Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-dietowiczka-

Dieta MŻ zdrowe odżywianie

Polecane posty

hej co ti takie pustki ? ja zamknęłam dzień na 1050 kcl :) tak, żę nie jest źke.. jutro z samego rana się zważę to zobaczę ile faktycznie ważę ... ja jeszcze 1 h i 20 min w pracy :/ ale jutro już na 08.00 Nie lubię takiej zmiany popołudniowej bo w sumie nie wiem co mam brać do pracy do jedzenia, za bardzo nie mam możliwości nic na ciepło zrobić i z reguły są to kanapki i jakies jogurty, czasami musli.. a wcześbiej właśnie te drożdżówki mam straszną ochotę na ciastka piernikowe albo korzenne ehhh

No właśnie co tak tu pusto?! ja już po kolacji, zjadłam wszystko zgodnie z planem dzisiaj tylko dodatkowo jajko na twardo do po serku wiejskim. akashanet ja puki co mam urlop wychowawczy i siedzę w domu to mogę jeść jak chce ale też pracowałam na zmiany i często obiadów nie jadłam, jak masz na popołudnie to rób sobie sałatki np z kurczakiem takie jak gyros tylko wiadomo z majonezem light ten sos lub bez niczego i najlepiej bez kukurydzy, albo sałatkę z serem feta mnóstwo warzyw więc kalorii mało a można się najeść, bo jedząc ciągle kanapki ciężko schudnąć ;) ja na diecie south beach jadłam często takie sałatki. Musisz pokombinować żeby dostosować dietę do trybu życia. Ja już się boję co będzie w tym tygodniu bo zbliża się okres a ja zawsze wtedy mam ochotę na czekoladę :(

Gość amś
Hej, widzę, że aktywne jesteście, a to ja bałam się, że temat padnie;) Weekend nie był zadowalający, ale dziś nadrobiłam. Na śniadanie dwa cienkie razowce z szynką, w ciągu dnia 2 jogurty, trochę zupy i niestety jajecznica. Jeszcze dziś nie ćwiczyłam i pewnie nie będę bo cały dzień głowa mnie boli. Właśnie zapomniałam i od południa wody nie piłam. Zaraz to uzupełnię;) Miłego wieczoru.

Gość to ty -
jajecznica dobra na diecie

amś ja tu trwam do czasu aż nie schudnę i osiągnę cel, mam nadzieje że reszta dziewczyn będzie w miarę możliwości bardziej aktywniejsza ;) czemu niestety jajecznica?? właśnie bardzo dobrze jedz jak najczęściej i najlepiej bez chleba za to z pieczarkami, papryką,cebulą, wędliną, czy innymi warzywami. U mnie jajka królują w diecie ;) jem prawie codziennie na śniadanie lub kolacje. Mam już za sobą kilka miesięcy diety więc super idzie odchudzanie jak się je dużo chudego nabiału i właśnie jajek w każdej postaci.

Gość szczęśliwa 29
no to ja tez sie wpraszam:) topik na ktorym pisalam szybko umarl smiercia naturalna:) jestem na zdrowej diecie, nie powiedzialabym ze to mz, no cos na ten styl:D w skrocie, jem tylko beztluszowo, nie lacze ze soba niektorych produktow, dieta nazwa sie slimming world, mam ksiazke i stosuje zasady, a raczej staram sie:D w ciagu tygodnia spadl mi kg:) jestem zadowolona, bo na prawde jem sporo, nie spiesze sie ze schudnieciem, wczoraj zbukowalismy z mezem wakacje:D to nasze prezenty swiateczne;] do tego czasu musi spasc 9 kg;)

Gość szczęśliwa 29
zabukowalismy* klawiatura cos mi sie przycina, i do tego czasu to znaczy do lipca:D takze mnuuustwo czasu na schudniecie i przytycie itd:D

wpraszaj się ;) ile dajesz sobie czasu na zrzucenie tych 9kg? a co do diety to napisz coś więcej o niej może nam się przyda kilka informacji :)

