Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

wynik usg przezciemiaczkowego 2,5 m- cznego dziecka ..kto sie zna ??

Polecane posty

bylam dzis z synkiem na usg , lekarz niewiele wyjasnil powiedzial abysmy poszli z wynikiem do neurologa , ale zanim bede miec wizyte chcialam poradzic sie Was mamy co o tym myslec ... zmian ogniskowych w tkance mozgowej i nie poszerzonych splotach naczyniowkowych komor bocznych nie stwierdzono.Uklad komorowy mozgu symetryczny , prawidlowej szerokosci .Na wysokosci otworow monrou w plaszczyznie czolowej glebokosc rogow czolowych komor bocznych 6 mm, szerokosc komory III 3,5 mm. Przestrzenie plynowe podpajenczynowkowe w okolicach czolowo- ciemieniowych sa nieznacznie poszerzone 4-6 mm szerokosci.Szczelina posrodlowa mozgu nieznacznie poszerzona szerokosci 9-10mm. Czy to oznacza , ze dziecko moze miec wodoglowie ??

Gość mnie sie też zdarzyło
to dobre wyniki, takie poszerzenia to może byc "uroda", a o wodogłowiu nie mysl, to nie takie wyniki. Mój mały mial poszerzenie do 10 mm i jest ok. ma teraz blisko dwa lata.

i pozmiej ppdczas nastepnej wizyty wchlonelo mu sie ?? bo ten lekqrz powiedzial abysmy przyszli na kontrole przed swietami sprswdzic , czy sie wchlonelo :-(:-(:-(

Gość ??!!??
A do kiedy mozna robic usg przezciemiaczkowe? Ja musze sie wybrac, ale mojej malej juz praktycznie zaroslo ciemiaczko... Co wtedy - rtg?

przezciem do momentu az zrosnie sie ciemie..pozniej to tomogramia lub rezonans ...ehhhhhh jestem taka zla tak bardzo wierzylam , ze usg wyjdzie dobrze :-\:-\:-(:-(:-(:-(

Gość jejuuuuu
amanda Ty zartujesz z tymi chorobami?

Gość ?!!!???
Ale przeciez jeszcze nic nie wiadomo. A duze ma ciemiaczko Twoj synek? U mnie zostalo moze na niecaly opuszek palca. Pewnie za malo, nie?

ma 2 cm na 2 cm - duze ma ... jak ma na opuszek to lec czym predzej zrobic zanim zarosnie ten deficyt ktory ma to za duzo plynu - jak jest go za duzo i nadal sie wytwarza to jest to wodoglowie

Gość oj tam, oj tam :)
znowu ona ............ współczuje lekarzy .. hmmm tyle ich odwiedzilas i nigdy zaden CI nie opowiedział na twoje pytania .....

czy ktos mial jeszcze podobna sytuacje ?? czy ktos sie zna czym moga byc spowodowanr i jaki skutek miec te mikrouszkodzenia ktore ma moj syn ??

dziewczyno, daj sobie na wstrzymanie. Nawet jak ktos miał podobne schorzenie to dziecka do dziecka sie nie porównuje. Chodzisz do lekarza tam pytaj. Przestań wymyślać i doszukiwać się chorób, drążysz i wydrążysz. Znajdz sobie twórcze zajęcie.

juz naprawde mam dosc czemu ja mam takiego jebanego pecha :-(:-( za 4 tyg powtorne usg i dalsza obserwacja w kierunku wodoglowia :-(:-(:-(:-( a teraz wizyta u neurologa to wszystko jak wyrok

Gość makowa245
Bo pier...łaś głupoty od chwili poczęcia tego biednego dziecka. Znasz efekt placebo? No to ty poszłaś w drugą stronę. Gratuluję wyjątkowego poziomu głupoty.

Gość Gratzz
A ja myslalam, ze wy to jedna i ta sama osoba...

amanda nieznaczne poszerzenia nie świadcza ani o wodogłowiu, ani o porazeniu, ani o niczym innym często to taka uroda, zbadaj swoją głowe i męża, byc moze to dziedziczne