Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropka_26

czy któraś z Was jest w stanie ocenić ten skład?

Polecane posty

Gość kropka_26

Water, Alcohol Denat., Talc, Tridecyl Salicylate, Urea, Butylene Glycol, Sorbitan Oleate, Dimethicone, Ethoxydiglycol, Propylene Glycol Isoceteth-3 Acetate, Polymethyl Methacrylate, Carrot Extract, Commiphora Wightii Extract, Cucumber Extract, Ginkgo Biloba Extract, Grapeseed Extract, Lemon Extract, Rosemary Extract, Witch Hazel Extract, Glycyrrhetinic Acid, Ascorbic Acid, Ascorbic Acid Polypeptide, Retinyl Linoleate, Tocopheryl Acetate, Glycerin, Propylene Glycol, Allantoin, Panthenol, Phospholipids, C12-20 Acid PEG-8 Ester, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Polysorbate-60, Sodium Stearoyl Lactylate, Sorbitan Stearate, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Polyacrylamide, Phenyl Trimethicone, Fragrance, Phenoxyethanol Z góry dzięki!!!

Gość kiwerhofuiorhubgh
typowy skład jakich wszedzie pełno, sama chemia.

Gość pitolenie
Powiedz mi najpierw jaki to jest kosmetyk, najlepiej linka podaj.

Gość ghfhjgyuyg
ale co to jest? krem? podklad? czy cos do wlosow? najpierw jest woda potem alkohol denat- wysuszajacy potem talc -zapychajacy potem mocznik - nawilzajacy jest dez silikon i ekstakty z marchewki z ogorka z cytryny, z orzechow i z innych

Gość kiwerhofuiorhubgh
marchewka, ogórek, winogron, cytryna, orzech, kwas askrobinowy czyli witamina C, co to za kosmetyk ? samooplacz ? hehe :D

Gość pitolenie
water-woda alcohol denat- alkohol wysuszacz talc-talk zapychacz Tridecyl salicylate- najprawdopodobniej emolient, może być komodogenny.. urea-mocznik A reszta jest daleko w składzie, więc nawet jak jest dobre, to i tak jest tego za mało... Zależy co to za kosmetyk... Ja na twarz bym nie kładła.

Gość kiwerhofuiorhubgh
Elizabeth Arden, Matte Moisture Lotion (Emulsja matująca) ???:D

Gość ghfhjgyuyg
ma dobre opinie,sprobuj:) ten alkohol i talc moga wysuszac na dluzsza mete ale skoro potrzebujesz czegos matujacego to pewnie spelni swoja role

Gość pitolenie
Zależy jaką masz cerę, jeśli jest bezproblemowa, to możesz samrować. Jeśli jest tłusta z krostami, to będzie się świecić jeszcze bardziej i porobią Ci się dodatkowe zaskórniki.

Gość kiwerhofuiorhubgh
ghfhjgyuyg- byłam piersza :D

Gość ghfhjgyuyg
hehe ;D ja bylam szybsza w recenzji :P

Gość pitolenie
Pamiętaj , że jest jedna zasada: im bardziej wysuszasz tym bardziej się świecisz. Jeśli chodzi o krem który mogę Ci polecić na tłustą skórę to LPR kerium ds. Olei używałam, niestety mi osobiście nie służą, za to ten kremik super. Masz tu linka: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=39558

Gość ghfhjgyuyg
jesli masz wrazliwa cere, sklonna do naczynek to raczej nie polecam:P drugie i trzecie miejsce to "wysuszacze" ale zaraz na piatym jest mocznik :P moze to sie jakos "zobojetnia" wrezultacie i aaaz tak bardzo nie wysusza

Gość kropka_26
tak, to emulsja matująca Elizabeth Arden. Cholera, chciałam ją kupić, miała dobre opinie:(

Gość kropka_26
Właśnie w tym rzecz, że w moim przypadku stosowanie olejów na dzień nie wchodzi w grę:( Do mycia używam oleju, później hydrolatów (różne, zależy jaki akurat mam), na noc stosuję krem AZELO z Biochemii Urody. Ale w dzień nie mogę się tak świecić, a skórę mam dosłownie ociekającą tłuszczem:(

Gość kropka_26
pitolenie - dzięki:) Twoja propozycja bardzo do mnie przemówiła:)

Gość Kahahaha
nie szkoda Ci kasy na kremy ze sklepu z potężną ilością chemii? na necie jest pełno przepisów na domowe kosmetyki takie jak w sklepach.po pierwsze tansze,po drugie wiesz co masz;D w prawdzie zwykledata przydatności samorobów 6m-cy,jeśli dodasz konserwantu.wersja bez 2tyg.przy przechowywaniu w lodówce,więc działaj;)To bardzo fajna zabawa:]

Gość kropka_26
Zdaję sobie sprawę, że to fajna zabawa, a do tego te kosmetyki bardzo dobrze służą mojej skórze. Jest tylko jeden problem - nie mogę pojawić się w pracy wysmarowana tłuszczem. A niestety żaden z naturalnych kosmetyków, których do tej pory smarowałam, nie wchłania się dobrze na mojej skórze. Nie znalazłam też w internecie przepisu na nic, co nadawałoby się do tłustej skóry, nie potęgując jej błyszczenia. Jeśli macie jakieś propozycje, to oczywiście będę wdzięczna za polecenie. Z tego powodu na dzień MUSZĘ mieć coś sklepowego. Tym bardziej, że jest w czym wybierać i myślę, że da się znaleźć coś przyzwoitego. Nie szkoda mi kasy, bo nie uważam, aby 40-50 zł, ani nawet 100 zł za krem, którego używam przez ok. pół roku, to było dużo. Wiadomo, że lepiej zapłacić mniej niż więcej, ale mimo wszystko najważniejszy jest efekt, a nie cena.