Gość szczęśliwa 29
boze napisalam mnustwo...ehhh ale byk!

o pisałyśmy w tym samym czasie ;) to prawie pół roku, już na wiosnę będziesz to miała za sobą i tylko wagę pilnować.

a ja do 21 w pracy;/ ale dzis mało zjadłam, oprócz sniadania zjadłam jeszcze tylko małą bułkę pełnoziarnistą szynką i pomidorem i 2 małe ciasteczka, ale w domu chyba sobie piwko wypije, bo mam straszna ochote;)

Gość ewaabra
W skład pakietu wchodzą: --50 przystawek o niskim indeksie glikemicznym -i-i- Michel Montignac twórca nowej filozofii żywienia, od ponad 20 lat dowodzi, że wybór produktów, jakie spożywamy, jest decydujący dla naszego zdrowia. Niewielka zmiana obyczajów żywieniowych pomoże nie tylko pozbyć się nadmiaru kilogramów ale również zapobiega chorobom metabolicznym: cukrzycy typu 2 oraz schorzeniom serca i układu krążenia. 50 przystawek o niskim indeksie glikemicznym to jedna z czterech książek serii "Przepisy Montignaca", które pozwalają praktycznie zastosować zasady naukowo udokumentowanej Metody Montignac. Książki te są przeznaczone dla tych wszystkich, którzy troszcząc się o swoje zdrowie, pragną delektować się spożywaniem posiłków zdrowych, smacznych i jednocześnie wykwintnych. Przepisy w nich zawarte są inspirowane kuchnią śródziemnomorską, uznaną za najzdrowszą na świecie. Przystawki według tych przepisów wykonuje sie szybko, tak więc z ich przyrządzeniem poradzi sobie każdy, nawet początkujący adept sztuki kulinarnej. --50 dań mięsnych o niskim indeksie glikemicznym -l- To już 25 lat, odkąd Michel Montignac jako pierwszy na świecie zaproponował użycie koncepcji indeksu glikemicznego w odchudzaniu. Jego idea znana pod nazwą Metoda Montignac jest nadal nadzwyczaj aktualna, a zalecenia w niej zawarte zostały potwierdzone naukowo w tysiącach publikacji medycznych.Szczególnie zalecana jest przez diabetologów jako zapobieganie i leczenie cukrzycy typu 2 oraz kardiologów u osób o podwyższonym ryzyku arteriosklerozy.Michel Montignac zapoczątkował nową erę żywienia. Dzieło to kontynuuje dzis Jego małżonka, która jest równiez współautorką przepisów prezentowanych w tej książce. Wszystkie proponowane przepisy charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym, a dania z nich przygotowane sa pyszne i dają na długo uczucie sytości, przy jednoczesnej normalizacji przemiany materii. W konsekwencji spożywanie tych potraw obniża wage ciała(FazaI) lub ją stabilizuje (Faza II), co poprawia samopoczucie i jest dobrodziejstwem dla zdrowia. Metoda Montignac od ćwierćwiecza przywraca zdrowie i radość życia milionom ludzi na całym świecie! tu: http://allegro.pl/listing/user.php/run?category=91062&us_id=26079086 za: Cena rynkowa: 72,00 zł NASZA CENA: 49,89 zł zapraszam

Gość Dietunia:-) !!!
Witam , ja właśnie po kolacji , serek wiejski z warzywkami. Troche późno ale o 1-2 kłade sie spać wiec mogę. Dziś dzień zakończył się na 800 kcal, więc nie jest tak żle.

