Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaiads

jak sie najlepeij zabezpieczyc? pierwszy raz

Polecane posty

Gość mamaiads

Planujemy z chłopakiem się kochac. to bedzie nasz pierwszy raz. nie wiem za wiele o zabezpieczaniu się ale myslalam sobie juz tak zeby zabezpieczyc sie hmm jak ja to mówie na 3 sposoby . on gumka , ja tabletki anty i do tego moje dni niepłodne .. como tym myslicie ? :P

Myślę, ze powinnaś jeszcze dorzucić spiralę i środek plemnikobojczy :P

Na pewno przezorność nikomu jeszcze nie zaszkodziła i należy Ci pogratulować rozsądku. Jeżeli więc potrzebujesz pewności, to przy takim zestawie na pewno wszystko będzie w porządku.

Gość gdfgdfgdf
spirali nie chce!! ale ja sie naprawde przejmuję, nie chcemy wpasc bo ja mam 18 lat i szkole on ma lat 20 ;P

Gość mamaiads
spirali nie chce!! ale ja sie naprawde przejmuję, nie chcemy wpasc bo ja mam 18 lat i szkole on ma lat 20 ;P

Zestaw prawie odpowiedni, z tym - żeby dostać tabsy będziesz musiała zacząć regularnie chodzić do gina, korzystaj z okazji i wtedy pytaj o to, czego nie jesteś pewna. Ze spirala oczywiście zartowalam :D zestaw tabsy + porezerwatywa w zupełności wystarczy. Z dniami nieplodnytmi nie musisz kombinować, bo przy antykoncepcji hormonalnej (plastry, tabsy itp.) albo w ogóle dni plodne nie występują albo zapłodnienie jest niemożliwe (pomysł logicznie - PO TO została wymyślona tabletka antykoncepcyjna! Żeby nie było dni plodnych w cyklu :P ) Guma + tabsy to niemal 100% pewności.

żeby nie było, bo zaraz się mogą krytykanci zleciec, którzy stwierdza, ze nie ufam możliwościom antykoncepcyjnym hormonów - prezerwatywy sa do ochrony przed ewentualnymi chorobami, nie oprzed ciążą :P

Gość typpppp
ale przeciez prezerwatywa tez w jakimś stopniu chroni przed ciąza tak ?

Tak, ale przy antykoncepcji hormonalnej staje się w tym aspekcie całkowicie zbędna

No w całkiem dużym stopniu :D tylko w stosuynku do skuteczności tabletek jednak maja mniejszą.

Gość typpppp
to tabletki sa az tak bardzo skuteczne _?? a czy antykoncepcja hormonalna nie zaszkodzi mojemu zdrowiu >? słyszałam ze od tego moze rozwijac sie w przyszłosc rak piersi czy jajników ale nie jestem pewna. . .

Gość typpppp
aha aha no rozumiem ;) to bede musiała wybrac sie do ginekologa uhuh ;)

Różne tabletki, różnie wpływają na kobiecy organizm. Nikt Ci nie zagwarantuje, że nie będzie żadnych skutków ubocznych

Gość qwertyytrewq
oj oj to mnie juz nie pocieszyło :) no ale nic

Gość kjzhfjkskjs
tabletki w niewielkim stpniu zwiększają podatniośc na niektóre nowotwory , a na inne zmniejszają, w sumie można powiedzieć, że są obojętne , tylko musisz przyjmować zgodnie z zaleceniem , , wtedy są stuprocentowo skuteczne

Gość kjzhfjkskjs
a poza tym wiadomm, że aptekarz ci ich nie sprzeda ot tak trzeba mieć receptę toi chyba oczywiste :)

Jest wiele stron na temat antykoncepcji - jej zalet i wad, ja ci tu teraz wykładu nie będę robić - poszukaj, doinformuj się. Jedyne, przed czym mogę cię przestrzec, to to, ze czasem potrzeba kilka prob żeby dobrać odpowiednie tabletki, a do każdych tabletek trzeba się na nowo przyzwyczajac, co może się wiązać z kilkoma miesiącami gorszego samopoczucia. Możesz też mieć szczęście i gin trafi za pierwszym razem w odpowiednie ;)

Gość mamaiads
No jakoś dam radę :) ale dzieki wam za poswiecenie chwili czasu na wyjasnienie mi tego i owego ;*

A jeżeli cię na to stać zafunduj sobie plastry - sa sporo droższe, ale o wiele wygodniejsze