Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eselif

emigracja na stałe do UK

Polecane posty

Witajcie, sytuacja mojej rodziny jest taka mamy z mężem dwoje dzieci 5 lat i 3, mąż regularnie pracuje za granicą od 2005 roku przez ostatnie 4 lata właściwie w innym kraju UE niż Anglia ale przez angielska firme) Raz juz próbowaliśmy wyjechać całą rodzina na wyspy jednak mąż stale musiał sie przenosić przynajmniej raz na tydzień ze względu na wykonywana pracę a my tkwiłysmy w jednym miejscu wiec wróciłyśmy do Polski wynajęliśmy mieszkanie mąż dojeżdzał do nas w domu w ciagu roku był jakieś trzy miesiace ale i to nas męczyło. Wiec mąż zwolnił sie z tamtej pracy zaczął pracować w Polsce ale po pierwszych wypłatach sie załamał i postanowiliśmy lecimy do anglii bo po prostu nie radzimy sobie w Polsce za te pieniądze sie utrzymać a nie chcemy przede wszystkim zeby dzieci na tym cierpialy. Mąż jest w trakcie poszukiwań pracy próbował w Londynie ale no nie wiem cieżko po prostu i teraz bedzie próbował na północy Anglii w miasteczku w ktorym kiedys mieszkalismy. Powiedzcie jak jest ze szkolnictwem w UK ? czy mąż ma załatwiać coś juz teraz dla dzieci czy jak my dojedziemy do niego ? Starsza córka jest z kwietnia 2007 natomiast młodsza z pażdziernika 2009 do jakich klas będą chodzic ? I ogólnie jakieś rady odnośnie przeprowadzki na stałe ? będę wdzieczna za rózne opinie

Gość zapytaj sie jakiegos doradcy
Lepiej?

Gość a ja........
Najpierw to niech sobie prace załatwi a pozniej znajdzie mieszkanie bo jak chcesz.wysłać dzieci do szkol jak nie ma ani pracy ani mieszkania