Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czas zaorać to państwo

Żeby zatrudnić człowieka i dać mu 2,5 tys zł na rękę, trzeba zapłacić 4,2 tys zł

Polecane posty

Gość czas zaorać to państwo

Jeśli pracodawca zatrudnia człowieka na umowę o pracę i oferuje mu 2,5 tys. zł na RĘKĘ to jego koszty całkowite (podatki, fundusze i składki) wynosi 4,2 tys. zł. Dlatego nie pytajcie się, dlaczego jest takie bezrobocie, dlaczego tak mało zarabiacie i zasuwacie na umowę-zlecenie. Czas się raczej spytać jakim cudem ktokolwiek ma w tym kraju jeszcze przy takich obciążeniach fiskalnych legalną pracę.

Gość you are welcome
masakra a dlaczego pracując na etacie, gdy zakladam dzialalnosc muszę odprowadzać składkę zdrowotną? przeciez moj pracodawca ja juz za mnie odprowadził!!! zgadzam sie - czas zaorac to panstwo, na zachodzie jak sie zaklada firmę to się 2 lata nie placi podatkow u nas tylko patrzą jak sciągnąc z ciebie jak najwięcej

Gość żenadażenada
Zgadzam się :( Niestety to państwo jest daaawno do zaorania. Po co to istnieje? Nie ma kto tego rozwalić. Niestety :( Może się ktoś odważny???? znajdzie. Na dodatek niezłe tu ostatnio eldorado się zrobiło - oczywiście cudów nie ma choć na pierwszy rzut oka niezły cud ta Polska. Ale naprawdę, żeby takiego czegoś nie umieć rozwalić to jakieś nie wiem - siły wyższe. Ja tu zostałam bo mnie tak oszukano w życiu, ale przy zdrowych zmysłach jak ktoś jest to co tu robi nie wiem. Żeruje na cudzym nieszczęściu. Tyle. Co można więcej w Polsce wymyślic? nie wiem :( Pozdrawiam :(

Gość żenadażenada
Ja chce napisać, że wszyscy na mnie , że sama sobie jestem winna. NIE ZA BARDZO. takie czasy się dowiem - no to po co wszyscy kłamali. Troszeczkę prawdy i naprawde wszystko jest w normie, a tak? Chodzi mi o to, że powinna być kara za zło. I nie ma tej kary. Dlaczego? A to dobrze? I Polska to jest kolejny przykład, że jest zło nieukarane. I takie życie tu jest. I nie tylko tu bo się nie dam. Koniec:(