Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bojesie jak cholera

Otwieranie szyjki macicy?operacja?

Polecane posty

Gość Bojesie jak cholera

witam czy mial ktos juz , poraz 3 zamknela mi sie szyjka macicy co powoduje brak okresu, czeka mnie otwieranie ponowne juz poraz trzeci mial ktos tak teraz czeka mnie chirurgiczne otwieranie bou gin nie dalo rady bo za duzy bol

Gość Bojesie jak cholera
miala z was ktoras taki problem

Gość Bojesie jak cholera
hallo pozmoze ktos blagam ja sie boje

Gość Bojesie jak cholera
kobietki pomozcie prosze

Gość lininda
ja bym na Twoim miejscu zaczerpnela rady innego ginekologa, nawet dwoch. to, że jeden nie dal rady nie oznacza ze inni skierują Cie od razu pod skalpel. Co lekarz to inne podejscie, może są inne sposoby.

Gość Bojesie jak cholera
mam juz skierowanie do szpitala.na zabieg

Gość lininda
to tylko skierowanie, w czasie oczekiwania na termin mozesz przeciez pojsc do innego specjalisty po porade.

Gość Bojesie jak cholera
za pozno to juz jutro

Gość lininda
Szczerze? Ja bym nie poszla na ten zabieg, bo moze sie okazac ze nie byl konieczny i wtedy będziesz zalować. Moja mama miala podobną historie, pokroili ją a pozniej inny lekarz powiedzial ze to nie bylo potrzebne.

Gość wifigdansk
o B... nie wiedziałam ze cos takiego jest.

Gość Bojesie jak cholera
to mnie zmartwilas cholera jasna juz mialam otwierana w wielkich bolach wczesniej , iudalo sie okres odzyskac na 4 mies i pozniej znow to samo znow sie zamknela niewiemco o tym myslec

Gość lininda
A czym lekarz to tlumaczy ? to wrodzone>??

Gość Bojesie jak cholera
wlasnie nc nie powiedzial , nie znane mu sa przyczyny tego ja szukam po necie ale nic znalezc nie umiem

Gość delikatny Mietek
zaraz puszcze pawia :(

Gość Bojesie jak cholera
to puszczaj sobie co chcesz

Gość lininda
Posluchaj, jesli jedynym tego objawem jest brak okresu to naprawdę wstrzymaj się z decyzja o operacji. Moja siostra od 4 lat nie ma okresu i żyje. Trzeba do tego podejść zdroworozsądkowo, a Tobą w tej chwili rządzą emocje, strach. Z calego serca radzę - poszukaj innego specjalisty, odwiedź nawet kilku; może doradzą cos mniej inwazyjnego, albo wpadną na przyczynę tego stanu.

Gość fvghjk,jtuilio
co innego nIE MIEĆ okresu a co innego nie mieć ujścia dla krwi menstruacyjnej ta krew pozostaje w macicy i sie psuje, sraszne bóle z czasem, zakażenie i śmierć

Gość lininda
to zmienia postać rzeczy..nie wiedzialam ze to zagraża życiu.

Gość Bojesie jak cholera
poprzedniczka ma racje ta krew sie tworzy ale nie ma ujscia ale chodzi mi o to dlaczego ona sie ciagle zamyka co jest powodem??

Gość wifigdansk
ale dlaczego tak jej odradzasz operację? chyba lepiej,niż zabieg w ogromnym bólu.

Gość fvghjk,jtuilio
lekarz informowal jaki to rodzaj zabiegu? masz dzieci? bo jeśli zechcą okroić wejście do macicy nie można już nosic ciąży lekarz powinien to wszystko wyjaśnić a przyczyny zamykania chyba nie tak łatwo określić

Gość Bojesie jak cholera
boze ja juz sama niewiem

Gość fvghjk,jtuilio
jesli nie da się udrożyć bezinwzyjnie /co było już robione/ robi się operację okrawającą część macicy w miejscu gdzie zarasta

Gość fvghjk,jtuilio
Słuchaj, jeśli to rzeczywiście byłoby to - taki zabieg, lekarz musiałby uprzedzić poza tym w szpitalu przed zabiegiem przed podpisaniem zgody lekarze przeprowadzają rozmowe i informują o zagrożeniach i ewentualnych powikłaniach wtedy mozesz się nie zgodzić i zapytać jakie masz ewentualności

Gość Bojesie jak cholera
jezu dziekuje za pomoc lekarz nic nie powiedzial on jakis taki dziwny ale nie mammozliwosci pojscia do innego , na terminie z papierka pisze ze zabieg o 14 ale mam byc juz o 13 na przedoperacyjnej debacie

Gość Bojesie jak cholera
mam juz jedno dziecko ale my chcemy jeszcze jedno staramy sie ale przy braku okresu nie da rady , ah jestem zalamana

Gość fvghjk,jtuilio
słuchaj, może to nie chodzi o taki inwazyjny zabieg. Nie wierzę, ze lekarz by nie uprzedził. Naprawdę poczekaj aż ci wszystko wyjaśnią. Nie wierzę, ze ktoś pozbawiałby młodą kobietę możliwości rodzenia, gdyby nie było bezwzględnej konieczności, więc może chodzi o coś mniej inwazyjnego.

Gość Bojesie jak cholera
ah ja juz z tego wszystkiego mam glupie mysli co oni mi tam zrobia ja szukam tylko przyczyny dlaczego tak sie dzieje a nigdzie znalezc nie potrafie , przerylam prawie wszystko w necie i nic nie znalazlam o przyczynach zamykania sie macicy

Gość fvghjk,jtuilio
może byłaś mocno pokiereszowana po porodzie i tkanka macicy mocno zbliznowacona to spowodowała? Ja nie znam się na tym.

Gość Bojesie jak cholera
tak jak ja . ale po porodzie kilka lat wszystko bylo normalne , corama6 lat teraz od jakis 2 lat sie ciaglecos pieprzy