Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczęśliwa mateczka

58 lat i nigdy nie bede babcia a mam czworke dzieci

Polecane posty

Gość szczęśliwa mateczka

Syn - 38 lat Córka - 35 lat Córka - 34 lata Syn - 31 lat Żadne z nich nie uczyniło mnie jeszcze babcią i dziękuje za to Bogu. Ja po prostu nie chce być babcią. Syn robi kariere w kancelarii, druga córka właśnie robi kariere naukową a trzecia pracuje w firmie reklamowej od rana do wieczora w dziale dla kreatywnych a najmłodszy syn skończył architektura i jego praca wymaga poświęceń, by pracował od rana do wieczora. My z mężem jeździmy na wycieczki zagraniczne, polskie, ja chodze na fitness, mąż na ryby, jeździmy na nartach, na łyżwach. Nie jesteśmy w stanie być dziadkami. A dzieci same deklarują że rodzicami nigdy nie zostaną. Ja im mówie że powinna ich cały czas pochłaniać praca bo to najważniejsze.

Gość wnioskuję, że nie 58 lat
a masz jakieś 40 lat i się cholernie nudzisz zakładając tak kretyńskie tematy. Kogo to obchodzi, wasze życie, decyzje i tak dalej. I co oczekujesz nagonki, czy pochwały ?:-o

Gość vdveefrefr
gratuluje zaradnych dzieci:) ale ty kobieto chwalisz sie czy zalisz?:)

Gość zau
To się ciesz skoro ci pasuje. Nie wiem jaki jest sens tego tematu. Pochwalic się chciałaś? Choć patrząc po dziale i sensie wypowiedzi -prowo.

Gość szczęśliwa mateczka
To bo wkurzają mnie ludzie którzy na siłe domagają się od swoich pociech potomstwa. Dlatego założyłam ten temat.

Gość zau
I piszesz to na dziale ciąża...?? Daj spokój -póki co to nie ma musu posiadania dzieci. Żadne prawo tego nie nakazuje. a swoją drogą skąd ten nawał antydzieciowy -wczoraj 33-latek a dziś 68-latka. Nie wyszło wczoraj to dziś zmiana frontu? Innych nie obchodzi co zrobicie ze swoim życiem czy macie dzieci/ wnuki czy nie.

Gość vdveefrefr
aha:) ode mnie nikt nie wymagal, wrecz przeciwnie, moja mama nie chciala zebym zachodzila w ciaze, chciala zebym poswiecila sie pracy, podyplomowkom itp. obecnie mam 2 letnia coreczke, a moja mama oszalala na jej punkcie, jest to jej jedyna wnusia, swiata poza nia nie widzi, a teorie miala bardzo bardzo podobna do twojej;) pamietam jak powiedzialam jej ze zostanie babcia.. ten szok na twarzy:D

Gość szczęśliwa mateczka
Tylko nie 68. Mam 58 lat. I jeszcze jedno dzieci fundują nam wycieczki do ciepłych krajów, wole by fundowali nam to niż wnuki.

Gość vdveefrefr
no to ja powaznie ci jeszcze napisze ze bedac w 4 miesiacu zafundowalam mamie wycieczke do lanzarote, a w grudniu jedziemy di kenii:) mam prace ktora umozliwia mi bardzo tanie podrozowanie, mame zabieram po pierwsze zeby cos zobaczyla, po drugie zeby miec na wakacjach zaufana nianie:

Gość i7o87oooo
Prowo jak nic :)

Gość i7o87oooo
Prowo jak nic :)

Gość zau
Co za róznica 58 czy 68 -równie dobrze możesz miec i 108. Prowo, prowo.

Gość CO ZA GŁUPOTY
pierwszy raz słyszę o tym,żeby osoba która urodziła czwórkę dzieci nie chce zostać babcią chyba,że całą czwórkę masz z przypadku

Gość straszny dwor chyba
po pierwsze - prowo. po drugie - nigdy nie mow nigdy;) po trzecie - skoro ty urodzilas pierwsze w wieku 20 lat( czyli zaszlas w wieku 19 - po maturze? )i kolejne RÓWNO co 3 lata;) to chyba te rodzinne obowiązki tak ci dały w kość, że dzieci na takich wybitnych antyrodziców wychowałaś;) jeśli tobie rodzinne życie z dziećmi sie nie podobało to tak je obrzydziłas swoim dzieciom? ale to teoria, bo ja w ten topik nie wierze:) tym bardziej ,że założono 2 takie same:P

Gość szczęśliwa mateczka
Ja skończyłam zawodówke fryzjerską a mój mąż technikum. Poświęciliśmy się rodzinie. Ja przy garach, mąż pracował i potem wspólne wypady rodzinne co weekend. Dlatego moje dzieci były mądrzejsze ode mnie i z tego się ciesze.

