Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość srhgastrh

Witam jakie najlepiej kupić ciuszki dla maleństwa

Polecane posty

Gość srhgastrh

wiesz na 99% ze bede miała chłopczyka urodzi się w marcu na początku i zastanawiam sie jakie ciuszki kupić w h/m chciałabym kupić ciuszki zaraz po porodzie i na potem . Jakie najlepiej rozmiary kupić 50? 56? mam wrażenie ze w h/m sa zawyżone te rozmiary

Gość srhgastrh
i ile twoje malenstwo mialo jak sie urodzilo ile chodzilo w tych ciuchach

moje jeszcze sie nie urodzilo, mialam termin na wczoraj i nadal czekam :) ale te wszytskie 56 z h&m i cubusa i tak wydaja mi sie duze jak typowe 62

Gość kowala
mój miał 56 jak sie urodził i dopiero niedawno wyrósł z 56 cm, a ma 1,5 miesiąca. także radzę kupić ubranka 56 cm i 62 cm, a większych już nie ma sensu, bo nie wiesz jak będzie rósł, pora roku się zmienia...

Gość kowala
generalnie rozmiary większości firm są zawyżone.

Mojego synka w 56 ubierałam około 3 tygodnie. Teraz 62 ale niektóre ubranka z tego rozmiaru są jeszcze za duże. Tyle, że to są ubranka z różnych firm.

Gość kowala
No jeszcze zależy jakie mama ma upodobania, mnie denerwują wiszące ubranka, lekko przyduże ujdzie, ale nie wyobrażałam sobie go tuż po urodzeniu w rozmiarze 62 cm, chyba by się w tym utopił...

Mnie tez to denerwuje, wiekszosc znajomych widze jak dodaje zdjecia swoich maluchow/noworodkow w ogromnych ubrankach (rekawki popodwijane na 2 razy nawet) a to nie za fajnie wyglada i chyba tez nie wygodnie dla dzieciatka

Gość kowala
Ludzie tak oszczędzają, w większym dziecko dłużej pochodzi :D Ja miałam mało ubranek na 56 cm, ale przynajmniej we wszystkim pochodził, prałam często więc ubranka już są nieźle zjechane ;)

Ja mam pare kompeltow 50, pare 56 a reszta 62. Mozliwe ze 50 wogole sie nie zdadza albo tylko na tydzien czy dwa. No ale wolalam kupic niz odrazu ubierac w 62 :)

Gość dmnjsdnjdnjdfn
Dziecko powinno mieć luźniejsze ubrania i jak ktoś się zna na temacie to takie własnie kupuje. Nie kupuje się dopasowanych ubranek bo raz że krępują ciało a dwa są co najwyżej na miesiąc. To nie kwestia oszczędzania tylko logiki że niemowle bardzo szybko wyrasta więc każdy mądry kupi ubranka numer większe niż ma samo dziecko. Jak się córka urodziła (miała 51 cm długości) to ja wszystkie ubrana miałam na rozmiar 62 , właśnie z h&m i c&a i nie były za duże a po miesiącu już właściwie leżały idealnie. Ja do tej pory kupuję w tych sklepach choć moje dziecko ma już dwa latka ale nie spotkałam się z zawyżonymi numeracjami (mieszkam w Niemczech) i jak pisze że rozmiar 62 to dokładnie tyle ma ten rozmiar. Jedyny błąd jaki zrobiłam to kupno kombinezonu na rozmiar 68 (moje dziecko urodziło się w styczniu i utopiło się w tym kombinezonie pomimo że sprzedawczyni przysięgała że idealne dla niemowlęcia w pierwszych 3 miesiącach i że numer zaniżony ).

Gość kowala
Luźne nie znaczy dużo za duże :D

Mowisz ze ubranka w rozmiarze 62 po miesiacu lezaly na Twojej corce idealnie, czyli przez miesiac byly na nia za duze. Dlatego ja wolalam kupic troche w rozmiarze 50 i 56. Nie wazne czy pochodzi w nich tydzien czy miesiac. Wazne ze nie bedzie wygladala jak pajac w spiochach za duzych o kilka cm i podwijanych na kilka razy...

