Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość judyyytka

Czujecie, że jest kryzys?

Polecane posty

Gość judyyytka

Mam swoją firmę i sprzedaje na allegro i takiego zastoju od kilku lat nie widziałam!!! nie wiem co się stało, bo ulepszam ofertę i obsługę klientów, a kupujących coraz mniej... dzisiaj weszłam na swoje konto i wyskoczyła mi ankieta: Czy zauważasz mniejszą ilość kupujących i spadek sprzedaży? Szok! jest coś na rzeczy... chyba w Polsce jest kryzys i ludzie już nie kupują żeby zbędnych, ale zwyczajnie próbują przetrwać od pierwszego do pierwszego :(

Gość biznesłómen:)
U mnie jest podobnie. Zajmuję się sprzedażą artykułów wystroju wnętrz i mogę stwierdzić tylko jedno: JESTEM W SZOKU!!! Końcówka listopada okres kiedy sprzedaż powinna wzrosnąć, a tu zastój jak w styczniu. Wstrzymałam nowe dostawy, tnę koszty gdzie tylko mogę aby wyrobić na czynsz i zus. TRAGEDIA:(

Gość judyyytka
dekoracja wnętrz i agd, bardzo dużo produktów sprowadzanych zza granicy, począwszy od tych do codziennego użytku, po estetyczne bibeloty wysokiej jakości :) no i spadek sprzedaży w porównaniu do lat ubiegłych jest w tym roku o około 50% ... a była inwestycja w reklamę, usprawnienie wysyłki itp.

Gość krajzis
czuje - stracilam prace

Gość działam w branży finansowej
a konkretnie ubezpieczenia i faktycznie muszę stwierdzić, że kryzys jest i to ogromny, klienci zamiast się ubezpieczać, to wybierają pieniądze, ciężko jest

Rozumiem, że sprzedaż prowadzisz na allegro. Ja planuję też taką sprzedaż, ale soczewek kontakowych :) Mówię całkiem poważnie, one idą jak woda. Oczywiście nie rezygnuj z tego to teraz, możesz np załorzyć drugi sklep z soczewkami :) co Ty na to ?

Gość bfddf
no jest cienko np jak daje jakies ogloszenie np sprzedac telefon czy cos i dobra cene to zero odzewu

Gość judyyytka
oj pogromco trolli, jak będziesz do swoich klientów pisał "załorzyć", to sukcesu nie wróżę :P a ja muszę w tym siedzieć, bo towaru mam kupionego za kilkanaście tysięcy i tak czy siak trzeba to sprzedać... dziwię się tylko, że przed świętami taki zastój :(

Gość ja mam do ch... do samo
Dla naszych dwóch kont i ponad 700 aukcji mamy spadek o 95% całkowitej sprzedaży! Do jest do k.... nędzy?

Gość abbcccdddd
tak wlasnie wyglada zielona wyspa donalda tuska.

Gość bonjourrrrr*
Kryzys? To spróbujcie wcisnąc sie na operę czy koncert do filharmonii czy kongresowej :-O Kuźwa, dopiero na luty miejsca znalazłam...

Gość budżetówka łazi po koncertach
z funduszu socjalnego ich kryzys sie nie ima bo podwyzki maja zapisane w ustawie a reszta dyma na ta bande obiboków

Gość kolorowe jarmarki motyle drewn
judytkaa a na e-bay'u tez cos masz ?

Gość bonjourrrrr*
nie uważam tak, na koncertach pewnego polskiego piosenkarza w 50 procentach spotykam te same osoby :-D

Gość ka, jeśli wkrótce
" Kryzys? To spróbujcie wcisnąc sie na operę czy koncert do filharmonii czy kongresowej Kuźwa, dopiero na luty miejsca znalazłam..." Są tacy, których kryzys nie dotyka, np strefa budżetowa - oni będą doić państwo aż do jego śmierci. Poza tym frekwecja na koncertach nie jest dobrym wskaźnikiem koniunktury.

Gość ONA -ona wkurzona
Witam chciałam wam powiedzieć jak to wygląda z mojej strony. Przyznam szczerze, że jako zwykłą konsumentka mam bardzo szeroki wybór oferowanych rzeczy. Na allegro można przewijać kilkanaście stron różne przedmioty. Niestety, weźcie też pod uwagę że pojawiło się bardzo dużo chińskiego towaru, który zasypuje allegro. Są to tańsze zamienniki, które niestety ludzie kupują masowo, co też na pewno wpływa na nasz Polski rynek. Ale trzeba też pamiętać, że nadmiar chińszczyzny powoduje również większą ostrożność wśród kupujących, co sprowadza się do tego że czasami wolimy drożej zapłacić w sklepie w mieście niż zakupić na allegro przedmiot, który może okazać się podrobioną marką. Niestety, żeby zrozumieć klienta trzeba myśleć troszkę prymitywnie.

Gość singielka800
tak

Gość biznesłómen:)
Ja prowadzę sklep własnie "na mieście" i mam ogromny spadek sprzedaży. W poprzednich latach utargi za okres listopad-grudzień łatały mi dziury po gorszych miesiącach i jeszcze zostawał zysk, a teraz jak tak dalej pójdzie to pewnie zacznę zwijać swój interes i ...no właśnie i co dalej?

Gość czuje kryzys ale w spodniach
trzeba znalezc jakas maniurke by sie tym zajela :O:D

Gość i dobrze moze zbankrutujemy
jak grecja to unia sypnie groszem :D

Gość ale z tą
normalka, kryzys bierze sie z tego, ze państwo dokręca śrubę i ludzie zaczynaja oszczędzać. Jak oszczędzają to 5 milionów Kowalskich wyda po 100zł miesięcznie mniej, więc pada kilkadziesiat lub kilkaset firm. Koniec kryzysu i wzrost poziomu życia wiąże sie z obniżaniem podatków. Najciekawsze, że te bydlaki co rządzą doskonale o tym wiedzą, ale wolą podnosić podatki. W zasadzie chodzi chyba o to, zeby każdy zadłużył sie na całe życie a potem zapie.dalał na odsetki i nie interesował sie niczym tak błachym, jak poczynania rządu.

Gość ONA -ona wkurzona
Przeczytałam tu wypowiedź na temat Tuska. No niestety, ktoś napisał to dosadnie. Platforma Obywatelska to partia ludzi bogatych. Ich głównym celem jest to, aby bogaci się bogacili a biedni biednieli. Niestety.. ale zobaczcie na to wszystko z boku : wzrost podatku, prywatyzacja szpitali i ośrodków zdrowotnych, brak miejsc pracy, wyzysk,... To tylko kilka skutków, nie wspominając o całej liście ich poczynań. Nie lubię Kaczyńskiego, ale ludzie.. prawda jest taka, że to PIS skłania się ku biednym. Tymczasem, wy drobni handlowcy upadniecie, a inni znowu nie znajdą pracy, ewentualnie na 5 zł PORAŻKA NA MAKSA !!!!!!!!!

Gość ja też jestem przerażona
wyższe wykształcenie i brak pracy, rozkręcam swój własny biznes i jak na początku to szło całkiem nieźle, teraz niestety coraz słabiej, niby mam klientów, ale to nie to co wtedy kiedy weszłam z nowym produktem na rynek czyli około 2 lata temu, trzeba uciekać z tego kraju!!!!