Lena17 0 Napisano Listopad 23, 2012 WitAM MAM PROBLEM COADZIENNIE ROBI MI SIĘ SŁABO I BARDZO SZYBKO SERCE MI BIJE , DZIŚ MIERZYŁAM CISNIENIE MIAŁAM 111/67. MAM 22 LATA, JESTEM ZAŁAMANA W NOCY MAM UCZUCIE ODLOTU TAK JAKBYM UMIERAŁA. BOJE SIĘ STRASZNIE NA 4 GRUDNIA MAM UMÓWIONĄ WIZYTE U KARDIOLOGA ALE BOJE SIĘ ŻE NIE DOCZEKAM TEJ WIZYTY JEST FATALNIE:((( CODZIENNIE PO PARE RAZY DZIENNIE ROBI MI SIĘ TAK STRASZNIE SŁABO I TO SERCE TAK MOCNO BIJE MI A POTEM SŁABO:((( cO TO MOŻE BYĆ??? MA KTOŚ Z WAS TAK?? :((((( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Perw mobilna Napisano Listopad 23, 2012 Ciąża. A co na to lekarz pierwszego kontaktu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TOPKA 0 Napisano Listopad 23, 2012 moze nadczynnosc tarczycy?! badalas TSH? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zau Napisano Listopad 23, 2012 Wyłącz Caps Lock -po pierwsze. A do rodzinnego nie możesz iść choć po jakąś doraźną pomoc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tak bardzo mi z tym zle 0 Napisano Listopad 23, 2012 Czy mialas juz robione ekg? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lena17 0 Napisano Listopad 23, 2012 Nie jestem w ciąży. miałam badania tsh 3 i w normie. Nie da się tak żyć boje się wyjść nawet z domu bo obawiam się że zasłabne i głowe rozwale;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lena17 0 Napisano Listopad 23, 2012 Ekg miałam robione i babka powiedziała że troche przyspieszona praca serca , i stwierdziła że to przez stres ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość też tak mammmmmm Napisano Listopad 23, 2012 u mnie to nerwica 23 lata już się z tym męczę :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lena17 0 Napisano Listopad 23, 2012 Ehhh:((( ale czy to groźne dla życia? masz takie same objawy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosiakkkkkkkkk Napisano Listopad 23, 2012 MI to wygląda na nerwice To kilka objawów o których mówi Wikipedia ""napięciowy ból głowy, ból żołądka, serca, kręgosłupa, zawroty głowy, drżenie kończyn, kołatanie serca, nagłe uderzenie gorąca"" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meguuu Napisano Listopad 23, 2012 lena to pewnie nerwica , mialam to samo dlugi czas, w domu bylo nawet ok chociaz i tez nie zawsze a po wyjsciu z domu robilo mi sie duszno, slabo i ciemno przed oczami, krecilo mi sie w glowie, czasem zaczynalo mi bez niby powodu szybko walic serce i to tak nierwonomiernie ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tak bardzo mi z tym zle 0 Napisano Listopad 23, 2012 Mogla miec racje,ja mialam podobnie,nie moglam tchu zlapac,serce walilo jak szalone,okazalo sie,ze to na tle nerwowym.Proponuje Ci,zebys w czasie takich napadow wezwala pogotowie,zabiora Cie do szpitala i przebadaja gruntownie.U mnie bylo to na tle nerwowym,ale nie wiadomo jak jest u Ciebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lena17 0 Napisano Listopad 23, 2012 meguuu jak sobie z tym poradziłaś? jak radzić sobie gdy zaczyna się taki atak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meguuu Napisano Listopad 23, 2012 z tym pogotowiem to roznie, ja raz wyladowalam na pogotowiu bo wpadalam w panike tak samo ze cos mi jest a nie wiem co, jedno nakrecalo drugie, nalazilam sie po lekarzach i wszystko wychodzilo ok i po pol roku poddalam sie i sama doszlam do wniosku ze to nerwica, zaczelam brac lekkie leki uspokajajace -Validol , no i unikalam stresu , probowalam osbie nie wmawiac ze jestem umierajaca i na razie jest ok ale to moze zawsze wrocic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meguuu Napisano Listopad 23, 2012 lena w domu to sie kladlam i głęboko odduychalam tak zeby sie uspokoic, a na miescie to samo oddychanie musialo mi pomoc i to ze np staralam sie o tym nie myslec np skupic na czyms innym, zawsze pomagalo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość też tak mammmmmm Napisano Listopad 23, 2012 ja mam takie + jeszcze kilka innych zaczeło