Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochas nie kocha ale idiotka

tak wiem wiem

Polecane posty

ze tych tematow jest tutaj pelno ... ale nie mam czasu ich czytac... prosze wytlumaczcie mi jak to jest z tym zaplodnieniem ? ... ile godzin, dni trwa zaplodnienie... po jakim czasie od stosunku pojawiaja sie pierwezsze objawy i jakie one sa ? kiedy zrobic test ciazowy ? drogie Mamusie, pytam sie o to wszystko poniewaz mam dni plodne od 15 -21 listopada. z mezem kochalam sie 15, 16, i 17 bez zabezpieczenia ... zastanawiam sie bedzie to mozliwe czy zajde w ciaze - bardzo bym ciciala...okres dostalam 5/11/12 ale trwal tylko 5 dni a nie 7 jak zawsze nastepny okres powinnam dostac 3/12/12 ale to dlugo ... czy jezt mozliwe ze bede juz miala jakies objawy przed miesiaczka ?? z gory bardzo dziekuje za odp :)

Gość cwana jesteś ;)
ale nigdy nic nie wiadomo. Inne czekały żeby się dowiedzieć - to i ty poczekaj ;)

Gość zau
Wszelkie objawy poza brakiem okresu są subiektywne i nie można jednoznacznie wg nich określić czy to ciąża czy może okres nadchodzi. Owulacja trwa 24godz. ale wg. artykułów jakie czytałam to jajeczko zdolne jest do zapłodnienia o wiele krócej.

Gość Bez zabezpieczenia
czyli pełny stosunek rozumiem?Bo niektóre piszą bez zabezpieczenia a potem dodają że to był przerywany.

tak tak pelny .. hehe wtedy bym napisala przezrywany ...

cwana jestes- tak tak wiem ze czekac musze, to czekanie jest najgorsze... ale moze ktos mi napisze jak to jest. z tego co tam kiedys przeczytalam ze plemniki zyja od 3 do nawet 5 dni ... ale ile w tym prawdy nie wiem ...

Gość mniaaam kaszka
nie.. nikt mi nie chce wutlumaczyc??

Gość zau
ale co ci tłumaczyć? Przecież napisałam ci ile jajeczko jest zdolne do zapłodnienia. Czego jeszcze nie wiesz?

Gość zau
test najwcześniej 2tyg. po stosunku a najlepiej po terminie okresu.

zau... ale to logiczne ze jest zdolne do zaplodnienia ... tylko chce wiedziec jak to wszystko dziala... ile dni trwa to zaplodnienie? ile zyja plemniki w pochwie z tego co wiem to od 3 do nawet 5 dni... ale nie jestem pewna... jakie moge miec objawy i po jakim czasie? naprzyklad bole podbrzysza bo tez slyszalam ze boli jajnik... nigdy w ciazy nie bylam i chcialabym dostac pelnej odp na pytania podane powyzej... o ile jest to mozliwe bo wiem ze nikt lekarzem nie jest. ale z wlasnego doswiadczenia .

Gość zau
Nie miałam żadnych objawów wskazujących że to ciąża a byłam dwa razy ciężarna. Ile kobiet tyle przypadków. Nie da się uogólnić. U mnie był cykl jak każdy inny. Nie ma objawów wyroczni zwiastujących ciążę. Po prostu. O zapłodnieniu poczytaj sobie tu: http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_ciaza_artykul,1046.html

ohh widzisz ... dziekuje barzo za odp :)