Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jeremiashka28

Swedzenie ciala w ciazy!

Polecane posty

Gość Jeremiashka28

Hej, Jestem w 32 tygodniu ciazy i od tygodnia mam uporczywe napady swedzenia calego ciala. Moja polozna pobrala krew do badania aby wykluczyc cholestaze. Wynik powinnam dostac jutro rano. Zaproponowala wizyte u GP po leki antyhistaminowe. Oczywiscie bylam ale nie chcial mi przepisac bo nie wiadomo jaka jest przyczyna swedzenia i dopoki nie dostanie wynikow badan to nic mi nie da i jedyna rada z jego strony bylo smarowanie sie kremem i picie wody. Pomimo picia wody i smarowaniem sie dermatologicznymi kremami swedzi mnie strasznie szczegolnie wieczorem. Pomaga ciepla kapiel tez ale nie jestem w stanie caly czas siedziec w wannie. Mam kilka prac do napisania niestety nie ruszam z miejsca bo nie moge sie skupic przez ta irytacje calego ciala. Jak to zalagodzic? Co to moze byc? Prosze o jakiekolwiek wskazowki. Dodam ze odstawilam wszystkie kosmetyki, wypralam wszystkie ciuchy w non bio proszku, bez plynu do plukania w 90 stopniach, i przestalam jesc czekolade, cytrusy orzechy ( myslalam ze moze cos mnie uczula). Dzieki za jakakolwiek pomoc.

Gość Kfvdd
Dosłownie swedzi cie całe ciało ? Bo ja jak byłam w ciazy... To swedzial mnie strasznie brzuch i nogi.....I uznalam to za znak ze skora sie rozciąga i tez tak było...... Ale czasami nie mogłam sie opanować w drapaniu zwłaszcza brzucha nic nie pomagało

Gość Kfvdd
Po ciazy wszystko przeszło heheh. Ps.nie pisz Gp bo nie każdy mieszka w Anglii i nie każdy wie co to jest .....

Gość Jeremiashka28
Cale, najbardziej plecy, ramiona pupa, boki brzuch nogi twarz i od wczoraj rece. Tez czytalam ze brzuch i cycki maja prawo. Ale mnie doslownie wszystko lapie. No i nie moge sie na niczym skupic. Jak sobie z tym radzic? Juz placze czasami z tej irytacji.

Gość dfgsdf
mnie okropnie swedzialo cale cialo, zgroza. nie moglam spac. drapalam sie az do krwi! lekarka mowila ze to swiad ciezarnych az w koncu zrobilam prywatnie badania i wyszla cholestaza. dostalam leki i po kilku dniach przeszlo. bralam leki do rozwiazania a po porodzie jak reka odjal:) co sie nameczylam to moje, cierpialam calymi tygodniami . do teraz mam blizny na nogach od drapania a to juz ponad rok od porodu. skora zdarta do miesa :(

Gość Jeremiashka28
Mi powiedziano ze przy cholestazie dlonie i stopy najbardziej swedza. Mnie srednio na jeza. Wiec licze ze to nie to, ale naprawde nie idzie wytrzymac. Cos ci pomagalo, przynosilo ulge?

to oznaka cukrzycy...a jesli tylko swedza cie te partie ktore rosna..czyli brzuch..posladki -wtedy to wina rozstepow

Gość Jeremiashka28
Cukier mam w normie. Rozstepow nie mam, smaruje sie. Poza tym na plecach sie nie robia chyba nie?

Gość Jeremiashka28
Aa sorka nie doczytalam z pospiechu. Nie swedza mnei tylko te partie co rosna. Sorka.

Gość Jeremiashka28
Ktos moze cos podpowie jeszcze?

Gość mama czorta
Stawiam na choleostazę niestety.

Gość olamary
Hej!Mnie też tak wszystko swędziało, czasami myślałam że się zadrapię, robiłam badania i nic nie wyszło!Mój gin mnie pocieszył, że gorzej by było gdybym była przed 30 tyg. i by to była choleostaza, ale tak nie mam się co martwić, bo dziecko jest już prawie gotowe do przyjścia na świat!