Gość Dietunia:-) !!!
judyta88... Z tym piwkiem , to narobiłaś ochoty :-)

Gość Szczesliwa 29
Montignac to nie dla mnie, to jakas czarna magia, probowalam I w ogole mi nie przypasowala, Oj ja za piwkiem nie przepadam, za to czekolada, paluszki... Judyta, wspolczuje siedzenia w pracy do tak Pozna, nie cierpie popudniowej zmiany, dzieki bogu od urodzenia corki Pracuje tylko na rano;) dietowiczka- diete postaram opisac jutro, co do utrzmania wagi, Oj jest ciezko, od kwietnia do czerwca schudlam 12 kg, z czego 3 wrocilo.. Ale zarlam jak swinia, po wakacjach nie moglam przestac jesc slodyczy, dziwne ze nie przytylam wiecej... Dobrej nocy dziewczyny;)

A co to za piwka?! hehe byle 0,3l bo na diecie więcej nie przysługuje ;) a i to rzadko... Szczesliwa29 tak w skrócie napisz co i jak jesz na takiej diecie, nie musisz się rozpisywać ;)

Jednak piwka nie pije, bo sie z facetem pokłóciłam i mi się wszystkiego odechciało ;/ też nie lubie po południowych zmian, ale ma to jeden plus- kiedy jestem w pracy, to nie myśle o jedzeniu.

szczęśliwa29, zazdroszcze wakacji ;) ja zazwyczaj dopiero koncem maja coś rezerwuje, ale odkladam już od wrzesnia, takze mam nadzieje, ze sie uda do jakiegos ciepłeg kraju wybyć, no fakt trzeba się na plaży ładnie prezentowac:)

Gość Szczesliwa 29
Judyta, to Prawda z tym jedzeniem, I usmiechnij sie, zlosc pieknosci szkodzi;) A moja dieta, hmm masz liste jedzenia bez ograniczen, jesz ile chcesz, Jeden produkt z listy a I jeden z listy b, I do tego 15 punktow np na slodycze, olej , maslo itp , produkty musza byc beztluszczowe, z listy a sa np platki a z b mleko,

Gość amś
Zaraz kładę się spać. Nie liczę kalorii ale myślałam, że jajka są bardzo kaloryczne. Skoro jednak tak piszecie to ok będę podjadać te jajka;)

Gość akasshanet
hej ja się dziś zważyłam rano i powiem szczerze spodziewałam się więcej na wadze, a jest 66,1 kg.. czyli jakieś 8 kg muszę schudnąć. Dziś już śniadanie zaliczone serek wiejski lekki 150 kcl i mała kajzerka 170 kcl :)

Witam, ja tylko na chwilkę zaraz jadę na badanie i fatalnie się czuje po tym przeczyszczeniu jedyny plus taki że ubyło pare deko ;) na dodatek głowa mnie boli a śniadanie pewnie będę mogła zjeść dopiero koło 10, nie lubię wychodzić bez śniadania ale trzeba to przeżyć. Nie wiem jak bedzie wyglądało dzisiaj moje menu ale mam ochotę zgrzeszyć oby mi to przeszło ;)

Gość szczęśliwa 29
jajka chyba sa dobre na kazdej diecie odchudzajacej, na mojej tez moge zjesc max 10 tyg ;] wczoraj kolo 12 zrobilam sobie omlet a raczej nalesniki;] jajka , 2 lyzki maki kukrydzianej, duuuuuzo ubitej piany, ale wyszlo pysznie...przelozylam chudym twarogiem, posypalam lyzeczka cukru waniliowego..do tego herbatka z cytrynka..ehhh:D chyba dzis tez sobie zrobie;] akasshanet ja tez sie waze rano, jakos mi lepiej psychicznie nawet po spadku 100 gram;] no i po dzisiejszym porannym wazeniu, od zeszlego wtorku kiedy to rozpoczelam diete;) wazac 80.5 .. waze dzis 78.8 :D:D:D cholera jak ja sie ciesze , a na prawde w porownaniu do diety z kwietnia (1000 kal) tamta to byla mordega, wiecznie glodna..takze mi tez jeszcze hmm tak z 7 kg zostalo i bede zadowolona;) dietowiczka ja bez sniadania z domu nie wyjde, bo bym pewnie zemdlala gdzies po drodze;] kiedys przed narodzinami corki moglam nie jesc sniadania, ale za to odbijalam sobie na kolacji..i pierdolami zapychaczami typu czekoladki..a przed praca to wrecz koniecznosc u mnie cos zjesc bo przerwe mam przewaznie po 5.5 gdz..

czesc wszystkim jak wam idzie? ja dzis nie mam smaku na nic pije wode i kawe wogole nie moge patrzec na jedzenie, dziwne, moze po piciu octu tak mam?

