Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sbdy

Badanie serca: wrzucanie sondy do gardła

Polecane posty

Gość sbdy

Kiedyś mi takie badanie groziło i się nie zgodziłem. Czy jeszcze się je praktykuje i jak się ono nazywa? Google zawiodły. Pomocy

Gość poconaco
Echoprzezprzełykowe serca ! :)

Gość sbdy
Dzięki. Czy może ono zagrażać życiu w przypadku np. osoby osłabionej?

Gość blle
mi wsadzali rurke do zoladka przez nos

Gość poconaco
A co znaczy: osoby osłabionej?

Gość poconaco
I tak wogóle co to znaczy: kiedyś, i dlaczego głoziło???

Gość sbdy
osłabionej, starszej itd. Zamierzam nie dopuścić do tego badania u mojej babci.

Gość poconaco
To jest tak: - o badaniu decyduje kardiolog i to raczej w szpitalu, więc praktyk. - lekarz zanim zdecyduje bada pacjentkę i decyduje czy to badanie czy inne, - nie jest to badanie inwazyjne!!! czyli da się wytrzymać. Jedyna trudność to na początku, gdy trzeba przełknąć rurkę a potem już jest ok.; Ja bym się o babcię nie martwiła, bo widziałam na oddziale ,,laski' po 80stce które masowo szły na badanie trudniejsze-moim zdaniem- tzw. koronarografię, i znosiły ja raczej dobrze.

Gość sbdy
To znaczy że jakas objazdowa przychodnia do której babcia się zapisała na badania, nie ma prawa tego przeprowadzać? Chcę się upewnić.

Gość poconaco
Oj, tego to nie wiem. bo jesli to busik super wyposażony i z dobrym kardiologiem? a czy to napewno chodzi o to badanie? Najlepiej dopytać się np w ośrodku -przychodni skąd ten ,,autobusik". Ja słyszałam o badaniu osteoporozy ale badanie raczej pikuś...

Gość sbdy
Teslab Medica, badania serca w pomieszczeniach hotelowych. Nie wiem, jakie badania. Właśnie zbieram się, żeby w razie czego interweniować. Jesli zdarzy sie coś złego, nie puszczę im tego płazem.

ja miałam ekg, rezonans magnetyczny, holtera i wszystkie badania są związane z badaniem serca

Gość sbdy
Z Teslab Medica zadzwonili do nas na tel. stacjonarny i zapraszali na badania. Niby zdarza się, ale skąd mieli nasz numer i dlaczego akurat do nas? Skąd ta troska o nasze zdrowie. Muszę odejść od kompa, jeśli ktos ma doświadczenia zw. z tym instytutem to z góry dzięki za podzielenie się.

Gość gość
Czy ktoś był na badaniu kardioloigicznym pulsoxymetrm organizowanym w hotelu przez tesla-medica

Gość gość
Ze co???? Badanie w hotelu? A do czego służy pulsoksymetr łatwo wygooglać i już wiadomo, że to 100% naciągactwa.

Gość gość
Instytut Teslab Medica organizuj***adania w hotelu z tego co wiem to dlatego ze w przychodniach zdrowia czy szpitalach nie ma odpowiednio duzej sali na takie grupowe badania i spotkania ;) Sama bylam na takim badaniu i jestem nawet zadowolona a bylam pewna ze to to samo co wszystko inne czyli pokazy i naciaganie ludzi ;) A tam byl ciekawy wyklad nie na temat jakis sprzetow tylko na temat nalogow i stresu, badanie no i prezentacja sprzetu ;)

Gość gość
Teslab Medica raczej naciąganie ludzi pod pozorem badań które nie do końca stawiają jasnej diagnozy. Już lepiej poczekam i udam się na spotkanie z prawdziwym lekarzem. A tu jeszcze ludziom wciskają sprzęt niby za 500 bo do tego kołdra jest już za 3500. Sam taki sprzęt poprzez sieć można znaleść już za 2000. I cały ten biznes się kręci a emeryci i tak płacą....