Gość Moja skóra to
łojotok w czystej postaci... Wiesz, co pomogło? OCM, po nim wklepuję 2 kropelki olejku Babydream-od kiedy przekonałam się do tej metody (a cięzko było z powodu rozszerzonych porów i trądzika zaskórnikowego) nie wiem, co to świecenie. Do ideału jeszcze daleko, ale nie zniechęcam się. Skóra jest wyraźnie ładniejsza. Na ,,wyjście" oprószam pyszczysko mąką ziemniaczaną.

Woda, alkohol, oleinian sorbitanu, Dimethicone, Ethoxydiglycol, Propylene Glycol Isoceteth-3 Acetate, polimetakrylan metylu, ekstrakt z marchwi, Commiphora wightii, ekstrakt z ogórka, Ginkgo biloba, wyciąg z pestek winogron, Lemon Extract, ekstrakt z rozmarynu, wyciąg z oczaru wirginijskiego, glicyretynowy, kwas askorbinowy, kwas askorbinowy polipeptydowe, linolenian retinylu, octan tokoferylu, gliceryna, glikol propylenowy, alantoina, pantenol, fosfolipidy, C12-20 kwas PEG-8 Ester, C13-14 izoparafina , Laureth-7, polisorbat-60, Stearoilomleczan sodu, stearynian sorbitolu, guma ksantanowa, EDTA disodowy, poliakrylamid, fenyl Trimethicone, zapach, fenoksyetanol

Gość pitolenie
Kropka pamiętaj tylko, żeby nie przesadzać z ilościa kremu. Jak dla mnie jest wydajny i cienka warstewka wystarczy. Jak nałożysz grubo, może Ci się rolować pod makijażem. Dziewczyny ja mając problemy z cera tez stosowałam oleje, ocemy itd... Nie pomogło. Za to na zaskórniki i świecenie pomogło mi właśnie serum migdałowe z BU na noc co 2 dni i właśnie kerium ds. Teraż mam jescze do kompletu żel do mycia twarzy tołpa sebio i jest świetnie, normalnie nie poznaję buzi. Tu link do żelu i serum: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=48361 http://www.biochemiaurody.com/sklep/serum-mandelic.html

Gość kropka_26
Dzięki Pitolenie:) Dziś kupiłam ten krem LRP i jutro rano będą pierwsze testy:) Zaciekawiłaś mnie tym serum migdałowym. Ja się właśnie przymierzałam do serum z wit. C z BU. Ale jak teraz czytam o tym migdałowym, to ono chyba bardziej odpowiada potrzebom mojej cery. I chyba znowu mnie przekonasz:D Czy ono jest tłuste? PS Próbowałaś myć twarz ojejkiem z BU? Dla mnie bomba!

Gość pitolenie
Kropka, serum migdałowe twarz mi uratowało, bo miałam całą zasypaną zaskórnikami i przebarwieniami. Absolutnie nie jest tłuste, wchłania się do matu. Należy je stosować tylko na noc raz na 2- 3 dni, niby działa niepozornie, ale skóra się będzie łuszczyć zawsze po użyciu w czym pomaga kerium ds. No i trzeba poużywać serum z miesiąc dwa, a zobaczysz wielką różnicę na swojej twarzy, normalnie nowa skóra. Co do olejku nie używałam, za to stosowałam ocm, które było dobre jedynie na początku. Ja poporostu muszę umyć twarz jakimś mydłem. Teraz na zimę znów używam Serum (rok temu zimą używałam pierwszy raz), to kupiłm ten delikatny żel tołpy i musze przyznać , że jest świetny, a żeli nigdy nie lubiłam. Ja na Twoim miejscu przed nałożeniem serum myłabym twarz zawsze jakimś mydłem, lub właśnie żelem, żeby odtłuścić twarz, bo może Cię wypryszczyć jak kwas migdałowy z olejkiem się zmiesza. A i jeszcze jedno, niektóre dziewczęta pisały , że miłay jakiś wysyp pryszczy po serum, a później wszystko było pięknie ładnie, u mnie wysypu nie było, może czasem jakiś zaskórnik w ropną krostkę się zmienił, wszystko się raczej ładnie goiło i znikało. Ale jak coś Ci wyskoczy to nie zrażaj się. Powodzenia w pielęgnacji buźki :0

Gość pitolenie
Dodam jeszcze, że serum flavo C15 z BU miałam nawet wciąż w lodówce stoi i jak dla mnie beznadziejne, żadnych efektów tylko twarz podrażniona.

Gość kropka_26
Wielkie dzięki za opinię i porady:) PS Krem LRP jest świetny! Teraz to już na pewno spróbuję serum migdałowego:)

Gość pitolenie
spoko, nie ma za co. Tylko uważaj z tym serum, nie opalaj się na solarce, a wiosną odstaw, żebyś się przebarwień nie nabawiła.

Gość kropka_26
Piotlenie, pewnie już Cię tu nie ma... W każdym razie chcę Ci tylko powiedzieć, a nuż przeczytasz, to serum migdałowe jest genialne!!! Zestaw LRP Kerium DA na dzień + krem rozjaśniający z BU lub serum migdałowe na noc i moja skóra jest nie do poznania:) Wielkie dzięki:)