Gość Pamiętam jeszcze jak połozna
upomniała jedną z dziewczyn że nie zakupiła luźniejszych ubranek dla noworodka ( te co miała były na 56 cm a dziecko miało 54cm) bo trzeba dziecko niepotrzebnie męczyć i zginać rączki i nóżki i powiedziała jeszcze że dziecko w ubranko powinno wchodzić jak w masło , tak by nie odczuło że zostało ubrane . Pamiętam że przyszedł mój mąż w odwiedziny i kazałam mu jeszcze tego samego dnia przywieźć te ubranka na wyjście które miały rozmiar 62 i owszem były luźniejsze ale właśnie tak miało być i jak szybko i sprawnie się w nie malca ubierało:).

Gość Pamiętam jeszcze jak połozna
creamyful uważam że troszkę się czepiasz ale i tak każdy robi jak uważa , zresztą najwazniejszy jest komfort dziecka a nie opytczne poczucie estetyki rodzica ;). Poprzedniczka napisała że po miesiącu ubranka leżały idealnie a to już znaczy że były na styk . Ubranka powinny być luźne czyli kilka cm do przodu.

Dla mnie estetyka jest wazna... oczywiscie wazniejsza wygoda dziecka, ale i tak wole aby wygladala ladnie a nie w za duzych ubrankach. Wkoncu w domu jej trzymac tylko nie bede... A do ludzi byloby mi wstyd wyjsc z niechlujnie ubranym dzieckiem

Gość ierueiruyrutyruty
Ja też kupowałam na 62 i właściwie tylko body miałam w rozmiarze 56, reszta ubranek , pajace, rampersy, śpiochy, wszystko było w rozmiarze 62 i jest to rozmiar który jest standardowym rozmiarem dla dzieci w wieku od 0 wzyż, póki tylko pasuje. Rozmiar 56 jest właściwie tylko na chwilę i tak jak mówię, opłaca się kupować jedynie body w tej rozmiarówce. Też nie podobają mi się po dwa razy podwijane rękawy ale to już przesada bo w rozmiarze 62 podwinęłam córce tylko jeden raz i wyglądało estetycznie a śpiochy czy pajace wyglądały normalnie . Córka miała 53 cm przy porodzie.

Gość ierueiruyrutyruty
do Creamyful - wiem o co ci chodzi ale ja na przykład zupełnie nie przejmowałam się ludźmi , zresztą moi znajomi robili to samo a reszta była na tyle normalna że zwracała uwagę na samo dziecko a nie na to czy odstają jej od stóp 3 cm śpiochów ;)

Kazdy jest inny :) ja zyje w takim otoczeniu ze raczej wiekszosc zwracalaby na to uwage. I dla samej mnie jest to wazne :)

"każdy mądry kupi ubranka numer większe niż ma samo dziecko." tjaa każdy mądry kupi ubranka pasujące na dziecko a nie za duże i wiszące, podwinięte kilka razy moja córka urodziła się 58 cm i 3730g. rozmiar 56 nosiła ponad miesiąc. 62 na niej wisiały jak na strachu na wróble - ale zależy kto co lubi :P

Moje dziecko miało 56 cm przy porodzie. Więc 50 na wstępie odpało. Miała kilka rzeczy na 56 i resztę na 62. Zwłaszcza w pajace szybko na 62 wchodziła. I w ogóle jak dotąd (4mce) najdłużej właśnie w 62 chodziła. Teraz już wchodzi w 74(!) a 68 to właściwie przeskoczyła bo 2tyg były takie na luzie dobre więc się nie rozpędzaj z dalszymi rozmiarami bo nie wiadomo jak to będzie. Wiadomo pk 3 pary pajaców, bodziaków z krótkim rękawem i długim musisz mieć a resztę na bieżąco. Mam nadzieję, że młoda w 74 choć trochę dłużej pochodzi :-)

