Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 glllllllllllllllllllluuuu

Ciekawa historia z AZS - przeczytajcie!

Polecane posty

Witam, jestem mam膮 3 dzieci, w tym 3-letniej c贸reczki. Latem ma艂a zacze艂a mie膰 straszne problemy ze sk贸r膮. Zaczerwieniona i sw臋dzaca, najpierw w zgieciach 艂okciowo-kolanowych, potem na piersiach, karku, ca艂e uda w liszajach, r臋ce, szyja, poma艂u zacz臋艂o atakowac twarz :-( Miesiac temu poszlismy do dermatologa, ktory przepisal cutivate, mupirox i zyrtec. I masc robiona z cholesterolem. Ma艂a by艂a kapana w oilatum. Niestety, po zyrtecu, oprocz megad艂ugiego i mocnego snu, nie by艂o 偶adnej poprawy, wr臋cz przeciwnie... Za艂amka, c贸rka sie drapa艂a, zacz臋艂a m贸wi膰, ze ma brzydka sk贸re :-O I sama pilnowa艂a, by podawac jej zyrtec, bo niby mia艂o jej to pom贸c :-( Poszli艣my do innego lekarza, zwyk艂ego pediatry,kt贸ry mia艂 wspania艂e opinie. Kaza艂 odstawic zyrtec, skoro nie pomaga, spr贸bowac k膮pa膰 w zwyk艂ej parafinie, r贸wniez smarowac mascia na zamowienie, ale o innym sk艂adzie, na wszelkie zmiany stosowac elidel. Kupi艂am go, 90 z艂otych tube艅ka, posmarowa艂am lekko tylko na buzi. Po wieczornej k膮pieli zauwa偶y艂am, ze sk贸ra nie jest czerwona, jakby zblad艂a. Posmarowa艂am mascia, ma艂a posz艂a spa膰. Bez zyrtecu. Nast臋pnego dnia rano widzia艂am znaczn膮 popraw臋, ale ba艂膮m sie cieszy膰. Po wieczornej k膮pieli ju偶 wiedzia艂am, 偶e ten lekarz c贸rce pom贸g艂. Wizyta by艂a w zesz艂ym tygodniu - dzisiaj sk贸ra c贸rki jest po prostu zdrowa. G艂adka, bia艂a. 呕a艂uj臋, ze nie zrobi艂am zdj臋膰 tydzie艅 temu. Bo samej mi jest po prostu ciezko uwierzyc. Do konca nie wiem, co zaszkodzilo dziecku - moze szczepionka?? W lipcu mia艂a mmr2, po niej odr臋 poronn膮. Poza tym latem pokocha艂a oliwki i jad艂a ich naprawde sporo. Nic wiecej nie przychodzi mi do g艂owy. Wiem te偶, ze zyrtec zamiast pomagac, szkodzi艂 jej bardzo mocno. I niestety ale chyba r贸wnie偶 oilatum ja uczula艂o. Wystarczy艂o, 偶e nie wyk膮pa艂am jej w nim, a ju偶 by艂o lepiej. Ciesze si臋 niesamowicie, ze c贸rce mine艂o. Mam nadziej臋, ze nie wr贸ci. Zostalismy z torba lekow i masci za ponad 200 z艂otych, ale nic to. Wazne, ze ma艂膮 zdrowa. Niech Was to mamy podniesie na duchu, ze to cholerne azs jest wyleczlane, tylko trzeba trafic na dobrego lekarza i znale藕膰 przyczyn臋 tego g贸wna... I niekoniecznie stosowanie drogich medykament贸w pomaga -cz臋sto wr臋cz szkodzi...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
PS elidel zastosowa艂am tylko raz, a smarowa艂am mascia na zamowienie....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prolady
ja tez mam dziecko z azs. ma 14 mies. i zaden lekarz nei powiedzial ze to wyleczalne.ja juz sie nie 艂udze nadziej膮 bo to choroba do konca zycia. Powiem Ci tak ze tak samo mam ca艂膮 aptekje lek贸 w domu -bo przeciez azs to ciagle testowanie. ale ja nie uzywam steyd贸w.stosuyje diete eliminajcyjn膮 z pomoca wspanialej pani doktor/ pwoiem tak w por贸wnaniu ztym co bytlo a co jest to niebo a ziemia.ale nie uzywaj sterydow bo one tylko maskuj膮 objawy. tylko czas moze nam jakos pomoc.

