Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ble ble vle

Nadżerka - jakie badania przed wymrożeniem?

Polecane posty

Gość ble ble vle

hej dziewczyny! Wiem, że mam nadżerkę - jak byłam ostatnio na dyżuże gin z jakąś infekcją to lekarz przy okazji badania powiedział mi, że coś tam widzi. Chcę to iśc wymrozić ale oczywiście nie mam czasu żeby chodzić na NFZ - dostępne terminy sa na za miesiąc z rana w a godzinach popołudniowyc tak jak mi pasuje to na LUTY! Wiec idę prywatnie a to wiadomo - kasa. wiec chciałabym zeby mi to zrobili na jednej wizycie - wiec prosze powiedzcie czy przez wymrożeniem trzeba zrobic cytologię? czy można wymrozić jak sie ma jakąs infekcję czy trzeba to cholerstwo najpierw wyleczyć?

Gość ble ble vle
podnoszę

Gość zau
A lekarza nie zapytałaś o to?

Gość ble ble vle
nie, nie zapytałam

Gość zau
Najlepiej więc się skonsultować z lekarzem -choćby telefonicznie.

Gość ble ble vle
bardzo mądra porada dziękuję. Też bym tak zrobiła, gdyby była tak możliwość. Czy ktoś wie czy przed wymrożeniem nadżerki trzeba robić cytologię?

Gość Perw mobilna
A skąd wiesz, że lekarz zadecyduje o wymrożeniu? To nie sklep spożywczy, że sama wybierasz sobie jakie pieczywo chcesz kupić.

Gość ble ble vle
a są jakieś inne metody leczenia nadżerki? i czy ta nieszczęsna cytologia musi być robiona - pytam o to cały czas bo miałam robioną jakieś 3 miesiące temu u innego lekarza i nie wiem czy wyciągac od niego wynik (to oczywiście też trochę komplikuje sprawę) ps. nerwy tu sa niepotrzebne. Grzecznie pytam

Gość ble ble vle
miałam robioną cytologię, ale nie widziałam wyniku, ponieważ zmienił się grafik tego lekarza i nie jestem w stanie się teraz do niego umawiać. Wiem tylko, że gdyby było coś bardzo nie tak to połozna dzwoni do pacjentki. Do mnie nie dzwoniła. Ide wiec do innego lekarza, ale chce się od was dowiedzieć czy konieczna jest ta cytologia zeby cokolwiek zacząc robić z nadżerką, bo jesli tak to postaram się wyciągnać ten ostatni wynik (chociaż jeszcze nie wiem kiedy :()- nie chce tracic zaczu znów na to samo badanie.

Gość ble ble vle
ok, dzięki to jest odpowiedź na którą czekałam :) rodzić rodziłam - ale przeciez nie o to chodzi, że się upieram na to wymrażanie. Poprostu nie wiedziałam, że są jeszcze jakieś inne metody :)

Gość domi nika
tłumaczą Ci dziewczyny, że w tym przypadku to nie Ty decydujesz coz tym zrobić lekarz powiedział Ci, że coś widzi - nie wiesz jak duże to jest, co to jest, może nawet nie trzeba tego ruszać - a Ty chcesz na jednej wizycie u nowego lekarza od razu wymrażać ?

Gość ble ble vle
tłumaczą Ci dziewczyny, że w tym przypadku to nie Ty decydujesz coz tym zrobić lekarz powiedział Ci, że coś widzi - nie wiesz jak duże to jest, co to jest, może nawet nie trzeba tego ruszać - a Ty chcesz na jednej wizycie u nowego lekarza od razu wymrażać ? Po co te nerwy? PIsałam przecież dwukrotnie, że nie wiedziałam, że są inne metody walki z nadżerką. Przeczytałaś wszytskie posty?

Nie ma za co:).Kto pyta nie bladzi:),a dogryzaniem sie nie przejmuj.Zalecam kolejna cytologie i zobaczysz co na to powie lekarz.Ja mialam 3 stopien nadzerki,wiec juz dosc powaznie.Mialam dodatkowo zrobiony wycinek w szpitalu,zeby sprawdzic czy nie ma komorek rakowych,na szczescie nie bylo.Jestem juz 13 lat po wypalance i od tamtego czasu mam caly czas 1 stopien czystosci

Gość ble ble vle
oby tak pozostało :) buziaki