Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o moim 3 latku

mam z nim wielki problem..

Polecane posty

Gość o moim 3 latku

a tak naprawdę mam dość, dziś chyba tak pierwszy raz naprawdę poczułam, że jestem przemęczona macierzyństwem :( choć jestem samotną matką, nigdy nie brakowało mi sił, do zabawy, do gonitwy, do rozmowy, do tulenia..ale ostatnio chyba dzieje się coś nie tak z moim Małym i przez to czuję się wyczerpana :( Mianowicie on się bardzo ładnie rozwijał, mając 2 lata mówił już więcej niż inni chłopcy, z tego co zaobserwowałam.. i nie widziałam niczego odbiegającego w jego zachowaniu, ale im jest starszy, tym wydaje mnie się - "dziwniejszy" :( Przykro mi to pisać, ale nie wiem jak to ująć inaczej. Im starszy, tym ciężej mi złapać z nim kontakt, on bardzo dużo mówi, właściwie cały czas, ale do siebie, nie do mnie, śpiewa sobie pod nosem, opowiada wierszyki których zna całe mnóstwo, ale gdy ja coś do niego mówię, w większości jestem ignorowana, muszę powtarzać kilka razy, tak jest ze wszystkim. Od września zaczął chodzić do przedszkola, nic o przedszkolu nie chce mówić, niczego nie mogę się dowiedzieć. nie wiem już co robić..Czy powinnam iść do specjalisty, czy jeszcze troszkę poczekać aż będzie starszy?

Gość dokładnie dokładnie !!!
costym taki wiek moj trzylatek tez mnie ignoruje czesto, po prostu ma swoj swiat

Gość o moim 3 latku
No tak, niby dzieci nie można porównywać, każde rozwija się inaczej, ale ja bardzo bym chciała, by on sam czasami do mnie przyszedł, zapytał się o coś, poprosił, coś, nie wiem, jakaś jego własna inicjatywa, by było widać ten rozwój, bo nasz dzień wygląda tak, ja biegam za nim i próbują go zabawić, mówię do niego, czy będziemy robić to i to, zazwyczaj jest cisza i sobie idzie. Cały czas chodzi, Pani w przedszkolu tez to potwierdziła, jako jedyne dziecko cały czas spaceruje i nie skupia się na zabawach jak inne dzieci. To mnie dziś właśnie tak przybiło, Coraz gorsze rzeczy do głowy przychodzą. Teraz co trzecia kobieta chyba myśli, że ma dziecko z ADHD, ale ja poważnie się nad tym zastanawiam, przez to głównie, że brak u niego koncentracji i kontynuacji działań, klocki, nie, samochody nie, puzzle nie, niczego nie robi nawet przez 5 minut, no chyba ze ogląda bajkę.