Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kruszyna2012

poniedziałkowa migrena

Polecane posty

Mówią, że migrena/ból głowy bardzo często występuje w weekendy, ja zastanawiam się dlaczego w moim przypadku najcześciej w poniedziałki :(

Gość Send1N
Może stres przed pracą , nowym tygodniem wszystko możliwe.

Hmmm stres może i jest, ale czy aż taki żeby wywołać migrenę?:( nie wiem, ale ostatnio mam tak co poniedziałek, to jakaś paranoja:(

Gość Tak bredzą, bo tak jedzą...:)
Migrena to efekt zanieczyszczonego organizmu, a to że występuje u Cie w poniedziałki to najlepszy na to dowód. Po weekendowym obżarstwie, najczęsiej obfitującym w rosolki, kotelciki i deserki w Twoim przewodzie pokarmowym jest istne szambo, gazy, wzdęcia, krew zatruta, zakwaszona przez toksyny, efekt bół głowy, nowe wypryski, zmęczenie.

Gość Miley Cyruss
I tak masz w kazdy poniedziałek ??? Bo chyba coś w tym jest o czym pisze osoba wyżej, ja po każdym niedzielnym dniu spędzonym u babci, mam to samo, do babci najczesciej jadę w niedziele, ta pasie mnie wiadomo czym :) kotlecik, szyneczka, rosołek własnie, a do tego wielka szrtlotka, w poniedziałek rano zawsze mam ból głowy, a w tygodniu czuję się dobrze, bo stram się odzywiać zdrowo. Zawsze na ten ból głowy pomaga mi lewatywa lub 2 dni oczyszczania na mono diecie warzywnej.

Przez ostatnie 3 tyg. w kazdy poniedziałek. Problem w tym, że właśnie w weekendy odżywiam się najzdrowiej, wiem, że to dziwne, ale taka jest prawda, poza tym ogólnie nie jadłam zbyt wiele w weekend... w tygodniu odzywiam sie znacznie gorzej :-/

Gość l.,
To czyli że jest efekt oczyszczającego się organimu, po tygodniowch grzeszkach. Zrob sobie tygodniowe oczyszczanie, w pierwsz dni może Cię boleć głowa a póxniej b ędzie tylko lpeiej. Ogólnie takie oczyszczania powinniśmy sobie fundować czesto.

Gość Miley Cyruss
noom L,., ma rację, ja zawsze jak podchodzę do oczyszczania to boli mnie łpetyna , czytałam własnie że tak reaguje organizm na oczyszczanie więc logiczne jest, że skoro zaczynasz jeść lpeiej to organim w chodzi w fazę oczyszcania, ale pózniej znów go zanieczyszczasz i nie może dokonczyć zaczetej pracy, przprowadz sobie takie oczyszcanie z toksyn i zobaczysz ze poczujesz sie lpeiej. http://www.samozdrowie.info.pl/oczyszczanie-organizmu/

Gość Miley Cyruss
nie zwracaj uwagi na reklamowane tym artykule preparaty, chodzi o sam przekaz.

Gość Miley Cyruss
OBJAWY ZATRUCIA TOKSYNAMI: objawy zespołu przewlekłego zmęczenia (chroniczne objawy przewlekłego zmęczenia) problem z przemianą materii (część energii organizm zużywa na odtruwanie organizmu) wypadanie włosów (często zatruty organizm zawiera jony metali ciężkich, przede wszystkim rtęci, które mają niekorzystne działanie nie tylko na włosy, ale także na cały organizm, głównie na mózg! zły stan skóry wypryski, egzemy,swędzące zmiany, suchość i pękanie zmiany pod oczami, zmiana owalu twarzy, należy się bóle głowy różnego typu SZCZEGÓLNIE MIGRENA choroby reumatyczne magazynem toksyn i trucizn jest cały układ kostno stawowy. Toksyny, których organizm nie jest w stanie zobojętnić odkładają się w stawach, kościach oraz podskórnej tkance tłuszczowej. (Strzelanie w stawach, zwłaszcza podczas zginania może świadczyć o nagromadzeniu się w nich toksyn. Należy wykluczyć RZS (reumatoidane zapalenie stawów), gdyż ma ono zupełnie inne podłoże niż zatrucie toksynami. Są to przyczyny autoimmunologiczne choroby z autoagresji) zmiany zwyrodnieniowe

Kiedyś już próbowałam podejść do tematu, ale ze względu na ból głowy przerwałam, nie mogę tego powtórzyć, bo nie dam rady... poza tym lekarz mówił, że cierpiąc na migreny nie mogę przechodzić na żadne diety i się głodzić, staram się odzywiać zdrowo, dużo warzyw i owocow, ryby itd. Kwestia oczyszczania jest wiec dla mnie zbyt trudna i niemozliwa do zrealizowania :(

Tylko że takie oczyszczanie to jedyne dobre rozwiązanie. Jeśli zrobisz dobre przygotwanie do oczyszczania to ból głowy może wcale nie wystapić. Poczytaj o tym w inetrnecie, przygotuj się do tematu, bo tylko od Ciebie zależy czy bóle będa powracać czy nie. Ni ma innego cudowego środka na tego typu dolegliwości, a tabletkami tylko działasz na obawj, przyczyna pozosatnie.

