Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaaaaa

Chusta do noszenia na zimę

Polecane posty

Gość mamaaaaaaa

Witam Mamy. mam do Was prośbę :) doradźcie mi czy teraz na zimę mogę zacząć nosić w chuście? Chciałabym zakupić już chustę, bo podoba mi się ta idea bliskości, ale czy zima to dobra pora roku?

Gość pewnie że możesz
Czemu nie? :) Ale czy jesteś pewna, że zdecydujesz się na chustę? Pójdziesz gdzieś z dzieckiem, będziesz musiała je wyjąć, a potem znów zawiązywać tę chustę, podczas gdy jej końce taplają się w błocie? Trochę to niewygodne. Może lepiej nosidełko?

Gość gvtbrcixmimclntuvcmi
a po co wyjmować na dworze? Mam Nati Baby bawełnianą, świetnie sprawdza się, ale zapinam polar na nas obojgu, przydałby sie taki dwuosobowy dla małego kangurka. Fajnie bo jak wieje mi w twarz to dziecko jest tyłem a jak w plecy to ja go osłaniam.

Gość mamakarmiącapiersią
muszę pochwalić chustę, że ratuje mi życie przy ząbkowaniu. Dziecko chce usypiać tylko na rękach do tego dużo marudzi. Wkładam w chustę ponoszę kilka minut i śpi.

Gość mamaffff
a ja ma do sprzedania chuste nati bawelniana w kolorze czerwono pomaranczowym w paski (kontakt: kwaterus@o2.pl). Uzywana kilka razy bo kupiona w marcu, a pozniej zrobilo sie upalnie i nie chcialam dziecka przegrzewac (uwazam, ze chusta jest dobra w okresie wlasnie zimowo-wiosennym i na jesien)

Gość mamaaaaaaa
to mnie pocieszyłyście :) a czemu chustę a nie nosidełko - bo jest jeszcze za młoda ta moja mała ;) ma dopiero 2 miesiące :) a czytałam, że może być w nosidełku dopiero od około 4 miesiąca. mam możliwość odkupienia używanej z womaru, bo znajomej synek już 3 latka skończył i już jakiś czas chusta leży w szafie czekając na nowego malucha :D

Gość jiiiiiiiip
A czemu nie? Tylko pamiętaj, że na początku najlepiej sprawdza się elastyczna, a nie tkana. Jeśli masz więcej pytań zajrzyj na chustoforum (chusty.info). Osobiście testowałam dwie i obie mogę polecić - Babylonia (belgijska) i Red Castle (francuska), nic się z nimi nie dzieje po praniu, ciągle wyglądają jak nowe.

Gość jiiiiiiiip
Wiele dobrego słyszałam też o niemieckich Didymos.

Gość mamaaaaaaa
a coś na temat womarowej chusty "Be close" może wiesz?

Gość mamaagaiadrianek
ja mam be close i polecam ;)dobrze trzyma, nie luzuje się, kolor się nie spiera, materiał naturalny... też będzie to nasza pierwsza zima i już się cieszę na myśl że nie będę musiała się z wózkiem męczyć idąc do sklepu. życzę miłego chustonoszenia :)