Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anilka23

ból podczas seksu - infekcja, suchość?

Polecane posty

Gość anilka23

Od 4 lat współżyję i zawsze cieszyłam się wspaniałym seksem, ale od około pół roku seks sprawia mi ból. Taki jakby piekąco - szczypiący, ciężko opisać. Stosunki muszą być bardzo krótkie bo boli a im są dłuższe tym bardziej, czuje jakby penis mnie tam "obcierał" . Mysłałam, że to od infekcji, chodziłam po ginekologach przyjmowałam różne leki douste, globulki, maści, ale problem powraca. teraz praktycznie każdy stosunek jest mneij lub bardziej bolesny. Czy to może być suchość od tabletek anty? ale biorę je ponad rok, było ok, od pół roku boli.. żel nawilżający to łagodzi, ale nie niweluje do końca, przez to zupełnie straciłam ochotę na seks :(

Gość mówiłaś o tym lekarzowi
? albo zmień tabletki a może wogóle nie możesz brać tabletek anty

Gość anilka23
zrobiłam tak. Tzn ponad pół roku brania tabletek było ok, ale jak później zaczął się ten problem i nie znikał no to je zmieniłam, ale nadal jest to samo więc w sumie juz nie wiem czy to wina tabletek. Czy taki skutek uboczny by wyskoczył dopiero po takim czasie?

Gość anilka23
poza tym z pochwy zaczęły mi sie wysypywać znaczki pocztowe, ale jak poszłam do ginekologa to powiedział mi, że to nie znaczki tylko naklejki z bananów

Gość anilka23
WYBITNIE ZABAWNE, doprawdy... :/

Gość lollaaa
a może masz wulwodynie czy cos takiego...

Gość anilka23
już mam pełną kolekcję naklejek z bananków :D kto chce kupić?. gratis numerek :P

Gość gdzieśtamdaleko
Suchość pochwy jest skutkiem ubocznym zażywania tabletek i zamiany jednych na drugie nic nie pomogą, tak po prostu działają. Po odstawieniu tabsów na nieprzyjemna przypadłość przechodzi. Możesz wspomagac sie provag żelem, on nie tylko nawilża ale też koi podrażnienia po stosunku, zawiera kwas mlekowy, wiec chroni przed infekcjami.

Gość misiaczek24
Myślę że problemu powinnaś szukać w tabletkach antykoncepcyjnych, kiedyś też tak miałam i musiałam je całkowicie odrzucić, obecnie stosujemy wyłącznie prezerwatywę, do łagodzenia podrażnień bardzo dobrze sprawdza się provag żel, który dodatkowo zakwasza środowisko pochwy chroniąc przed infekcjami.

Gość czarnowlosa
Zgadzam się z dziubkiem, lubrykanty pomagają. Ja sobie cenie fruity love. Mają zarąbiste smaki i zapachy

Gość gość
ja też stosuje lubrykanty, najchętniej taki w fioletowej tubie-durexa. A na codzień przy problemach z suchością miejsc intymnych dobry jest provag żel.

Gość gość
może dlatego, ze lekarz sam nie pyta..?

Gość gość
Większa gra wstepna i c**ka pusci soki .Nie myscie tylko o smarze.

Gość gość
W moim przypadku kiedy staraliśmy się z mężem o dziecko, po którymś stosunku zaczęłam odczuwać pieczenie i szczypanie, wystraszyłam się że to jakaś infekcja, od razu posmarowałam się provag żelem, hamuje rozwój grzybów i bakterii, nawilża, od razu przyniósł mi ulgę, polecam go wszystkim staraczkom.

Gość gość
No wlasnie - dlatego ze lekarz sam nie pyta, choc powinien. Z drugiej strony, moze i on liczy na to, ze skoro przychodzimy do niego po pomoc, to powiemy o wszystkim, a nie ze bedziemy ukrywac swoje dolegliwosci? W koncu komu bardziej powinno zalezec na naszym zdrowiu - jemu czy nam?? Dziewczyny, pora sie obudzic! Brawo za kampanie! http://kobiecosc.info/suchefakty/suchosc-pochwy-wywyoluje-suchosc-w-ustach/

Gość gość
W Polsce panie boją sie o cos zapytac lekarza.Podobnie wstydzą się rozebrać jak i badać piersi.Od razu podejrzewają o molestowanie.Wiadomo,ze w suchej pochwie nie ma ruchów gdyż boli.

Gość Pewniaczka
Dokladnie! Ja stosuje te globulki o ktorych piszą i rzeczywiscie jest poprawa. A w sumie u mnie to wyszlo wlasnie podczas badania bo jak ginekolog je zaczal, to prawie krzyknelam... ;) i tak sie teraz zastanawiam, czy jakby nie to, to czy bym mu o tym sama powiedziala??

Gość gość
U mnie przyczyną bólu podczas stosunku była infekcja bakteryjna, myślałam że samo przejdzie ale było tylko gorzej. Wizyta u ginekologa nie była tak przerażająca jak myślałam, po leczeniu zrobiłam sobie 7-dniową kurację probiotykiem invag aby odbudować mikroflorę, wszystko wróciło do normy. Seks znowu sprawiał mi przyjemność.

Gość gość
możesz spróbować provag żelu przed stosunkiem, on ma działanie nawilżające, a po stosunku koniecznie się umyj i też posmaruj provag żelem, jeśli to nie pomoże zasięgnij opinii specjalisty