Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vb12

Dieta 90 dniowa czy zdrowa?

Polecane posty

Gość vb12

Dzisiaj jest 20 dzień diety a schudłam 1 kg:( Do tego cały czas mam biegunki. Póki co chyb schudłam w obwodzie. Do tego ciągle mam biegunki. Nie wiem czy wszystko jest ok czy nie rozwalam sobie organizmu.

Gość jaritka
ale jaka masz diete napisz wiecej cos

Gość vb12
DIETA 90 DNIOWA Dieta trwa 90 dni. Można w tym czasie schudnąć 18 do 25 kg. Podstawowe zasady: 1. Dzień zaczynamy od wypicia 1 szklanki letniej wody. Może być z odrobiną miodu. 2. Na śniadanie przez 90 dni jemy tylko owoce. Najlepiej surowe, jeśli to możliwe, ze skórką. 3. Każdego dnia wypijamy 2 l. wody niegazowanej. 4. Ostatni posiłek jemy o godz. 20:00. Nawet jeśli nie jesteś głodna, zjedz odrobinę dania z obiadu. 5. Żadnego alkoholu. 6. Kawa bez cukru (może być słodzik). 7. Soki owocowe i warzywne liczą się jako posiłek. 8. Dieta składa się z cyklu 4 dniowego: DZIEŃ PROTEINOWY, DZIEŃ SKROBIOWY, DZIEŃ WĘGLOWODANOWY, DZIEŃ WITAMINOWY (OWOCOWY) DZIEŃ PROTEINOWY: Na śniadanie owoce (2 jabłka, gruszki, pomarańcze, miseczka jagód itp.) Obiad: gotowane lub duszone mięso bez tłuszczu (kurczak, indyk, wołowina, wieprzowina, ryba). Zamiast mięsa można zjeść 2 jaja lub kawałek sera. Produkty mleczne wliczamy do proteinowych (białka) wiec dopuszczalne jest jedzenie ich tylko tego dnia. Jako dodatek można tego dnia jeść sałatki z surowych warzyw, kromkę chleba (najlepiej razowego) i 3 dl. czystego rosołu koniecznie na końcu posiłku. Zupa może być zrobiona z kostki rosołowej. Nie kombinuj różnych rodzajów protein (mięso i jaja, czy mięso i ser). Kolacja: to samo co na obiad, ale połowę porcji i bez chleba i zupy. DZIEŃ SKROBIOWY: Na śniadanie owoce (2 jabłka, gruszki, pomarańcze, miseczka jagód itp.) Obiad: groch, fasole, soje, ryż, ziemniaki, kasza jęczmienna, gryczana, warzywa gotowane i surowe jak kalafior, cukinia, kapusta. Gotowane lub duszone z niewielką ilością tłuszczu roślinnego. Jako dodatek można tego dnia jeść sałatki z surowych warzyw, kromkę chleba (najlepiej razowego) i 3 dl. czystego rosołu z warzywnej kostki rosołowej. Kolacja: to samo co na obiad, ale połowę porcji i bez chleba i zupy. DZIEŃ WĘGLOWODANOWY: Na śniadanie owoce (2 jabłka, gruszki, pomarańcze, miseczka jagód itp.) Obiad: makarony z przyprawami lub sosem pomidorowym i grzybami, pizza bez dodatków z sosem pomidorowym i przyprawami lub inne pieczywo słone, naleśniki bez jajka i mleka, mielone kasze, kuskus. Kolacja: kawałek tortu lub 3 mniejsze ciastka, lub 3 gałki lodów i obowiązkowo jeden rzadek gorzkiej czekolady. DZIEŃ OWOCOWY: Tego dnia jemy owoce cały dzień. Możemy zjeść 5 posiłków. Dopuszczalne są też owoce suszone, nasionka np. słonecznika, migdały itp., soki owocowe i warzywne, kompoty, pieczone owoce, zupy owocowe, tarte owoce. Można je dosłodzić słodzikiem. DZIEŃ WODY: Raz w miesiącu , każdy 29-ty dzień to dzień wody. Następuje po dniu owocowym. Tego dnia pijemy tylko wodę niegazowaną. Ważymy się raz w miesiącu. Najlepiej po dniu wody. Zapisz sobie ciężar ciała, obwód w talii i bioder. Możesz też zrobić sobie zdjęcie na pamiątkę. Kolejne 3 miesiące nie powinnaś stosować diety, ale nadal jedz owoce na śniadanie, a ostatni posiłek przed 20:00. Powinnaś wtedy schudnąć jeszcze do 3 kg i unikniesz efektu jojo

Gość vb12
Rzucam tą dietę nie chce nabawić się cukrzycy lub innego świństwa.

Gość vb12
Juz 1000 kal jest zdrowszy.

Gość madzia m.
lepiej jesc mniej 5 razy dziennie

Gość jaritka
rzuc to w cholere

Gość madzia m.
jak ty wytzrymalas 20 dni? rzucaj to

Gość vb12
Niby koleżanki schudły po 12 kg w pracy. Właśnie rzuciłam. Na kolację będzie jajko na twardo zamiast owoców.