Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiulka9331

Pierwszy raz

Polecane posty

Gość misiulka9331

zamierzamy z chłopakiem przeżyć nasz pierwszy raz. Chciałam abyście mi poleciły najlepsze metody antykoncepcji.

Jeśli nie jesteś zbyt młoda i będziesz pamiętać o regularnym stosowaniu to metody hormonalne.

Gość misiulka9331
jest to dla mnie ważna sprawa bo nam obojgu nie bardzo pasuje rola rodziców. jesteśmy jeszcze za młodzi a czekają na nas studia, praca

Gość misiulka9331
Perwersja, ale czy stosowanie tabletek antykoncepcyjnych może sprawiać zajście w ciąże w późniejszych latach??

Gość misiulka9331
a są dostępne jakieś bez recepty ?

Gość dobra rada wuja toma
lepiej się ucz a nie puszczaj z chłopakiem

Gość defrgthy
A masz jakiś problem z pójściem do gina, że tak Tobie zależy żeby było bez recepty? Skoro jesteś na tyle dojrzała, ze zaczynasz uprawiać seks to wydoroślej całkiem, zadbaj o siebie, idź do lekarza.i musisz pamiętać też, że żaden środek nie jest w stu procentach skuteczny. Więc wez pod uwagę, że nawet jeśli nie jesteś gotowa na to, by zostać matką, musisz liczyć się też z takimi konsekwencjami

Gość dvbfdghd
Większość leków bez recepty i tak można kupić w internecie ;] jak nie jesteś na nic poważnego chora, twoj okres dojrzewania juz sie zakonczyl, a masz powiedzmy 16 lat -wiec nie mozesz dostać tabsów od lekarza- możesz kupić od prywatnych osob w internecie

Gość Ja w wieku 17nastu lat
dostałam recepte na tabletki od lekarza i wcale matka nie musiała być przy mnie obecna...

odradzam wszelkie naturalno-podobne;-/ moze prezerwatywa - albo pigulki od lekarza?

Gość dvbfdghd
Perwersjo, jeśli ta dziewczyna jest nieletnia to z dużym prawdopodobieństwem nie otrzyma tabletek od lekarza bez wiedzy rodziców. Lepiej więc niech już je sobie kupi przez internet niż miałaby zajść w ciążę. Kiedy ja szłam po plastry antykoncepcyjne lekarz nie zlecił mi wykonania żadnych badań. Przepisał mi je na zasadzie : chcesz to masz. Od koleżanek wiem że takie postępowanie lekarzy jest powszechne. Tak więc równie dobrze ta dziewczyna może sobie kupić tabletki w sieci, na jedno wyjdzie.

Nie otrzyma recepty bez wiedzy rodziców Z JAKIEGOŚ POWODU. :o Z tego samego powodu nie powinna ich kupować przez internet. Poza tym jest raczej pełnoletnia co można wywnioskować z jej nicku i postów. A gdyby nawet była niepełnoletnia to lepiej, żeby porozmawiała z mamą i udała się do lekarza po tabletki.

Gość dvbfdghd
Nie otrzyma recepty na tabletki antykoncepcyjne bez wiedzy rodziców z powodu prawa i obyczaju jaki panuje w Polsce. W Europie Zachodniej prawa i obyczaje są zupełnie inne, chociaż tam jest przegięcie w drugą stronę bo zdarza się że naprawdę młodziutkim dziewczynkom przepisywane są tabletki. Wszystko jest ładnie, pięknie jeżeli rodzice i dzieci mają taki sam światopogląd w sprawie środków antykoncepcyjnych i świadomego rodzicielstwa. Jeżeli tak nie jest dziewczyna nie otrzyma zgody i nie dostanie recepty mimo że może nie mieć żadnych przeciwwskazań medycznych. Uważam zresztą że temat seksu i zabezpieczenia jest prywatną sprawą każdego człowieka i 16-17 lata nie ma obowiązku się z tego nikomu tłumaczyć. Biorąc pod uwagę to na jakiej zasadzie są przepisywane hormony pełnoletnim kobietom to bez różnicy czy kupi sobie przez internet czy lekarz jej wypisze jakies tabletki na chybił trafił.

Gość agiew
Ja stosuję metody naturalne i jestem z nich naprawdę zadowolona. Używam cyclotestu. Jak jesteście młodzi to polecałabym prezerwatywy. Dodatkowo możesz określać sobie dni płodne, np testerem na ślinę. W dni płodne bardziej uważajcie