Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa jestem i boje sie

pytanie do mam dzieci ze skazą białkową

Polecane posty

Czy Wasze dzieci skazę białkową mają odziedziczona po którymś z rodziców czy pojawiła się od tak sobie?

Gość piersia do pol roku
niestety dzisiejsze alergie czesto spowodowane sa szczepionkami do ktorych dodaje sie alergeny np bialko kurze.moj syn jest wlasnie na to cholerstwo uczulony.ani maz ani ja nie mielismy takich problemow

Gość justynkaa11
ja mam dziecko 14 miesieczne z atopowym zapaleniem skóry. pracuje w aptece i co 2 dziecko ma alergię:( u mnie nikt nie ma w rodzinie. Corka nie wyrasta z niej niestety:(

o szczepionkach słyszałam, zastanawia mnie tylko jaki % dzieci ma skazę dziedziczna a jaki % dzieci ma skaze od tak Jestem w ciąży, jako dziecko miałam skazę białkową odziedziczona po moim ojcu i teraz zastanawiam się czy dziecko może odziedziczyć po mnie.

Gość justynkaa11
do piersią co pol roku a dawaliscie dziecku jogurt? moja po zjedzeniu lyzeczki ma po minucie całą bzuie czerwoną:(

Gość justynkaa11
są duze szanse ze odziedziczy , ztego co pamiętam to az 70 %

Gość piersia do pol roku
co ty jogurt tylko kozi jesli juz. a atopowe zapalenie tez zawdzieczamy wiekszosci szczepionkom

no to klops ale nadzieja w tych 30 % ;) oby miało te geny do swojego ojca

Gość piersia do pol roku
u nas w rodzinie nigdy nie bylo zadnych alergi czy skaz.dlategop zaczelam drazyc temat

wczoraj weszłam na portal wolne media i tam tez było o szczepionkach - włos na głowie sie jeży ! nie jestem zwolennikiem szczepień, zawsze w jakiejś medycznej książce natrafie na temat szczepionek i jaki wpływ one mają i co to w ogóle jest za horror dla malutkiego organizmu to szczepienie . Swojego dziecka nie będę szczepić wychodzę z założenia,że skoro to co pisze w tych książkach to ściema to autorzy siedzieliby w wariatkowie a książki nie miałyby prawa być wydane- a tak nie jest czyli coś to znaczy!

Gość piersia do pol roku
no wlasnie sie jezy,ale do wielu osob wciaz jak grochem o sciane.wierza ,ze lekarze wiedza lepiej .ja szczepilam do czasu,ale przed osławiona mmr zakonczylismy przygode i juz nikt mnie nie zmusi,zebym eksperymentowala na swoim dziecku.wolnosc wyboru

wiesz jeszcze te stare szczepionki co byli nasi rodzice nimi szczepieni 30 lat temu co my byłyśmy szczepione- ok, ale te kombinowane mieszane - NIGDY! nie było tego wcześniej i nikt nie chorował na ich zmyślone choroby. Potem dziwić sie skąd trzy latki mają białaczkę albo 10-cio latki raka kości - no jak to skąd - szczepionki. To samo jak podpisali cichaczem ta ustawę o GMO wszystko żeby pogrążyć i pozbyć się ludzi najlepiej już w zarodku

Gość aneczkal....
U nas ani mąż ani ja nie jesteśmy alergikami, a córa niestety miała skaze :( Ale na szczescie teraz juz ma 3,5 roku i je juz bez problemu wszytskie przetwory mleczne, alergia pozostała na mleko w czystej postaci. To prawda, ze to najczesciej mija, wiec czekaj cierpliwie :) My czekalismy ponad dwa lata....a na czyste mleko dalej czekamy, ale jestem dobrej mysli :)

Gość czy w decathlonie dostane
no niestety nasz prezydent do oczytanych nie nazlezy i jesli zgadza sie na to,by u nas gmo rozgoscilo sie na calego,to coz tu wiecej mowic.nie mozna eksperymentowac z natura,ale ldzie mysla,ze sa bogami

Gość piersia do pol roku
tak tylko,ze ludzie nie daja sobie niczego powiedziec.tak samo jak probowano nam wmowic,ze glutaminian jest bezpieczny dla zdrowia.a teraz co.wszedzie tlustym drukiem na produktach,ze go nie zawiera.ktos dowiodł,ze nie jest taki obojetny

Gość justynkaa11
do aneczkal: a u was jak próbowaliscie dawac jogurt tez dziecko bylo obsypane? bo nasza mala ma i po jogurcie i po serku bieluchu. kiedy TWoje dziecko przestalo byc uczulone na mleko??? jakie slodycze jadlo w czasie obrecmosci alergii?

to tak jak z tą solą przemysłową w wędlinach w ubiegłym roku :D jest szkodliwa i zabroniona ale jednocześnie nie jest szkodliwa haha tak to tylko w POlsce. piersią- mylisz się ludzie dają sobie powiedzieć ale nie to co jest dobre, przyjmują do wiadomości tylko to co złe i to kultywują. Zaczęłam o skazie a skończyłyśmy na szczepieniach i gmo fajnie ;) Jak jest skaza to jak wtedy jest z mlekiem matki karmi sie piersią?

Gość justynkaa11
i jeszcze jedno w jakiej kolejnosci podawaliscie ptrzetwory mleczne? i jak dziecko reagowalo na kozie przetwory?

Gość piersia do pol roku
ja karmialm tylko wykluczylam nabial i wszystko co z woła.teraz juz sam zjada jogurt kozi i jest ok

Gość justynkaa11
trzeba byc na diecie tzn TY msuisz byc jesli [pokarm by uczulal

Gość piersia do pol roku
najpierw dawalam czy tez sama jadlam nabial z mleka wolowego.pozniej kozi

no to ja już wole byc na diecie zamiast dawać mm. Co do mleka koziego - kapitalne! ja dzięki niemu jako dziecko tak naprawdę pozbyłam się skazy, uczulenia na sierść zwierząt i pyłki drzew. Jeździłam na wakacje na wieś z mamą albo babcią i co roku po 2 bite miesiące piłam to mleko - pamiętam że ohydne było ale działało i do dzisiaj żyje bez alergii.

Gość prolady
a gdzie mozna kupic produkty z koziego mleka i czy są drogie?

u mnie w mieście jest sklep ekologiczny tam dostarczają kozie mleko, kozie sery nawet jogurt kozi wszystko z atestem. A tak to ciężko jest kupić produkty kozie, jedynie na wieś jechać albo samemu koze zakupić ;)

Gość misiurama
kozie mleko uczula tak samo jak krowie. pytałam alergologa. moja córka miała silną skazę i azs. około drugich urodzin skaza minęła, tak się dzieje u wielu dzieci. mała piła nutramigen, okropny w smaku, ale jej smakował. dostawała tez probiotyk latopic, który uszczelnia układ pokarmowy. alergolog zalecił tez odstawienie jajek.

Gość do misiurama
skoro wg twojego lekarza mleko kozie uczula to zmień lekarza moje dziecko oprócz nietolerancji laktozy mleka krowiego ma uczulenie na białko i pije tylko kozie mleko -jakos go to nie uczula wręcz odwrotnie