolodzy maja w bani ze oni jeszcze kobietom sn kaza rodzic