Gość Wiecie co , zależy jakie
dziecko , bo jedno będzie pulchniejsze i długie i faktycznie głupotą jest zakładać mu rozmiar 56 bo będzie w nim wyglądało jak nadziany naleśnik a są dzieci które toną w rozmiarówce 62 tak jak synek mojej znajomem który podczas porodu miał 47 cm długości noi siłą rzeczy musiała kupować ubranka dla wcześniaków (tu gdzie mieszkam takie są) i były to rozmiary 50 cm i 56 cm . Rozmiar 62 jest traktowany jako normalny rozmiar ubranek początkowych ale co kraj i producent to zawyżone lub zaniżone więc każdy dopasowuje pod siebie, mojemu dziecku pasował rozmiar 62 bo jak się urodził to miał 52 cm i może nie leżały idealnie dopasowane ale bardzo szybko były w sam raz . Żeby nie było, stać mnie więc nikt się nie pocieszy że oszczędzałam tak samo jak większość ludzi myśli praktycznie a nie estetycznie . Estetyka przychodzi trochę później , jak niemowle jest trochę większe :)

Gość Ja jak sie
Urodziłam miałam 59 cm i ciekawe w co byście mnie ubraly mając w szpitalu ciuszki 50 i 56 cm. Skoro juz tak nie chcecie " oszczędzać" to moze najlepiej miec każdy rozmiar by idealnie pasował. Wykupcie pól smyka bez sensu, bo nawet tego nie założycie. Same szpitale polecają na wyprawke brać ciuszki 62 cm. A jak urodzisz mniejsze dziecko to moze sie przemeczy w tym 62 kilka dni a pózniej przecież Wam sklepów nie zamkną. Po cholerę to kupować w ciemno zeby pózniej leżało

Gość Wiecie co , zależy jakie
meaaa - twoje dziecko miało 58 cm a rozmiar 56 nosiło przez miesiąc? Czyli kupiłaś zawyżone 56cm więc nie jest to wiarygodne bo jak wiadomo 58 cm jest o 2 cm większe od 56 cm ;) a poza tym żeby ubrać dziecko w ubranka kilka razy podwinięte to trzeba by ubrać odrazu w 68 . Nie wiem, może macie w PL jakieś wielkie te 62 ale naprawdę u nas są to ubrania początkowe i większośc kupuje takie już do szpitala a 50 czy 56 to malutkie ubranka dla małych noworodków, przeciez niektóre rodzą się mając 55 cm więc jak można ubrać takiemu dziecku rozmiar 56 ? Zarówno wiszące ubrania jak i na styk nie wyglądają ładnie.

Wg mnie na początek lepiej kupić 62 i kilka sztuk 56. Moja córcia urodziła się tak mała ,że nawet te 56 miała za duże i w 50 wchodziła spokojnie. Ale po prostu dokupiłam na szybko tych mniejszych ciuszków a 62 leżały aż podrosła do nich.

Gość A co do
tego oszczędzania to zapewne wszystkie zaczniecie jak sie dziecko urodzi. Na pierwszy rzut prawie każda ma nakupowane ubrań tyle ze nawet nie założy. Całe szczescie ja jeszcze nie ześwirowalam aż tak

Gość rieurieurur
taka jest rozmiarówka KATEGORIE Body Bielizna dziecięca Bluzki lato Bluzki długi rękaw Komplety Komplety lato Spodnie Skarpetki Rajstopy Pajacyki i śpiochy Pidżamki Tylko dla dziewczynek... Czapki Kurtki dla dzieci Buciki Krótkie spodenki Stroje kąpielowe Akcesoria dla dzieci... Zabawki Książeczki dla malucha.... Ciuszki nie nowe,ale przecudne! DOTPAY Polecamy płatność DOTPAY.pl ! NOWOŚCI body dł.rękaw ciemny niebieski z żyrafką i zebrą 80 Pokaż wszystkie PROMOCJE kr.pidżamka różowa Mimi Disney 92 Pokaż wszystkie POLECAMY komplet wcześniaczek 5 częściowy 48 niebieski Pokaż wszystkie MOTYW standard bluestandard greenstandard red Rozmiary Przybliżone rozmiary ubranek: wiek wzrost waga 0/3 m-cyod- 62 cm 3.0 - 5.5 kg 3/6 m-cy68- 74 cm 5.5 - 7.8 kg 6/12 m-cy74- 80 cm 7.8 - 10 kg 12/18 m-cy80- 86 cm 10.0 - 12 kg