Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-dietowiczka-

Dieta MŻ zdrowe odżywianie

Polecane posty

Witam dziewczyny :) może się któraś pochwali efektami diety dla motywacji innych ;) ja na razie się nie warze dopiero w środę ale zmierzyłam obwody żeby sprawdzić czy ćwiczenia coś dadzą, dzisiaj znowu poćwiczę Skalpel, spacer już zaliczyłam i zmarzłam. Wczoraj kręciłam hula hop po długiej przerwie i zero siniaków :) trochę tylko obolała jestem. Dzisiejsze menu: jajecznica z 2 jaj z pieczarkami, cebulą i keczupem plus pół grahamki gruszka fasolka po bretońsku szklanka kefiru 0% sałatka grecka U mnie jutro goście i pewnie zjem kawałek sernika ale bez spodu, na diecie south beach często go jadłam zamiast słodyczy i nie zaszkodziło ;) Pozdrawiam was :) mloda00 a obwody mierzyłaś?? bo ćwiczenia zwiększają mase mięśniową i dlatego możesz mieć 1kg więcej ale obwody mogły spaść. Osobiście Ci polecam dietę SB schudłam na niej 11kg wiosną.

Gość mloda_00
-dietowiczka- a masz może menu co jadłas wszytko rozpisane? bo ja mam z internetu patrzyłam ale nie zaszkodziłoby czegoś wiecej sie dowiedziec:) mierzyłam obwody to samo:(

witajcie. Ja rano byłam na uczelni i skusiłam się na bułkę w bufecie, niestety nie było z ciemnego pieczywa, więc zjadłam jasną- dawno nie jadałm takiej zwyczajnej pszennej bułki, zawsze tylko grahamki, albo jakieś pełnoziarniste. dzisiaj andrzejki, więc z diety pewnie nici wieczorem, ale mam nadzieje, że jedno szaleństwo nie zaszkodzi. Koleżanka powiedziala mi dzisiaj, że dużo schudłam:D ach jak przyjemnie takie coś usłyszeć :)

nie korzystałam z żadnego menu jak byłam na SB jadłam to na co miałam ochotę tylko trzymałam się dozwolonych produktów, nie trzeba wiele kombinować i robić wymyślnych dań, 3 posiłki główne 2 przekąski plus deser ale ja pomijałam. Na śniadania zwykle jajka w każdej postaci, chudy nabiał, warzywa, sałatki z kolacjami podobnie czasem coś na ciepło, obiady to głównie warzywa, kurczak ryba z surówkami, w drugiej fazie jest łatwiej bo można dodać ryż makaron i pieczywo wszystko pełnoziarniste, na przekąski orzechy warzywa, plasterki wędliny, sera w drugiej fazie też owoce. Uwierz mi że najlepiej jest jeść to na co masz ochotę w danym dniu i nie trzeba sztywno przestrzegać jakiegoś menu. Po prostu tak jak jesz do tej pory zastępuj produkty tymi dozwolonymi na SB, z czasem zobaczysz że sobie taką dietą życia nie komplikujesz a nawyki zostaną ;)

judyta dobrze Ci koleżanka powiedziała bo dużo schudłaś, spadek 10kg widać bardzo dobrze, wiem po sobie :) ale ile by się nie schudło to zawsze wydaje się mało i że można by jeszcze trochę ;)

Gość kassska
co to jest skalpel

Gość kassska
tzn jakie to cwiczenia?

no i nic nie wyszło z mojej imprezy :( miałam dzisiaj balować, a tymczasem spędzam sobotni wieczór sama w domu...ehh ale jestem zła ;/ mam ochotę zamówić sobie pizze, może mi humor poprawi...

hej ja dziś w pracy byłam i nie ćwiczyłam, za to 40 min dość szybkiego spaceru. dziś zjadłam: śn - mała drożdżówka z owcami faktycznie było na niej mało ciasta a więcej nadzienia (owoców) obiad: warzywa na patelnie tak z 250 gram kolacja : 2 małe kromki chleba z ziarnami + 2 plastry sera żółtego kawa bez cukru, herbata czerwona

Witam :) Ja już po śniadaniu, moje menu na dzisiaj: owsianka 2 kromki żytniego z chudą wędliną na obiad danie jednogarnkowe meksykańskie niezbyt dietetyczne bo z kiełbasą ale sporo warzyw będzie kawałek sernika ( będą goście ) sałatka grecka Dzisiaj nie zbyt ładne menu ale tak wyszło. akashanet malutko jesz tylko 3 posiłki? a przekąski? Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

hej ja wstałam o 07.00 i trochę ogarnęłam łazienkę, włączyłam pranie i jeszcze mnie czeka prasowanie no w tygodniu nie mam czasu za bardzo na sprzątanie. Nie jadłam jeszcze nic tylko wypiłam małą kawę rozpuszczalną i wypiłam sok marchewkowy. Pomyślę zaraz na jakimś śniadaniem. dietowiczka, ja od zawsze jadłam 3 posiłki, śniadanie, obiad i kolacje.. a między nimi słodycze i jakieś ciasta, ciastka a teraz tego nie jem :) Mam dużą motywację bo w zeszłym roku o tej porze roku byłam chyba 8 kg szczuplejsza aż wstyd :/