się od tych "słabości", wariowania serca i panicznego strachu że umrę lub choć zemdleję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taksobiemysle Napisano Listopad 23, 2012 moze elektrolity, zjedz sobie potas + magnez , ja mialam podobne objawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meguuu Napisano Listopad 23, 2012 lena kup sobie ten Validol, to sa tabletki do ssania takie o smaku mientowym bez recepty, nie wiem czy faktycznie dzialaja ale chyba tak bo teraz ich nie biore i jest lepiej, a tak to bralam je jakis czas po 2-3 tabletki dziennie albo w chwilach wiekszego stresu, one nie szkodza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość też tak mammmmmm Napisano Listopad 23, 2012 ja na początku bywałam na pogotowiu kilka razy w tygodniu, pierwsze dwa lata przygody z nerwicą to wizyty u miliona specjalistów Teraz już jestem mądrzejsza o tyle, ze on nerwicy się nie umiera;) Atak jak przyszedł tak przejdzie;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaqqqqqqqqq Napisano Listopad 23, 2012 polecam kawe + 3 tabletki magnezu dziennie. zobaczysz ze odzyjesz. mialam to samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meguuu Napisano Listopad 23, 2012 ja to za wszelka sile probuje sie nie poddawac i walczyc z atakami, czasem jeszcze mam chociaz teraz jestem w ciazy i nie wiem na ile mi slabo bo nerwica a na ile bo ciaza :P uspokajaczy nie biore tak czy siak Grunt zeby sie pozytywnie nastawic a nie godzic z tym ze sie ma nerwice:P Ja tam wypieram to jak moge i moze dlatego dobrze mi poki co idzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meguuu Napisano Listopad 23, 2012 przeciez kawa wyplukuje magnez:p ale ogolnie magnez to dobry pomysl ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lena17 0 Napisano Listopad 23, 2012 Dziękuje wam kochani pocieszyliście mnie troche ... chociaż życ z tą nerwicą to nie takie proste.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość też tak mammmmmm Napisano Listopad 23, 2012 wypłukuje magnez i zmaga ataki ze względu na pobudzające działanie Ja tam wcale nie wypieram nerwicy ze świadomości, jak mnie np dopadnie atak kłucia w klatce i duszności to mówię sobie : "to nie zawała, to TYLKO nerwica" i zwykle niedługo przechodzi gorzej jak kiedyś naprawdę dostane zawału;););) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meguuu Napisano Listopad 23, 2012 Lena nie zalamuj sie, teraz prawie kazdy ma nerwice, takie czasy. Ona sie roznie objawia tylko. Moja przyjaciolka ma np bole w klatce piersiowej...zadnych zawrotow ani nic , da sie z tym zyc bo da sie zminimalizowac napady do prwie 0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meguuu Napisano Listopad 23, 2012 no tez sobie tak tlumacze, ja mialam swojego czasu tak ze jak chodzilam po lekarzach i nie wiadomo bylo co mi jest utyralam sobie ze mam stwardnienie rozsiane, normalnie dretwialy mi nogi, twarz - jak przy stwardnieniu, a jak zaczelam wierzyc ze to tylko nerwica to objawy jak reka odjal ;p wszystkie, bole glowy, dretwienia, zawroty... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lena17 0 Napisano Listopad 23, 2012 najgorsze jest to własnie jak ide do sklepu i nagle w sklepie mnie to łapie a zazwyczaj jest tak wlasnie jak gdzieś wychodze;/ no i w nocy;/ właśnie zaopatrzylam się i w żelazo i w magnez:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lena17 0 Napisano Listopad 23, 2012 Meguuu ja to samo własnie sobie wmawiam że to stwardnienie rozsiane;/ bo tak samo wszystko mi drętwieje;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meguuu Napisano Listopad 23, 2012 lena z pewnoscia nie jest ;p ja odkad przestalam sobie wmawiac objawy to przestalam je miec :P sprobuj tez przestac to robic, masz moze hipochondrie? ;p bo ja w sumie mam i tez stad to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lena17 0 Napisano Listopad 23, 2012 No raczej chyba też mam bo ciągle coś wyszukuje:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach