Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytam sie ja Tola

Szkola dla 3 latka w Anglii.

Polecane posty

Gość Pytam sie ja Tola

WItam. Moje dziecko skonczylo z poczatkiem listopada 3 latka, i mysle o zapisie go do szkoly/ przedszkola. Czy ktos moglby mnie jasno poinformowac- jakie tu sa przedszkola, jakie nazwy, kiedy obowiazuje semestr i wszystko co z zwiazane ze szkola??

skontaktuj sie z health visitor, ona ci powinna pomoc. a kiedy twoja corka skonczyla 3 latka? jesli w pazdzierniku lub listopadzie to powinna zaczac szkole w styczniu!

wejdź na stronę councilu, w którym mieszkasz i tam znajdziesz informacje, adresy szkół, nie wiem, czy przedszkoli, ale google i w tym pomoże - póki co przysługuje Twemu dziecku kilkanaście godzin w przedszkolu za darmo - możesz go posłac codziennie na 2,5h, albo poszukac przedszkola, które ma umowę z councilem o refundacji tych godzin i wtedy mozna posłac dziecko na więcej godzin i jak CI pasuje, a w tym 12h będziesz miała za darmo

Gość Pytam sie ja Tola
OKej. dzieki. postaram sie cos znalezc, moze uda mi sie ;)) a w praktyce, jak to wszystko wyglada?? czy dziecko dlugo klimatyzuje sie z "obcym" jezykiem??

najlepiej to zadzowon do okolicznej szkoly. powinforumuja cie co i jak..

to raczej zależy od dziecka jak się zaaklimatyzuje, w tym wieku na pewno ciężej niż we wcześniejszym...ale po paru miesiącach powinno być ok

Gość szkola nie ma.................
nic wspolnego z trzylatkami, chyba ze w niej jest oddzial nursery. Poszukaj pre school w swojej okolicy. To jest wlasnie przedszkole dla dzieci. Od stycznia bedziecie mieli 15h tyg za darmo, a najlepiej przejdz sie do najblizszej sobie first school i tam zapytaj. Albo Ci powiedza, ze maja taka grupe, albo powiedza Ci gdzie jest najblizsza