Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hebehebe

nie moge znaleźć pracy

Polecane posty

Gość hebehebe

Mam 25 lat ukończyłam dwa kierunki studiów. Ubiegnę was - nie obijałam się podczas nich. Nie imprezowałam się, uczyłam - co roku stypendia naukowe. nie żyłam tylko studiami - uczestniczyłam w kursach, które organizowano dla chętnych, często były to zajęcia, które trwały i pół roku. Oprócz tego byłam wolontariuszką przez kilka lat w różnych instytucjach, do tego pracowałam dorywczo a to w sklepie, a to w szatni, a to roznosiłam ulotki. Takie typowe studenckie prace. W trakcie studiów udało mi się zdobyć lepszą pracę, ale umowa już mi się skończyła i od tamtej pory szukam - już pół roku i załamuje się, zastanawiam się co ze mną nie tak. Mam doświadczenie - w różnych pracach, do tego sporą wiedzę, sporo umiejętności i...nic. Zaczynam myśleć, że jest ze mną coś nie tak.

Gość 55555556666
nic nadzwyczajnego

Gość reyggttuy
mam studia, mature i kursy niektóre

Gość gyhujik
takie parszywe czasy stracone pokolenie

Gość Bananaaa
witaj w dorosłym świecie

Gość reyggttuy
a skąd pracodawcy maja ci dac pracę jak muszą ponosić ogromne koszty utrzymania firmy, najem, zus od każdego pracownika ? tylko znajomości , zderzenie z realnym światem jest dla ciebie szokiem

Gość hebehebe
raczej nie "witaj dorosły świecie", ja moją pierwszą pracę dostałam w wieku lat 12, pracowałam dorywczo od tamtego czasu, nie żądam 5 tysięcy na starcie, od momentu w który szukam pracy chce 2000zł brutto, jeśli bliso mnie może być nawet mniej i od początku szukałam pracy ze świadomością, że będę mało zarabiać, przynajmniej na początku, skoro nie mam dużego dośwadczenia w stałej rpacy

trzeba było się NIE uczyc, i problemu nie byłoby... :p a tak nawazyłas piwa i je musisz wypic...

Gość hebehebe
widzisz, cały problem w tym, że lubię się uczyć, nawet teraz gdy skońćzyam studia, siedzę i sama uczę się w domu - skoro nie mam pracy

Gość Bananaaa
W dalszym ciągu "witaj". Przekwalifikujesz się, staniesz za kasą albo czekasz na cud.

Gość reyggttuy
z reguły ci co lubią sie uczyć nie sa kumaci w pracy

w tym kraju wszystko jest nienormalne, jak nie wyjedzies za granicę to nigdy nie staniesz na nogi

Gość gyhujik
jesli byc fizolem to tylko za granica - bo praca na kasie za 900 zl- to masakra

Gość hebehebe
pudło nie studiowałam filozofii, skończyłam dwa kierunki studiów - dwa zupełnie różne, więc nawet nie wiem w jaką stronę miałabym się przekwalifikowywać. " z reguły ci co lubią sie uczyć nie sa kumaci w pracy" no cóż każdy ocena po sobie, więc jak uważasz :)

Gość Bananaaa
A co takiego skończyłaś?

Gość 8546454541
dziewczyny wy tez tak mialyscie - \jestem w ciazy ... i nie moge przestac jesc miesa ... pokantnego... codziennie pare razy dziennie ... nie wiem czy to normane bo wiem ze mieso odrzuca kobiedy w ciazy ...a ja jem jak nie kanapka z wedlina i ostra papryczka do tego sledz nie dokonca zrobiony i sok pomaranczowy to kotlet pikantny z ogorkiem i cola ...

Gość hebehebe
napiszę szczerze, że nie chce by ktoś mnie rozpoznał, więc napiszę tylko o jednym kierunku - skończyła projektowanie, zajmuje się głównie grafiką

Gość Bananaaa
Grafika komputerowa rozumiem?

Gość evelinee22
czemu nie przedłużyli ci umowy?

Gość hebehebe
nie do końca, bo ja projektuje nie tylko do nie tylko na komputerze - oczywiście, że to też, ale nie tylko

Gość i dobrze ci tak....
grafika haha teraz co drugi gimnazjalista to grafik

Gość hebehebe
nie przedłuzyli mi umowy, bo nie było ich stać nadal na mnie, z resztą z moimi pracodawcami mm nadal kontakt - bo dobrze się dogadywaliśmy, robiłam ostatnio dla mnich projekt na zlecenie, ale to grosze szukam pracy na stale

Gość hebehebe
"grafika haha teraz co drugi gimnazjalista to grafik" no i właśnie dlatego skład książek wygląda tak jak wygląda, niestety ale wlasnie aby dobrze zaprojektować książkę trzeba się troszkę pouczyć, robienie rzeczy do internetu to nie to samo co zaprojektowanie i wydrukowanie tego co chcemy,

Gość rterttytytyty
grosze? wy za byle rysuneczek bierzecie 500 zl :O

Gość lenafbhbsdjbdj
Do grafiki studia sa nie potrzebne. Kazdy dzieciak terz posluguje sie programami graficznymi, a jak ma fantazje i troche talentu artystycznego , to bez studiuow zostanie przyjety bez problemu . Student kosztuje pracodawce wiecej, a lepiej nie zrobi.

Gość lenafbhbsdjbdj
Do grafiki studia sa nie potrzebne. Kazdy dzieciak terz posluguje sie programami graficznymi, a jak ma fantazje i troche talentu artystycznego , to bez studiuow zostanie przyjety bez problemu . Student kosztuje pracodawce wiecej, a lepiej nie zrobi. Ja zrobilam kurs graficzny i wystarczy mi do zlozenia ksiazki, zaprojektowania wizytowek, plakatow, jakiejs reklamy... troche wyobrazni .

Gość Bananaaa
no widzisz, tak się składa że już 2 lata szukam grafika i programisty (2w1)do mojej firmy. Wszyscy którzy wysyłają mi swoje portfolio g... umieją, to widać po ich pracach. No i sama grafika to jednak mało, programowanie też jest potrzebne, bo jak mam zatrudniać 2 osoby, każdą od czegoś innego, to też nie bardzo

Gość sdgcdgdcgdcrgvbxc
byłam na stażu w urzędzie i na własne oczy widziałam, jak się układa ofertę pod konkretnego człowieka, pod jednym warunkiem, jest to czlowiek od dyrektora

Gość hebehebe
no i wlasnie tu się mylisz, mam kolegę grafika bez studiów - ludzie mylą znajomość programów z byciem grafikiem, ale tutaj aby coś dobrze zaprojektować i nie robić błędów trzeba się pouczyć (chyle czoła jeśli mówmy tu o samoukach, którzy te kompetencje zdobywają w domu z książęk czy poważnych stron www). TO nie jest tak, ze otwiersza indesigna i wlewasz tekst, czy twoj domorosly grafik wie czym jest pauza a czym półpauza, do czego służy myślnik, co oznacza zawieszenie znaków, albo do czego służy spacja twarda, co to jest firet etc etc graficy domowi najczęściej robią rzeczy do internetu a to jest innna sprawa niż profesonalny skład do druku, daj mi książkę albo ulotkę i ja powiem ci czy złożył to profesjonalista czy partacz

Gość hebehebe
niestety i pies pogrzebany, ja nie programuje - nie znam się na tym i nie oszukuje, mam zamiar teraz sama nauczyć się robić strony www w końcu mam czas