Udost臋pnij ten post

Dziewczyno, mi ten ostatni lekarz powiedzia艂, ze tylko 5 procent chorujacych na azs w dziecinstwie ma to na cale zycie. Ja mu wierz臋 :-)

Udost臋pnij ten post

ja tez nie chc臋 uzywac steryd贸w i nie u偶ywam juz. kilka razy posmarowalam cutivatem, ale nie widzia艂am, by pomog艂o...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prolady
chcialabym w to wierzyc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bdxhewgdqwioqw
a dlaczego po prostu nie wybierzesz sie z ma艂膮 do alergologa? Moja 2l ma AZS nic nie pomagalo alergolog zrobila testy teraz czekamy na wyniki . AHA I TO JEST WYL:ECZALNE :) jezeli nie bedzie sie stosowac jedzenia czy srodkow uczulajacych tylko je unikac to dziecko wyzdrowieje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 po pierwsze,..
twoje dziecko nie mailo azs tylko wykle uczulenie na co艣...z azs nie wyleczysz sie nigdy.moze byc tylko zaleczone/utajone...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prolady
przeciez pisze ze dziekco jest pod opiek膮 dobrego elkarza-alergologa zreszt膮 i ma diete. nic wiecejk zrobic nie moge

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 misiurama
moja c贸rka mia艂a azs, by艂o nast臋pstwem skazy bia艂kowej. kiedy wyeliminowa艂am z diety bia艂ko krowie sk贸ra znowu wygl膮da艂a zdrowo. podawa艂am tez probiotyk latopic, kt贸ry wspomaga leczenie azs. kiedy ma艂a wyros艂a ze skazy, sko艅czy艂y si臋 tez problemy sk贸rne.

Udost臋pnij ten post

AZS nie da si臋 wyleczy膰. Da si臋 wyeliminowa膰 objawy poprzez diet臋 i kosmetyki, ale nie wyleczy膰. "jezeli nie bedzie sie stosowac jedzenia czy srodkow uczulajacych tylko je unikac to dziecko wyzdrowieje" -Sama widzisz, to jest 偶ycie pod chorob臋, unikniesz objaw贸w, a nie wyleczysz. Kiedy w艂膮czysz alergeny do diety, to znowu wyjd膮 plamy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 u nas jest odwrotnie, ja
lekarze sa w wielu wypadkach ignorantami ja wiem, ze moje dziecko ma alergie na kilka produkt贸w, ale testy tego nie potwierdzaja.Moja lekarka wmawia mi, ze ja sobie wmawiam alergie u dziecka!! a jak tylko zje cos mlecznego, to wysypuje go na nozkach, boli brzuszek , ma rany na buzi i pod ustami.. wiec lekarka twierdzi, ze to dlatego, ze go za zcesto kapie:O i tak w k贸艂ko,az przestalam do niej chodzic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Brox-bi
Sluchaj-tio ze dziecku zaleczylas teraz skore nie oznacza, ze za jakis czas nie wyjdzie znowu-a wyjdzie na pewno. Moja przyjaciolka ma dziecko z AZS i tez byla zachwycona nowymi masciami od dermatologa (alantan, protopic), bo dziecku pomagaly. Tyle, ze po kilku miesiacach juz nie pomagaja i dzis sie zapisala na wizyte u lekarza, bo dziecko ma cale nogi zalatwione i nie pomaga nic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
AZS nie da sie wyleczy膰.... B贸lu matki patrz膮cej na swoje ma艂e dziecko dotkni臋te ta choroba tez.... Moje dziecko ma te paskudztwo... 呕adne testy nie wykaza艂y uczulenia... Tak jakby go nie by艂o... Trzy panele za nami... Czysto.... Dziecko wysypane liszajami sw臋dz膮cymi w charakterystycznych miejscach dla AZS... Ma艂o tego- wszelkie kremy wymieniane przez wi臋kszo艣膰 na forum powoduj膮 u mojego dziecka pogorszenie stanu skory... Koszmar... Alergolog rozk艂ada r臋ce.... A ja wci膮偶 szukam... Szukam cudownego leku na te potworne AZS... U艣miecham sie przez 艂zy , m贸wi膮c " wszystko bedzie dobrze" , oszukuje sama siebie....

Udost臋pnij ten post