dobrze jest jeść przekąski owoce orzechy itp ale jak nie czujesz głodu między tymi głównymi posiłkami to ok, ja tak nie potrafię bo potem bym zjadła dwa razy większą kolacje jakbym od obiadu nic nie przegryzła ;)

zjadłam śniadanie: 3 kromki chleba tostowego lekko z masłem i 2 plastry sera żółtego + pół pomidora na obiad planuję warzywa na patelnie może z jajkiem a na kolację kromkę chleba z masłem i jogurt activia mała do picia a jak będzie wyjdzie w ciągu dnia idę prasować :) pa :)

Gość haloooo hej
co to ten skalpel?

Gość bertiaaa
hej czy dam rade 3 kg bez cwiczen zrzucic do swiat? spacery , szybkie marsze do 3 godz dziennie)

Gość ten skalpel to
ćwiczenia ewy chodakowskiej na you tube sobie wpisz to zobaczysz

Gość haloooo hej
dziekuje ;)

hej :) ja dziś zgodnie z planem na obiad warzywa na patelnie + 1 jajko sadzone, poćwiczyłam na steperze 50 min :) od poniedziałku mam znów na 12.00 ale to już ostatni tydzień takiej zmiany w grudniu. Ciężko będę miała z jedzeniem normalnych obiadów, w pracy nie mam do tego warunków, a po pracy będę w domu o 21.30 i już nic wtedy nie chcę jeść na noc. Więc będę musiała coś wymyślić w pracy

Gość huraganka
Witajcie dziewczyny, widzę że topik się rozwija. Mam pytanko do autorki, dietowiczko powiedz mi proszę, bo doczytałam że dużo schudłaś na SB ile Ci zeszło w 1 fazie i czy ta przekąska to może być tylko np 1 plasterek szynki czy 2 orzechy włoskie czy to za mało?Bo mówią, że tam trzeba dużo jeść a ja nie umie po prostu na diecie dużo jeść. Ja planuję od stycznia coś zrobić dalej, bo zostało mi kilka kg do celu no i ćwiczenia z Ewką obowiązkowo. A co lepsze na początek killer czy skalpel? Bo robiłam turbo ale katorga straszna po 5 dniach dopiero przeszłam całość. Pozdrawiam.

Miałam kręcić hula hop ale zrobię sobie wolne bo jakoś nie mam ochoty, gdyby to miały być ćwiczenia to pewnie bym nie odpuściła ;) akashanet sałatki sobie do pracy zrób w ramach obiadu, a jak wracasz późno możesz sobie pozwolić na jajecznice tylko bez chleba. Białkową kolacje można zjeść godzinę przed snem. huraganka witaj, w 1 fazie schudłam z 74kg -3kg można mniej lub więcej zależy ile ma się wody bo tłuszcz to tak od razu nie leci ;) w drugiej fazie 5kg w miesiąc potem wolniej ale jakoś -1kg na tydzień. Wcale nie chodzi o to żeby dużo jeść na SB tylko często ;) 3 posiłki główne i 2 przekąski plus jakiś deser. Trzeba jeść tak żeby być najedzonym ale się nie opychać. Na przekąski wystarczy zjeść coś małego, ja zwykle jadłam na przekąski trójkącik serka topionego hochland fit lub te w plasterkach, 2ogórki kiszone, kawałek papryki z twarożkiem, 2 plasterki wędliny, mozarelle z pomidorem, pistacje, słonecznik, kanapkę z chleba fasolowego z jakimś dodatkiem, zawijałam wędlinę z serem, owoc, jogurt naturalny z migdałami, ciasto fasolowe. Sporo tego mi się przypomniało ;) Dieta łatwa tylko musisz przestrzegać dozwolonych produktów w danej fazie.A odnośnie ćwiczeń to z tego co czytałam to lepiej zacząć od Skalpela bo jest łatwiejszy dla początkujących, ja zamierzam przejść na Killer po miesiącu, może będę ćwiczyć na zmianę ze Skalpelem jeszcze nie wiem.

Gość huraganka
No właśnie ja już nie mam wody tylko tłuszcz no i ciężko mi jest się go pozbyć na jakiejkolwiek diecie nic nie schodzi więc wiem że muszę ćwiczyć, ale cwiczenia bez diety to też bez sensu dlatego wybrałam SB+Ewka od stycznia.

