Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora mamaa

Czy po podaniu antybiotyku moztąpić gorączka

Polecane posty

Gość chora mamaa

Przepraszam że w tym dziale ale jestem mamą i czesto tu zaglądam i wiem ze siedza tu madre kobiety. Mam pytanie. jestem chora i dostałam antybiotyk taki co sie go bierze tylko 3 dni,. Wczoraj wziełam ostatnią dawkę a po 40 min od zazycia dostałam bardzo wysokiej gorączki. Cała noc goraczkowałam i dziś od rana tez mam tylko niżza. Biorę apap na zbicie i ibuprom zbija do 38 a potem znów mi rośnie. Co teraz? tak ma byc przy antybiotyku czy coś jest nie tak?

Gość niuniaaaaa.
No raczej nie powinno tak być. generalnie po antybiotyku gorączka ustępuje. a w poprzednich dniach nie miałas podwyższonej temperatury?

Gość niuniaaaaa.
może być taka opcja, ze ty jesteś na ten antybiotyk uczulona, ja tak miałam. Z tym ze zazywałam cos około tygodnia, w kilka godzin po otrzymaniu ostatniej dawki dostałam wysokiej goraczki, a po kilku godzinach wysypało mnie na całym ciele... Jak chodziłąm na zastrzyki odczulajace, usłyszałam od pielęgniarki, że nie widziałą jeszcze takiego przypadku :-O

Gość chora mamaa
nie byo ok objawy czyli ból gardła i kaszel nie przechodziły ale gorączki nie byo a wczoraj dostałam takich dreszczy całą noc wyłam gorączka ponad 39 stopni i taki ból wszystkiego żył stawów, czułam ze mi ktos ręce i nogi wykręca a w płuca wbija małe igiełki tak od tyłu w plecy przy kazdym oddechu jakby igłe wbijali i raz zimno raz okropnie gorąco,. Rano przeszlo przespałam sie chwile nawet ale teraz jak wstaje to msm zawroty głowy kaszel no i mierzyłam i mam ponad 38 mimo ze apap brałam jak wtsałam.

Gość chora mamaa
To powinnam iść do lekarza czy czekać 5 dni bo wiem ze ten antybiotyk sie 3 dni bierze a działa 5

Gość też mamamaaa
Wiesz, ja na twoim miejscu zadzwoniłabym do przychodni, żeby podpytać, czy tak może być, na moje oko nie powinno i skoro źle się czujesz, to coś jest nie tak. A zapoznałaś się z ulotką? Doczytałaś o niepożądanych objawach przy tym leku?

Gość chora mamaa
Nie moge się dodzwonić do przychodni, nikt nie odbiera. Oni tam od 7.30 rejestrują potem chowają telefon. Głupie to jak nie wiem ale wiem ze tak robią, resztą dziś i tak nie ma mojego lekrza już bo był do 11 a ten drugi ma urlop do poniedziałku. Ten lek to Azycyna i nic tam o gorączce nie pisze w efektach ubocznych. Głównie jakieś żołądkowe problemy ale o gorączce nie. Teraz mi spadła trochę, ale i tak się źle czuję.