Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marilenka

Ci którzy mordowali tych Najlepszych Polaków...

Polecane posty

Mężczyźni jak marzenie zginęli za Polskę a dzisiaj się o tym często zapomina... Mam ponad trzydzieści lat, uczyłam się historii w szkole a do tej pory nie zdawałam sobie sprawy ile szlachetnej krwi zostało wylanej za Polskę, ile wybitnych synów Polski zginęło w torturach, wzgardzie i zapomnieniu; tak jak ten oto bohater. Siedzę tu i płaczę nad losem dzielnego Stanisława Sojczyńskiego,pseud. "Warszyc"- organizatora i dowódcy Konspiracyjnego Wojska Polskiego, które stawiało opór komunistom. Dzisiaj przyzwyczailiśmy się do wolnej Polski, ale często zapominamy o długu wdzięczności w stosunku do tych najwartościowszych Polaków. Kto chce pogłębić zapraszam na youtuba: " Czy warto było tak żyć", może jakieś wnioski, przemyślenia? Obudź się Polsko, jesteś cudowna!

chciałbym zauważyć, że gloryfikujesz zwykłego wywrotowego bandziora... samozwańczego, niedoszłego kata

Dlaczego tak jest że to właśnie ci najlepsi, ci najwartościowsi zostają skazani na rzeź? Takiego faceta jak Warszyc to trzeba było na rękach nosić a nie wbijać mu igły pod paznokcie za wierność Polsce. Nie mogę, nie mogę się z tym pogodzić!

Gość o11
Stanisław Sojczyński - wielki Polak. Walczył o niepodległoś.

Gość kortencjaa
prl to byl dobry dla nieudaczników i ludzi ktorzy wyszli z analfabetyzmu. ludzie albo są zbyt leniwi albo zbyt głupi a chcą gruszek na wierzbie, kiedyś zyli by w lepiankach z gliny i niewiedzieli co ich omija. teraz każy ma internet i pragnie bogactwa