Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewkaaaew

USG barku - pomocy!

Polecane posty

Gość ewkaaaew

Witam, już od ponad pół roku zmagam się z bólem barku. W USG tak w skrócie wyszło że mam zwężoną przestrzeń podbarkową, dużą ilość płynu wzdłuż jakiegoś ścięgna (nie pamiętam) i dużą ilość płynu w kaletce podbarkowej oraz zwapnienie w kaletce wielkości ok. 7 mm. Chciałam się zapytać skąd to zwapnienie? O czym ono świadczy? i w jaki sposób powstało? Dodam, że gram w piłkę ręczna ale ból ostatnio mi na to nie pozwala, strasznie mnie boli przy odwiedzeniu ramienia... a i mam ograniczenie rotacji wewnętrznej o ok. 45 stopni. Czy ktoś mi odpowie na moje pytania? z góry dziękuję.

Gość wyleczyłam bark!
Powiem Ci z własnego doświadczenia, że mi pomogła niestety operacja. Piszę niestety bo chyba nikt ich nie lubi... na szczęście metoda artroskopową. Po około pół roku wróciłam to pełnej sprawności. Objawy miałam podobne do Twoich... głównie zwężenie przestrzeni podbarkowej do 2mm, zapalenie kaletki, naderwany mięsień nadgrzebieniowy a wszystko przez siatkowke... ale już mogę grać :) bez tego okropnego bólu. Rehabilitacja jeszcze przed zabiegiem nie przyniosła oczekiwanego rezultatu. Ale teraz jestem szczęśliwa... a naprawdę dużo przeszłam. Nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytania, ale życzę Ci powodzenia. Obyś jak najszybciej wróciła do pełnej sprawności. Pozdrawiam.

Gość upppppp
up up