Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miniszkajas

PLAMIENIE? KRWAWIENIE podczas brania tabletek.

Polecane posty

Gość miniszkajas

Witam, otóż ostatnio zdarzyło mi się przyjać 2 tabletki anty jednego dnia. Nastepnego dnia zaobserwowalam lekkie brazowe plamienie, mimo ze do konca opakowania zostaly mi jeszcze 3 tabletki. czy moglo byc to spowodowane wieksza dawka hormonow w organizmie? czy skuteczność antykonceopcyjna zostala zachowana. prosze o odpowiedz

Gość miniszkajas
prosze o szybka odpowiedz!!!!!!!

Też tak miałam ja zaczełam brać tabletki anty to jest normalne ze na początku takie coś wystepuje. Ja miałam takie ze czasem zastanawiałąm sie czy to nie okres podpaske zmienialam co 2 h a jakie bierzesz tabletki?

Gość Nie wiwwwwwwwwwwwwem
Czytałas ulotkę? Co jest w niej napisane? Teoretycznie powinaś odstawić tabletki jeśli pominęłaś którąś w 3 tygodniu.

Gość miniszkajas
Tabletki biore juz od roku i biore Yaz. Nie pominelam zadnej tabletki w blistrze, wzielam jednak podwojna dawke przez pomylke i nastepnego dnia dostalam lekkiego plamienia ktore trwalo 2 dni.

Gość miniszkajas
i zastanawiam sie czy moze wlasnie przez te podwojna dawke moj organizm tak zareagowal bo na przyklad bylo za duze stezenie hormonow w organizmie.

Gość Perw mobilna
Nie. To raczej nie jest powód. Gdybyś pominęła tabletkę wtedy mogłaby to być przyczyna. Jeśli sytuacja się powtórzy idź do ginekologa.

Gość miniszkajas
tak zastanawiam sie bo czytalam na roznych forach ze plamienie nie obniza skutecznosci tabletek, co na ten temat myslice? w takim razie nie wiem co moze byc przyczyna tego plamienia, w ciazy nie jestem bo zrobilam test ciazowy, gdyz jestem straszna panikara.

Gość olaskada
a mi sie wydaje ze przyjecie podwojnej dawki moze byc przyczyna plamienia. Zażycie większej niż zalecana dawki leku Yaz Nie ma doniesień o ciężkich szkodliwych następstwach przyjmowania zbyt wielu tabletek leku Yaz. W przypadku zażycia kilku tabletek na raz, mogą wystąpić objawy w postaci mdłości lub wymiotów. Młode dziewczęta mogą mieć krwawienia z pochwy - ULOTKA

Gość Nie wiwwwwwwwwwwwwem
Jeśli tabletka zostanie pominięta i dojdzie do plamienia oznacza to przeważnie odblokowanie owulacji.

Gość miniszkajas
ALe ja nie pominelam zadnej tabletki w blistrze!! Gdy zorientowalam sie ze jedna tabletke wzielam za duzo to zeby nie zmieniac dnia rozpoczynania przerwy wzielam dodatkowa z innego blistra. tak wiec powtazam ze nie pomienalm zadnej tabletki i przyjmowalm je w miare regularine ( moze z 2h roznica)

Gość kaskdrka
Plamienie jest czestym skutkiem stosowania antykoncepcji hormonalnej. nie musi oznaczac niczego zlego jezeli bylo jednorazowe

Gość askaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mam taka sytuacje. przyjelam wieksza dawke hormonow czyli 2 tabletki i nie pominelam zadnej, pojawilo mi sie plamienie tylko takiego dzwnego koloru brazowego. strasznie sie boje, czemu ma taki dziwny kolor/???

mam taka sytuacje. przyjelam wieksza dawke hormonow czyli 2 tabletki i nie pominelam zadnej, pojawilo mi sie plamienie tylko takiego dzwnego koloru brazowego. strasznie sie boje, czemu ma taki dziwny kolor/???

???????????????

Gość Olala1000
Eh ludzie czytac nie umieja ale gadac to lubia tylko nie na temat. Ja wlasnie jestem w tej samej sytuacji. Biore Atywia i wlasnie sie zorientowalam ze musialam zazyc dwie tabletki w ktorys dzien.. dzis lub wczoraj .. ale pewnie wczoraj .. bo dzis caly dzien mialam straszne bole brzucha, jajnikow ... tak jak na okres.. no i rowniez dostalam krwawienie i bole byly bardzo mocne do tego bole piersi. Nie wiedzialam o co chodzi az nagle spojrzalam na blister a tu w sobote nie bylo juz tabletki ktora mialam zazyc kolejnego dnia. To chyba wyjasnia reakcje mojego organizmu na podwojna dawke. Tylko nie pamietam momentu zazycia tabletki dwa razy. Musialam sie zakrecic. O antykoncepcje sie nie boje to nie z tego powodu biore te tabletki ale bol i krwawienie totalnie mnie zaskoczyly. NIgdy wczesniej moj organizm tak nie reagowal. Teraz rozumie dlaczego :)

Gość gość
Po latach tabletki zdegraduja cały organizm. Nam podczas badań ginekolog powiedział jedyna nie szkodliwa antykoncepcja to kalendarzy i prezerwatywy. Nam bo mąż jest zawsze przy każdym badaniu cipki u ginekologa wspierał porody. Mamy prawo do obecności męża nawet w szpitalu przy zabiegu i badaniu.