Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZDOLOWANA MAMUSKA

POMYSŁ NA ZAROBIENIE KASY!!opieka nad maluchami

Polecane posty

Gość ZDOLOWANA MAMUSKA

SYTUACJA moja przedstawia sie nastepujaco jestem bezrobotna matka dwojki dzieci,jedno duze drugie mniejsze(wymagajace opieki)do luje sie bez pracy,bo mieszkam w ma lej miescinie tu nie ma dla mnie pracy,maz ma zajecie wiec mnie ma w dupie.Do duzego miasta w ktorym jest praca jest jakies 100km .Teraz pomys l moj taki,wynajac mieszkanie w tym duzym miescie i zrobic klub malucha,bo mam wykszta lcenie pedagogiczne,własne dzieci tez mogłabym tam miec,ze soba.Niewielki klubik ,takie domowe przedszkole,ze byłoby conajwyzej 6 dzieci.Co tym myslicie,ze zwroci loby mi sie to i czy w wynajmowanym mieszkaniu mozna takie cos zoorganizowac,jak nie jestem w tym miescie zameldowana?jak myslicie?doradzcie za lamanej matce Polce

Gość Wszystko pięknie cacy
Tylko czy sądzisz, że w tym kraju od tak sobie możesz otworzyć przechowywalnię bachorów? Gdyby tak było to w kraju z deficytem przedszkoli i żłobków powstawałyby one jak grzyby po deszczu...

Gość ZDOLOWANA MAMUSKA
własnie,ze widze,.ze powstaja

Gość kobietooooo;l
zrobilas jakis biznes plan? maksymalny koszt wynajmu + inne oplaty ok 2000zl ty plus 1 Osoba do opieki, choćby najniższa krajowa to i tak 1500zl dalej posiłki dla dzieci 4zł dziecko/dzien co daje mc 80zlx6 480zl rzeczy do higieny ok 500zl podatki zusy twoje

Gość kobietooooo;l
same twoje zusy to 350zł Ubezpieczenie dzieci, inne wydatki miesięczne typu bloki kartki ,plastelina zabawki itd. ok 500zł to wszystko daje lacznie niecale 5500zl kosztow m-c czyli twoi klienci musieliby placic ok 880 zl za zlobek m/c o ile beda siedziec 8 h pytanie jest takie gdzie twoja wyplata?

Gość co ma meldunek do rzeczy?
raczej wątpię żeby ten biznes ci wypalił z 6 dzieci, jak ktoś ci doradził zrób realny biznesplan i dolicz koszty inwestycji na przygotowanie mieszkania, zus, pensje opiekunki, reklamę itp

Gość kobietooooo;l
a jak dla mnie 800zl na jedno dziecko w zlobku to wg mnie bardzo dużo -ale moze sie nie znam o ile jak napisalam beda wszystkie po te 8/h na plnym posilku interes kalkulowalby sie ,ale po pierwsze min. 9-10 dzieci wtedy dacie rade w 2 osoby to ogarnac a koszt zwieksza ci sie tylko o środki czystości czyli ok 50zl m-c od glowy + koszt jedzenia czyli 80zl od glowy czyli kost zwiekszylby ci sie o jakies 550zl natomiast przychoy znaczaco by wzrosly tj.7290-5500-500= zarobilabys na czysto wtedy jakies 1900zl netto

Gość wifigdansk
ja z kolei słyszałam ze jest to dobry biznes. miasta teraz pomagają takim matkom ktore mają takie wlasnie pomysły i nawet u siebie w domu moga zrobic a urzad czy tam powiedzmy unia moze ci to jeszcze dofinansować.popuyaj w urzędzie pracy lub poczytaj o funduszach z unii.

Gość kobietooooo;l
co z tego ,ze ci dofinansuja ,jakbiznes bedzie przynosil straty? to i owszem oplaca sie ,ale bynajmniej przy 15-20 dzieci, jezeli masz waruni bytowe,to wtedy zarobisz....jezeli bierzesz dotacje czy z Unii czy z UP to firma musi min.rok utrzymac sie na rynku

Gość wifigdansk
ja tylko słyszałam-niewiem czy tak jest. znajomy mowil ze jego znajoma tak zrobila i zarabia sporo kasy.nie ma 15 dzie tylko kilka i całkiem sporo kasy zostaje jej w kieszeni.jest tez po wykształceniu pedagogicznym,wzieła srodki z Unii,ma kilka dzieci w swoim domu.malo tego-unia pomogła jej wyremontowac i przystosowac dom i to za darmo.sama jedna wszystkim się zajmuje,nikogo nei zatrudnia,jedzenie dostarczają rodzice.ubezpiecznie za dziecko plaća tez rodzice-nie ona. sama wyznaczyla godziny i tak rodzicom pasuje to i tak taniej niż w prywatnym przedszkolu czy zatrudniając nianię.

Gość rafealaald
ja bym nie posłała bachora do przedszkola gdzie włascicielka trzyma swoje bachory, bo wiadome,że patrzyłaby tylko na nie i chuchała, a nie daj Boże by sie dzieci posprzeczały to w obronie swoich embrionów jeszcze by moje dzieci zagryzła :O

Gość ZDOLOWANA MAMUSKA
DO rafealaald MIAŁABYM ZE SOBA TYLKO CORECZKE WIEC NIE BYLOBY PRZEWAGI MOICH DZIECI,poza tym na obce bardziej bym uwazala wlasnie,to normalne

Gość wifigdansk
ZDOLOWANA MAMUSKA nie przejmuj się takimi obrazliwymi komentarzami osoby ktora nawet poprawnie ani kulturalnie nie umie się wysłowić i swoje wlasne dziecko nazywa bachorem, dowiedz sie o tych dotacjach,zrob biznes plan,moze ci wyjdzie;]