Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sckrtk

Cysta

Polecane posty

Gość sckrtk

Witam! Mam 15 lat i wykryto u mnie torbiel na jajniku o wielkości 40mm na 3,5mm. Byłam na konsultacji u ginekologa i przepisała mi antybiotyk Augumentin. Mam go brać 7 dni dwa razy na dzień. Powiedziała, że przeważnie w takich sytuacjach daje antybiotyk i tabletki hormonalne lecz ze względu na mój młody wiek na razie wstrzyma się od hormonalnych. Stwierdziła z obrazu USG, że nie ma pojęcia co jest w środku, ropa, krew czy też płyn. Istotne jest to, że połowa torbieli na obrazie była czarna (zapewne płyn) a reszta trochę szara (może coś gęstszego). Strasznie się boję, że to mi nie zniknie... Robiłam badanie krwi na markera Ca 125 i jest w normie, OB również mam w normie, więc żadnej infekcji nie mam... Boję się, że nie pomoże mi ten antybiotyk, i będę musiała mieć laparoskopię a tego boję się jak ognia... Może któraś z was leczyła się kiedyś antybiotykami ?

Gość journeyforever
kochana co ty sie przejmujesz, wiesz ile dziewczyn a torbiele? haha ja aktualnie mam 4,5 cm! i co? hha ty masz malizne w porównaniu ze mna.

Gość sckrtk
dzięki za odp, i przepaszam ale zle napisalam wymiary. tobiel ma 42mm x 35mm