Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammaamaaa

100zł na tydzien na jedzenie.Co gotowac?

Polecane posty

hahahahahahahahaha hahahahahahaha hahahahahaha troche sie ze spanka chyba wyrosło. Psa to by mi ukradli a on by poszedł i sie cieszył, suka nie lubi raczej, tzn jakby pogłaskali to ok spoko, ale jak ktoś sie z twarza pochyla to ona od razu skacze do tej twarzy. Miałam taki sam kartonik chyba z castoramy ten różowy, ale kot mi obszczał;/

hahahahahahahahahaha a ja chciałam napisac ze to jakis inny pies jest i dopiero sie zorientowałam ze masz dwa. Suka tylko karme na jagniecinie albo łososiu dostaje inaczej sie drapie i wygryza sobie siersc z tyłka, o miesie to juz zapomniała dawno w ogole ze coś takiego jest jak i jakas szynka ze stołu czy coś bo zaraz w uchu drapała pakowała brudne łapy do ucha i zapalenie ucha co miesiąc. Odkad nie je jest święty spokój.

Marriika spanko było malucha, ale elvis sie przykolegowal i maly spi teraz z moja mama:D A elvis ma to jako kolyske tak wydeptana, bosko w niej wyglada, ale to jego ulubiecne miejsce posiadowy:P Obu karmie psimi ciachami, zwykla karma. Maly mieso dostaje, a Elvis z litosci czasem tez. z gotowanego kurczaka albo kielby. najgorzej typowo tluste zarlo i zbyt duzo

A on nie ma tego na łokciach i kolanach to nie brodawy przypadkiem? W miejsach któa najbardziej uciskają na ziemie jak lezy? Właśnie łokcie i kolana. Suce sie zrobił taki właśnie strup na łokciu ale jednym gdzie miała łape połamana bo jak ja wziełąm to kuternoga była i wet mi powiedział ze to własnie taka brodawa od ucisku ale widze ze to sie powiększa i nie wiem czy to nie coś innego przypadkiem. Chociaz dużo psów ma takie łokcie zauwazyłam

no wlasnie nie. to sa typowo plamy po tych strupach, poza tym nie wiem czy przez siersc miejscami skore ma rozowa miesjcami ciemnawa. to po prostu skora, jak zezre za duzo to mu w tych miejscach od nowa rany ropiejace wychodza. a dajemu mu tylko witaminy. zadnych lekow, ktore nmie pomagaly, a tylko ospaly i nacpany byl.

tez nie daje leków jak nie trzeba. Skóra skóra moje tez kropkowana maja różowa i w kropy ciemne

po rozmowach z kilkoma wetami kazdy stwierdzil, ze z tym nie da sie zrobic nic. bo nawet przez karme bedzie wylazic czasami, a siersc juz nie wyrosnie. najlepiej witaminy i ograniczyc mieso.

A co za witaminy dajesz? Ja nic nie daje..... Ale w sumie karme dobrą dostaja to nie wiem czy im trzeba cos jeszcze

kurde nie wiem, bo moja siostra im to wydziela, nie mam pojecia jak sie nazywaja. a karme kupuje tez normalna czasem w markecie kupie, czasem w zoologu zdrowotnej nie tykaja, na tyle, ze nawet chudna bo ani nie rusza. wiec nie mam wyjscia zostaje marketowa

Ja nie kupuje zdrowotnej:D Pies je zwykłą z kurczakiem purine taniej mi niż marketówka wychodzi ale za to on kocha froliki a suka brita żre a nawet frolika powąchac nie moze hahaha biedna

A my mamy jakąs obecnie marki ''dino'', podobno je ją serialowy ''alex'':P ale te kilogramowe z zoologa, co to nigdy nie patrze na nazwe, , tylko skład

nic no lece na dwór, bo glówny temat naszych rozmów błaga o wyjscie na dwór:P

U nas nie ma nawet dino. haha. Ja tez na skład bo czasem taniej dostaniesz lepsza karme niż za jakąs kupe kasy. Boże ile u nas na ta psią karme idzie i kocią. 2 psy to 30kg miesięcznie i 5 kotów hahahhaha to jakies 25 kg;/

u nas też idzie 30 kg. w dino torba 10kg to 20zl, ale w zoologu juz dorzej. ale jak sie kocha, to sie wydaje. i juz:)

Gość ysff
kurde co wy z tymi żołądkami , jak gotuję są mięciutkie że się w ustach rozpływają , a wy twarde i twarde

ło matko, ja za 15kg dla psa puriny płace 109zł chyba, za Brita 15kg dla suki płace koło 139zł. Kociej już nawet nie licze bo mi sie właśnie odechciało

tak sobie policzyłam ile kosztuje utrzymanie naszej suczki to nie wiem czy męża jedna wypłata starczy na rok :( zwykle tego nie obliczamy, ale kiedyś tak z ciekawości gdzie te pieniądze tak uciekają policzyłam 50zł podatek 50 zł szczepienia 50 zł pchły i kleszcze 2x 65 fryzjer minimo jedzonko ok 8 zł dziennie x 365 =2920 nie liczę że trzeba od czasu do czasu wymienić smycz, obrożę jakieś lekarstwa o matko jak teraz to podliczyłam to bym miała jakiś fajny nowy mebel , no ale do mebla nie pogadam :)

Kupuj karme w wiekszych worach po co za 8zł dziennie można zaoszczedzic tak. Ja kupowałam po 3kg wczesniej, 3 kg 30zł, a tu mam 15 kg za 109zl to jednak 40zl zostaje w mieszeni miesięczie. U nas szczepienia chyba 70zł komplet rocznie na jednego psa. Smyczy nie licze i takich rzeczy. Krople na kleszcze zawsze 30zł kosztowały w tym roku jedna porcja 60zł, nie wiem czemu tak... Nie chce chyba juz lepiej nic liczyc

Do tego jak suka miała zapalenia ucha co miesiąc to co miesiąc 60-80zł u weterynarza zostawało... 60zł ubezpieczenie 2 psów na rok. Odrobaczenie 2 razy w roku to tez chyba koło 60zł za za 2 psy.

Gość gość
Jezuu... masz 100zl i ciągle wybrzydzasz. Dziewczyny tyle dają Ci propozycji a Ty tego nie tamtego nie. sratatata.. następnym razem nikt Ci nie pomoże jak zapytasz.

Gość gość
To bylo dwa lata temu