Gość straszny dwor chyba
i nie wierzę tez, żeby WSZYSTKIE dzieci miały takie samo zdanie na ten temat, tym bardziej wychowane w rodzinie wielodzietnej prawie;)

Gość jeśli to prawda
to wychowałaś dzieci na egoistów. Nie ma się z czego chwalić.

Gość zau
No co ty nie egoiści -pomagają rodzicom przecież. :D hehehe

Gość CO ZA GŁUPOTY
dla mnie dzieci są sensem mojego życia,nie wyobrażam sobie życia bez nich ,za jakiś czas Twoje córki odczują ich brak ,ale będzie za póżno na urodzenie

Gość straszny dwor chyba
no jesli pracoholizm i brak rodziny uwazasz za mądre...? masz do tego prawo. a;le powiem szczerze, ze to naprawdę byłby ciekawy przypadek - 4 dzieci i ŻADNE nie chce ci dac wnuka...heh oki spadam stad szkoda mojego czasu:)

Gość to egoizm paskudny
sama zrobiłaś czwórkę i nie chcesz, by Twoje dzieci zaznały miłości rodzicielskiej??!! Przecież tego uczucia nic nie zastąpi! Ale dla Ciebie najważniejsze jest, ze dzieci fundują Ci wycieczki i nie musisz zajmować się wnukami... To podłe i nie chciałabym takiej matki i babci.. Dziwne, ze dzieci liczą się z Twoim zdaniem... Twój mąż też taki egoista?

Gość xxxwomxxx
I dobrze, bo czy wszyscy musza sie rozmnażać??? Ja mam dwie córki i nie chciałą bym zeby dewastowały swoje ciała i psychikę. Jasne, ze miłości rodzicielskeij NIC nie zastapi haha Tylko jest to uczucie wyniszczajace. Poświecasz wiele a niewiele otrzymujesz. Ciągle się trzęsiesz o przyszłość i bezpieczeństwo dzieci, ale niekoniecznie otrzymujesz to samo od nich. Nie zaznasz nigdy spokoju w tym obszarze. Opieke na starość od dzieci też już można sobie między bajki włożyć. Że mi nikt nie poda szkalnki wody na łozu śmierci? A może pić mi się wtedy nie bezie chciało... Moja teściowa zmarła w szpitalu nad ranem, sama jak palec a miala 4 dzieci.

Gość wyjątek
xxxwomxx I dobrze, bo czy wszyscy musza sie rozmnażać??? Ja mam dwie córki i nie chciałą bym zeby dewastowały swoje ciała i psychikę. Jasne, ze miłości rodzicielskeij NIC nie zastapi haha Tylko jest to uczucie wyniszczajace. Poświecasz wiele a niewiele otrzymujesz. Ciągle się trzęsiesz o przyszłość i bezpieczeństwo dzieci, ale niekoniecznie otrzymujesz to samo od nich. Nie zaznasz nigdy spokoju w tym obszarze. Opieke na starość od dzieci też już można sobie między bajki włożyć. Że mi nikt nie poda szkalnki wody na łozu śmierci? A może pić mi się wtedy nie bezie chciało... Moja teściowa zmarła w szpitalu nad ranem, sama jak palec a miala 4 dzieci. x x Jest duzo racji w tym co napisałaś. Ale gdyby ludzie [zwłaszcza kobiety] potrafili oddzielić pierwotne instynkty - pragninie rozmnażania się, od zdrowego rozsądku, to ludzkość szybko by wyginęła jako gatunek. Może kiedyś tak się stanie i to właśnie będzie koniec świata- koniec ludzkiego świata.

Gość xxxwomxxx
Teraz to tak widzę, ale gdy byłam w odpowiednim wieku, to myślałam tak jak wszyscy, długo nie miałam męża a czułam że powinnam mieć dzieci. To był chyba ten sławny instynkt. Po prostu w dużej mierze kierują nami pierwotne uwarunkowania, czy hormony jak kto woli. Jakby nie to, to ludzkość szybko by wymarła.