Cześć dziewczyny. Ja mam dzisiaj wolne, ale nastrój i tak beznadziejny. Chciałam sobię kupić apptrim, bo oprócz hamowania apetytu podobno poprawia samopoczucie, ale niestety w żadnej aptece go nie ma ;/ Też jestem już po śniadaniu. Zjadłam jedną parówkę drobiową, która została mi od wczoraj i bułeczkę z ziarnami z pomidorem. Na obiadokolację będę robić gulasz z chudej wołowiny, swoją drogą strasznie drogie jest mięso wołowe, u nas teraz z kasą krucho, a ja tyle na mieso wydałam...no trudno, przynajmniej wiem, że jest dobrej jakości, a mój kot jaki szczęśliwy, bo i jemu trochę sie dostalo;) Zmieniam stopkę :) Miłego dnia

uff żyję kupiłam sobie drożdżówkę z ciasta francuskiego z serem, a obiecałam sobie że jeszcze 2tyg nic słodkiego nie zjem, trudno i tak wytrzymałam tydzień bez grzeszków a okres na dniach :( i będzie jeszcze bardziej ciągnęło do słodyczy, dziś ruszam z ćwiczeniami więc odrobinę spalę tą drożdżówkę ;) Szczęśliwa29 ja tylko w razie badań muszę wyjść bez śniadania bo normalnie to sobie nie wyobrażam funkcjonować bez śniadania, przed ciążą to u mnie śniadaniem był papieros plus kawa potem 2 buły a teraz od kilku miesięcy jem jak człowiek w końcu :) Dziewczyny lecę na spacer potem jeszcze na zakupy bo pusto w lodówce.

Gość amś
Ja już nawet po 2 śniadaniu. Jem co 3 godziny małe posiłki. Kolejna przekąska po 12. Kawę już 2 niestety piję, bo nie wyspałam się. I zapomniałam o wodzie. Zaraz to muszę nadrobić. Z ćwiczeniami w tym tygodniu będzie ciężko, bo dużo pracy mam. Miłego dnia

wiecie co dziewczyny, oglądnęlam się dzisiaj w lustrze, poprzymierzałam sukienki i muszę przyznać, że wyglądam już naprawdę dobrze:) oglądam teraz zdjecia z wakacji, na których byliśmy w lipcu, kiedy byłam prawie 10kg cięższa i różnica jest ogromna. Jestem z siebie dumna:) choć do mojej idelnej, wymarzonej figury jeszcze mi trochę brakuje.. jakie macie obwód w talii i biodrach? Ja mam 67 w talii i 88 w biodrach

Właśnie skończyłam ćwiczyć Skalpel Ewy Chodakowskiej i powiem wam że czuję wszystkie mięśnie jak nigdy ;) początek łatwy a potem nie nadążałam z niektórymi powtórzeniami ale jak na pierwszy raz i tak super mi poszło ;) ostatnio ćwiczyłam chyba wiosną i było sto razy gorzej bo miałam sporo kilogramów. Teraz czas wypić zieloną lub czerwoną herbatę bo jeszcze nie piłam dzisiaj żadnej. Judyta ja też nie dawno oglądałam swoje zdjęcia jak ważyłam 75kg i to było straszne, ale w ciąży sporo przytyłam, dla motywacji oglądam też zdjęcia jak byłam przed ciążą super szczupła ;) swoich wymiarów Ci nie podam bo sporo się różnią od twoich a bardzo bym chciała mieć takie jak ty teraz :) zresztą warze więcej od ciebie o jakieś 6kg ;)