Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 16...

Wizyta u ginekologa 16 latki Katowice, Zabrze, Gliwice, Bytom

Polecane posty

Gość 16...

Zapewne są wśród Was dziewczyny, które swoją pierwszą wizytę u ginekologa miały przed 18 rokiem życia, chciałabym się dowiedzieć gdzie przyjmą mnie bez osoby dorosłej i najlepiej w ramach nfz, a lekarz będzie w porządku. Proszę o konkretne namiary lekarzy lub poradni w Katowicach, Zabrzu, Gliwicach czy Bytomiu. Chodzi o to, aby lekarz nie wygonił mnie czy nie robił problemu z tego, że jestem niepełnoletnia i nie kazał przyjść z mamą. Chcę żeby wypisał mi tabletki antykoncepcyjne i przebadał, bo od pewnego czasu bolą mnie jajniki. Czy ginekolodzy mają prawo "wygonić" niepełnoletnią osobę (ale mającą ukończone 16 lat) i nakazać przyjść z prawnym opiekunem?

Gość niestety nie możesz
przyjść bez osoby pełnoletniej :< a czemu nie pójdziesz z mamą? Jak się wstydzisz odnośnie tabletek to powiedz o bólach jajników. Jak cię lekarz będzie badać to wiadomo, że mama będzie poza gabinetem to możesz go poprosić o tabsy i zachowanie dyskrecji wobec mamy. Z tym że musisz się liczyć że może ci odmówić wypisania tabsów bez zgody i wiedzy rodzicielki. Aha i na pewno przed przepisaniem tabsów zleci ci badania krwi.

Gość Ja w wieku 17nastu
lat szłam sama do ginekologa po tabletki, nikt nie kazał mi przychodzić z mamą.

Gość 16...
"niestety nie możesz przyjść bez osoby pełnoletniej :< a czemu nie pójdziesz z mamą? Jak się wstydzisz odnośnie tabletek to powiedz o bólach jajników. Jak cię lekarz będzie badać to wiadomo, że mama będzie poza gabinetem to możesz go poprosić o tabsy i zachowanie dyskrecji wobec mamy. Z tym że musisz się liczyć że może ci odmówić wypisania tabsów bez zgody i wiedzy rodzicielki." Słyszałam różne wersje, dlatego wolałam najpierw napisać tutaj niż iść do lekarza i zostać wyrzucona, niektóre dziewczyny z tego co czytałam były przyjmowane w wieku 16 lat i dostawały tabletki bez problemu, a niektóre były odsyłane, dlatego pisze tutaj, żeby dowiedzieć się czy ma ktoś jakiegoś pewnego lekarza, który mnie przyjmie bez problemu.

Gość niestety nie możesz
koleżanka wyżej napisała że ona bez problemu poszła sama natomiast ja jak weszłam do gabinetu (a moja mama czekała na zewnątrz) to lekarka chciała się upewnić, że jednak nie jestem sama i poprosiła na chwilę mamę. Czemu wstydzisz się iść z mamą? Jest przeciwko antykoncepcji?

Gość Ja w wieku 17nastu
Ja jestem z okolic Gliwic dokładniej z Knurowa więc jeśli Cię to interesuje mogę Ci podać nazwisko lekarki u której byłam pierwszy raz.

Gość 16...
Nie chcę mamie robić zmartwień, kłopotów dodatkowych bo mamy już ich za dużo i boję się, że nie przyjmie dobrze tego, że uprawiam seks już w takim wieku, chociaż, że to była decyzja przemyślana, po prostu myślę, że mama się nawet na mnie hmm... wkurzy. WIem, że to nie brzmi dobrze, że własnej mamie nie chcę powiedzieć o tym, ale ja po prostu nie chcę żeby musiała sie martwić o mnie, pewnie tak czy inaczej się dowie, ale nie teraz, a po tabletki wolę iść bo wiadomo, że zawsze to jest pewniejsze niż prezerwatywy.

Gość 16...
"Ja w wieku 17nastu Ja jestem z okolic Gliwic dokładniej z Knurowa więc jeśli Cię to interesuje mogę Ci podać nazwisko lekarki u której byłam pierwszy raz." jakbyś mogła podać nazwisko i adres poradnii w której przyjmuje byłabym wdzięczna :) i czy lekarka przyjmuje w ramach nfz.

Gość Ja w wieku 17nastu
Przyjmuje na nfz dr. M. Zakrzewska Poradnia Ginekologiczna ul. Kazimierza Wielkiego 6 Knurów tel. 236 02 35

Gość 16...
Dziękuję bardzo :) A jak z Gliwic dojechać do Knurowa? A później jak dotrzeć do poradni?

Gość Ja w wieku 17nastu
Z Gliwic możesz dojechać autobusem 194,648,710,8,58również(tylko okrężną drogą) Wysiądziesz na przystanku "cegielnia" a potem możesz ludzi się zapytać o przychodnię na tej ulicy, daleko to nie jest od przystanku.

Gość 16...
Baaardzo Ci dziękuję :)) jeszcze tylko jakbyś mogła podać mi godziny pracy tej lekarki, albo chociaż w jakie dni jest to by było całkiem super :)

Gość Ja w wieku 17nastu
Nie wiem w jakie dni teraz przyjmuje, musiałabyś zadzwonić do tej poradni i zapytać.