Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janina 12369

jaki komputer wybrac

Polecane posty

Gość janina 12369

leptop, czy taki duzy z monitorem ?

Gość janina 1236943
:-O

Gość łańcuch duchowy
Zależy do czego Ci ten komputer jak do gier to ten z monitorem (PC) jak do netu to wiadomo stawiasz na wygodę i bierzesz lapka

Gość janina I2369
Określenie grzech pierworodny /(łac.) peccatum originale/ zostało użyte po raz pierwszy przez Augustyna z Hippony w jego dziele Do Symplicjana o różnych problemach (De diversis quaestionibus ad Simplicianum) I,1.10, wydanym w 397 r.. Doktor Kościoła używał go następnie wielokrotnie po 412 r. wraz z rozpoczęciem kontrowersji pelagiańskiej. Umieścił je także w tytule traktatu z 418 r. De gratia Christi et de peccato originali (O łasce Chrystusa i grzechu pierworodnym). Teologia średniowieczna, a za nią scholastyka potrydencka mówiły o peccatum originale originans (dosłownie: grzech dający początek, sprawiający), odnosząc to pojęcie do upadku Adam i Ewy w raju oraz o peccatum originale originatum (dosłownie: grzech, który został zapoczątkowany) określając w ten sposób stan, w jakim się znajduje ludzkość obecnie

Gość gość
dla dzieciaka do gier to zdecydowanie stacjonarny - będzie bardziej wydajny za te same pieniądze co laptop, a w przyszłości go sobie będziesz mogła rozbudować niewielkim kosztem (na pewno nie kosztem wymiany wszystkiego - jak to ma miejsce w lapkach) ze swojej strony mogę polecić komputery z x-komu, kupiłam taki za 1599 zł (teraz dokładnie nie pamiętam) ale popsuł się po pół roku i zadzwoniłam do nich, za dwa dni był u mnie kurier a w następnym tygodniu jeszcze przed weekendem (syn by chyba nie wytrzymał ;p) dostałam naprawiony sprzęcik także mogę polecić

Gość gość
jak nie bedziesz nosic laptopa to go nawet nie rozwazaj. Wolne, ciezkie do naprawienia po gwarancji. Monitor minimum 23 cale plus skrzynka i jest porzadny komputer.

Gość tomi8933
Jeśli chodzi o dobre komputery, to ostatnio wiele pozytywnych opinii słyszałem na temat tego modelu komputer i5 8400 https://www.trysja.pl/pl/p21612-komputer_i584 00_z370_gtx1050ti_ddr5_8gb_1tb_win.html Czytałem kilka rankingów, bo za czymś takim się rozglądam, ale muszę jeszcze się zastanowić. Natomiast przypuszczam, że będzie to świetny zakup.