Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfgd

co na zmęczenie?

Polecane posty

Gość dfgd

ostatnio od samego rana jestem zmęczona i na nic nie mam siły. nic mi się nie chce, tylko spać, cały dzień mogę siedzieć i nic nie robić, bo nie mam siły nawet ruszyć ręką. pomyślałam, że czegoś mi widocznie brakuje.. ale nie pamiętam czy to był magnez? czy żelazo? czy coś innego?

Gość może magnez
a może żelazo?! Trzeba wykluczyć anemię, zrób poziom żelaza we krwi.Poza tym możesz mieć niedotlenienie, zależy też dużo od diety i stylu życia. Przyczyny mogą być różne.

Gość może magnez
Ze względu na występowanie licznych objawów nieswoistych, takich jak: przewlekłe zmęczenie i osłabienie, ból gardła, biegunka, depresja, pobolewania i bóle, apatia, senność, trudności ze snem często nadaje się jej etykietkę „histerii i choroby zmyślonej. Chorym trudno przekonać otoczenie, ze naprawdę czują się źle, co gorsza często problem bagatelizują sami lekarze odsyłając pacjentów z takimi dolegliwościami do psychologa lub psychiatry. Na szczęście coraz częściej uznaje się tę chorobę za schorzenie utrudniające prawidłowe funkcjonowanie. Ustalono, że większość osób zapadających na syndrom chronicznego zmęczenia przeżywa stresy w miejscu pracy lub w życiu osobistym. Choroba uznawana jest za typową dla tzw. młodych dorosłych, będących często w okresie rozkwitu kariery zawodowej. Częściej zapadają na nią też ludzie o osobowości typu „A wrażliwi, nerwowi, ambitni i bardzo perfekcyjni. Z tego względu chorobie nadano nawet przezwisko: grypa yuppies. Jedna z hipotez zakłada, że przyczyną syndromu przewlekłego zmęczenia jest przebyte zakażenie wirusowe. Choroba zaczyna się objawami podobnymi do grypy, które utrzymują się przez kilka dni lub Naukowcy twierdzą, że stałe zmęczenie jest bardzo często powiązane z poważnymi niedoborami rozmaitych składników odżywczych. Przy objawach syndromu chronicznego zmęczenia ważna jest odpowiednia ilość snu i wypoczynku, dobrze robi też uprawianie lekkiego sportu (mogą to być nawet krótkie, codzienne spacery). Pomocne bywają również witaminy z grupy B oraz zioła, takie jak żeń-szeń, miłorząb japoński, echinacea i azjatyckie ziele „gotu kola. Poziom energii zwiększa też imbir, mleczko pszczele, koenzym Q10, magnez i żelazo.

Gość yerbomaniaczka
Spróbuj pić Yerba Mate ;) Ja ją piję od paru tygodni zamiast kawy, która przestała mi pomagać w ospałości ;) Szybko i zdrowo stawia na nogi, zawiera żelazo, magnez, masę witamin, oczyszcza z toksyn, nic tylko pić ! I wychodzi tanio, także polecam ;) Zapraszam na mój blog, tam jest sporo info o Yerbie : http://yerbomaniaczka.blog.pl/

Gość gonia_
Przyczyną ciągłego, zmęczenia, złego samopoczucia może być np. obecność grzybów (np. Candida), bakterii, czy pasożytów w organizmie, dlatego polecam wykonanie badania metodą EAV (bezinwazyjna, trwa ok 1 godz.) w Małopolskim Centrum Promocji Zdrowia w Krakowie (mcpz.pl). Po takim badaniu można również zapisać się na szybką (1-3 miesiące) i skuteczną terapię usuwania patogenów.

Gość elizabet 1947
Najlepiej zrobić badanie na tle komórkowym całego organizmu. wszystko wyjdzie Zdrowy człowiek nie ma takich objawów. skąd jesteś? badania są w Oleśnicy/ Wrocławia kontakt 694954933

Gość cbadef
dfgd - czułam się tak jak Ty i okazało się, że miałam niską hemoglobinę w wyniku przewlekłego stanu zapalnego w organizmie - zrób badanie krwi i moczu

Gość gość
ja polecam formentor, sprawdzilam wiec wiem co mowie. tez o nich nie slyszalam, dostalam pierwsze opakowanie w prezencie od przyjaciolki. juz nie wiem co to ranne zmeczenie i sennosc w pracy :) te tabletki zawieraja mega skladniki, duzo witamin, gingo biloba guarana

Gość gość
Mi na brak energii i ciągłe zmęczenie pomaga Guarana, fajne ceny mają na guarana.pl

Gość gość
Mnie pomogło stosowanie kompleksu witaminowego Harmonella, co prawda dostałam to jako osłone do antykoncepcji ale po kilku miesiącach jej zazywania lepiej się czuje, nie jestem taka ospała a za razem nerwowa i niecierpliwa, skóra i włosy tez jakby lepiej wyglądają.

Gość gość
Czy ktoś jeszcze brał guaranę ze sklepu internetowego guarana.pl? Ceny mają bardzo dobre, więc zastanawiam się czy nie przetestować, mam już dośc ciągłego niewyspania i zmęczenia ...

Gość gość
Ja zawsze stamtąd zamawiam i mogę polecić. Jak dla mnie mają najlepszą guaranę, a kilka miejsc już przetestowałam.