Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eleniss

Czy tarczyca może boleć?

Polecane posty

Gość Eleniss

Od dłuższego czasu cierpię na nieokreślony ból gardła. Byłam 2 razy u lekarza- za pierwszym razem lekarz przepisał antybiotyki, które nie pomogły, następnym razem lekarz nie pomógł mi nic. Ból jest tak jakby z przodu gardła na jabłku adama u góry, boli przy przełykaniu.

Gość martulkaaaa_________
sama tarczyca podobno nie boli, bo nie jest unerwiona, ale jeżeli jest powiedzmy powiększona, albo rozwija się w niej jakaś zmiana, to może boleć poproś o skierowanie na USG tarczycy (albo zrób sama prywatnie), przy okazji TSH (to jest badanie krwi) też warto zrobić kontrolnie

Gość martulkaaaa_________
a swoją drogą, co za imbecyle z tych lekarzy ;) boli przy przełykaniu, to antybiotyk i do widzenia, nawet nie sprawdzi, czy jest infekcja i jaki antybiotyk by ewentualnie pomógł przypomniała mi się jeszcze historia mojej koleżanki z podstawówki, po wakacjach często bolało ją gardło przy przełykaniu, więc mama zaprowadziła ją do lekarza, oczywiście dostała antybiotyk i syrop na gardło, nie pomogło, więc poszli do innego lekarza i okazało się, że duża ość utkwiła jej w gardle, wbiła się gdzieś z boku w przełyk dobrze, że nie dostała kolejnego antybiotyku ;)