Witajcie dziewczyny jak wam idzie dietka?? ja wczoraj wieczorem zjadłam trochę pistacji dodatkowo, dzisiaj na spacer nie idę bo śnieg spadł :( więc tylko wyjdę z synem na ogród, będę musiała chyba więcej ćwiczyć żeby sobie zastąpić te spacery zimą. Dzisiejsze menu: 2 jajka na miękko 2 małe kromki żytniego jabłko żurek z 2 ziemniakami szklanka kefiru 0% sałatka z kurczakiem Mam nadzieje że te moje zmiany w menu przyniosą efekty na wadze w tym tygodniu, już 3 tydzień jestem na MŻ :) huraganka a ile warzysz?? na każdej diecie się chudnie tylko trzeba ją przestrzegać ;) a wodę będziesz miała po świętach i sylwestrze tym bardziej jak teraz nie jesteś na jakiejś diecie, zawsze coś w nas siedzi ;) SB i ćwiczenia powinny dać fajny efekt, ja wtedy nie ćwiczyłam tylko spacery.

hej ja już po śniadaniu: 2 kromki chleba tostowego lekko z masłem i 2 plastry sera żółtego, kawa rozpuszczalna bez cukru dziś na wadzę 64,9 kg. Tak bardzo bym chciała ważyć 59 kg, mam takie fajny spodnie które kupiłam jak byłam szczuplejsza ale nie miałam wtedy za bardzo okazji z nich chodzić, teraz by mi się przydały ale są za małe. zaraz zbieram się do pracy, ćwiczyć dziś nie będę ale zaliczę 40 min spaceru :)

Witajcie dziewczyny. Wczoraj miałam taki sajgon na uczelni i nie tylko, że nawet nie miałam czasu pisać. Z dietą przez weekend też różnie bywało, bo wiadomo jak uczelniany bufet funkcjonuje...dzisiaj już wracam do MŻ. Teraz jestem w pracy i w ogóle nie mam pomysłu na dzisiejsze menu, zaraz skoczę sobie do sklepu to może mi się coś rzuci w oczy. Obiadu dzisiaj nie będzie, bo Mój znowu późno z pracy wróci, a tylko dla siebie nie chce mi sie gotować. Ostatnio zauważyam, że za mało piję, musze to zmienić, więc dzisiaj wlewam w siebie 1,5 litra wody ;p

akashanet ciasne spodnie są dużą motywacją wiem coś o tym bo na lato chciałam się wcisnąć w kilka par spodni i rybaczek sprzed ciąży inaczej groziła mi wymiana garderoby i spore wydatki na szczęście zdążyłam schudnąć na tyle żeby w nie wejść ;) tobie się to uda już niedługo :) judyta88 jesteś już na tyle szczupła że możesz sobie pozwalać na odstępstwa od diety ;) Zaraz się zabieram za ćwiczenia, a w piekarniku mam ciasto fasolowe z diety south beach żeby mnie inne słodkości nie kusiły coś na zastępstwo, także zjem kawałek może po kolacji.

Gość mloda_00
zjadłam na sniadanie jajecznice z pomidorami na przekąske 3 plasterki szynki z kurczaka i 15 orzechów nerkowca. na obiad mam sandacza usmaze na oliwie w jajku na kolacje serek wiejski ale ja jestem na SB:)

Ćwiczenia zaliczone :) jak się zmobilizuje to może jeszcze hula hop pokręcę wieczorem. Mloda00 ładne masz menu tylko więcej warzyw dodawaj np do serka wiejskiego pół papryki czy ogórek, do obiadu też gotowany brokuł, kalafior albo surówka z kapusty najlepiej własnej roboty żeby nie było marchewki i majonezu, można używać tylko light, jeszcze mizeria też by pasowała z jogurtem naturalnym. Jak chcesz to pisz z nami bo chyba żaden topik SB już nie jest aktywny.

Gość mloda_00
no niestety zaden topik nie jest aktywny jak ten:( no teraz zjadłam jajko gotowane z szynka i papryka jade na fitness na 19 po zjem moze serek wiejski albo mozzarelle z pomidorem:) pije herbate zielona nie słodzoną ale z ananasem

No i niestety dużo dzis zjadlam, przynajmniej jeśli chodzi o kogoś kto jest na MŻ Rano: bułka z ziarnami i serek wiejski lekki Po południu: b-smart z kfc z filetem z kurczaka ( wg ich tabeli całość ok. 400 kcal) wieczorem: 3 kanapki ciemnego chleba z szynka, serem, jajkiem i pomidorem Mam za sobą standardowo 30 minut hula- hop, może teraz wsiądę jeszcze na rowerek na pół godziny, żeby spalić kolację

Gość Dietunia:-) !!!
Witam , dawno mnie nie było , ale nie miałam czasu zabardzo. -dietowiczka ty to dajesz z tymi ćwiczeniami , ja ćwicze po pół godziny co drugi dzień. I właśnie też się nie waże , bo czuje ze jestem jakby cięższa choc w obwodach widac znaczną zmianę. Jutro postaram się zmierzyć i zobacze ile ubyło ,bo mam wymiary z przed diety mż i cwiczeń. Tak bym chciała do swiąt ważyc choć te 56 -57 kg .