Niby wtorek, a mnie nadal boli, lzej niz wczoraj, taki bardziej przytlumiony bol :( Już naprawdę nie wiem skąd to się bierze, wczoraj starałam się zrelaksować, czytając wieczorem książkę, niestety ból się po czytaniu nasilił :(

Autorko poczytaj o tym jakie produkty zakwaszają organizm i włącz w zycie dietę alkaiczną. Zakwaszenie to najczestsza przyczyna migreny. Smama przez lata zmagałam się z bołami głowy.

Gość ja migreny miewam
zwykle 2 lub 3 dni. Najbardziej boli głowa w pierwszy dzień. Do tego towarzyszą wymioty. Migrena może być spowodowana stresem lub choroba oczu. Mój sposób na migrenę - kładę się w cichym, ciemnym pokoju. Jem kleik ryżowy (ryż ugotowany na wodzie) z odrobiną cukru. Sprawdziłam - na migrenę dobra jest też cola

Gość to prawda, że
wystarczy zjeść ciężkostrawny posiłek i stres i migrena gotowa. U niektórych osób migrenę wywołują: orzechy, czekolada, ser zółty

Hej, wlasnie wrocilam z dzemki :/ tez kładę się w ciemnym pokoju... staram się unikać potraw wywołujących migrenę, ale wczoraj wieczorem zjadłam popcorn i teraz sie zastanawiam, czy to mogl byc powod :( U okullisty dawno nie byłam, więc chyba bede musiala, bo z tego co tu piszecie, to tez jest wazne :-/

Gość Gonda
Kruszyna2012,na migrene tylko akupresura moze dac trwały efekt

ja mam przewaznie migreny w weekend - gdy mam inny rytm dnia (wstaje pozno, klade sie pozno w nocy)

Gonda, próbowałaś? Madz ja tak mam jak przesadze ze spaniem, a w weekend to aż gdzech nie pospać dłużej prawda ?:)

Gość Gonda
Kruszyna2012,tak próbowałam i nnych lecze z migreny akupresurą to najlepsze co maozna zrobić dla siebie:)

w tygodniu spie 6 godzin dziennie, wstaje o tej samej porze. A w weekend jest troszke inaczej. czesto tez mam, ze zaczyna mnie bolec w piatek (od przepracowania) i nie przestaje przez weekend albo w weekend boli juz nad ranem i wtedy nie chce mi sie wstawac i spie jeszcze dluzej, co tylko pogarsza sprawe

ja, kilka lat temu, leczylam sie u neurologa - faktycznie migreny przeszly na dobre kilka lat ale od tych lekow przytylam ok 20kg w ciagu pol roku i dlugo musialam sie ich pozbywac wiec teraz 'lecze' sie doraznie - przeciw-bolowymi i okladami goracymi na glowe (ale tylko w domu)

Gonda, akupresura, czyli uciskanie określonych punktow na głowie??? Madz, ja z kolei mam ten problem, ze spie nieregularnie, raz 5 godz. raz 6, raz 4 itp. a weekendy staram sie odsypiac i konczy sie to migreną. Czasami tak jak Ty zaczyna mi się w piątek i kończy w niedzielę, wtedy cały weekend "z głowy" :| 20kg w pół roku to niestety sporo, strasznie współczuję :( może były źle dobrane? Konsultowałaś to z lekarzem??

na ulotce byl opisany taki skutek uboczny, naurolog tez o tym wiedzial, ale wizyty mialam u niego zadko i nie polaczylam na poczatku tych 2 faktow ze soba i odwiedzalam co chwile innych lekarzy aby sprawdzili, co bylo tego przyczyna ale juz wrocilam do formy

Gość Gonda
Kruszyna2012,tak stymulowanie punktów,ale nie koniecznie na głowie,do lakarza jak chodzisz to mozesz sie liczyc ze Cie posuje juz całkiem co to za leczenie jednogo a psucie drugiego:)

Madz, bardzo się cieszę, że wszystko skończyło się happy endem, dobrze że powiązałaś te dwa fakty, bo jak człowiekowi cos dolega to chodzi od lekarza do lekarza i szuka przyczyny, a ona może leżeć zupełnie gdzie indziej:) Gratuluje determinacji i takiego wiązania faktów:) Będę trzymać kciuki za Twoje uniki migrenowe :) Gonda, a możesz określić, które punkty mogą odpowiadać za pozbycie się migreny??

Gość Gonda
Kruszyna2012,ale lekarze nie odnajda Ci przyczyny oni sie tylko skupiaja na dolegliwosciach wiedz chodzenie po lekarzach mija sie z celem moze tylko zaszkodzić,jak tu napisąła kolezanka wyzej