Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamininka

Czy mogę odstawić pierś bez konsultacji z lekarzem?

Polecane posty

Gość mamininka

Witam, Od pewnego czasu ograniczyłam karmienie piersią (dziecko dostaje normalne posiłki w ciągu dnia i mleko modyfikowane), mam zmniejszoną laktację i zastanawiam się, czy decyzję o odstawieniu od piersi moge podjąć sama bez konsultacji z lekarzem?

Pewnie! To tylko twoja decyzja. Do lekarza pojdziesz jak nie zaniknie ci pokarm wowczas da ci tabletki na spalenie pokarmu.

Gość ja sciagam taka rurka
pytaszz powaznie?

oczywiscie ze mozesz odstawic od piersi ja bym tylko na Twoim miejscu odciagala sobie pokarm jak bedziesz miala uczucie pelnych piersi zeby Ci sie zapalenie nie wdalo, ja tak robilam a po tygodniu coraz mniej sciagalam az w koncu pokarm zanikl...

Gość mamininka
Powaznie pytam, bo nie wiem... A ile czasu zanika pokarm?

to wszystko zalezy od organizmu.. to jest indywidualna sprawa.. ja np mialam dosc malo pokarmu moja corka nie chciala mi za bardzo ssac piers i pokarm mi zanikł bardzo szybko ... :(

skoro już dajesz mm, to chyba sama zdecydowałaś... Moje dziecko ma skazę białkową, więc będę musiała skonsultować z lekarzem odstawienie od piersi, gdyż zwykłe mm nie wchodzi w grę, tylko jakieś specyfiki na receptę... Dlatego chcę karmić piersią jak najdłużej.

Gość szkotka uk
mnie nikt nie dal tabletek na zmniejszenia pokarmu. A po roku jak przy kapieli nacisnelam na brodawki to nadal z nich cos wyplywalo :( ale powiedzieli mi ze to normalne i ze nie ma sie czym przejmowac

Jesli masz zmniejszona laktacje to mozesz czekac ok 2 tygodni na calkowite zanikniecie pokarmu przynajmniej ja tak mialam Ale to oczywiscie indywidualna sprawa

Gość szkotka uk
do wodnisia moja corka tez miala skaze i bardzo cieszylam sie ze dostam pomoc dietetyczki bo nie spodziewalam sie ze musze az tak uwazac z tym mlekiem, ktore jest nawet w wedlinach i tam gdzie bym sie go nie spodziewala. Ale stosowalam sie do jej porad i tak jak mowila wyrosla ze skazy po 1 urodzinach

szkotka uk - dzięki. Do pierwszych urodzin zostało na 2 miesiące :) Objawów skazy prawie nie ma, tylko lekko sucha skórka, więc mam nadzieję, że będzie jak u Ciebie.

Gość mamininka
wodnisia, tak, zdecydowałam sie odstawić pierś sama. Tylko zastanawiam się, czy jeśli nie pójdę do lekarza to czy ja nie będę miała jakichś problemów z tego powodu, chodzi mi właśnie o zastoje, itp. Ale skoro piszecie, że nie trzeba konsultować to ok. Słyszałam, ze szałwia pomaga w zatrzymaniu laktacji

Gość mamininka
wodnisia, tak, zdecydowałam sie odstawić pierś sama. Tylko zastanawiam się, czy jeśli nie pójdę do lekarza to czy ja nie będę miała jakichś problemów z tego powodu, chodzi mi właśnie o zastoje, itp. Ale skoro piszecie, że nie trzeba konsultować to ok. Słyszałam, ze szałwia pomaga w zatrzymaniu laktacji

Gość cradlee
Szalwia na laktacje nic nie robi :D Przynajmniej u mnie tak bylo, poprzedniej zimy karmilam jeszcze piersia i jak zlapalo mnie chorobsko, to leczylam sie domowymi sposobami, czyli czosnkiem i herbatkami z ziol. Glownie byla to wlasnie szalwia i imbir, ze wzgledu na gardlo. Nie zauwazylam negatywnego wplywu na moja laktacje. Herbate z szalwii zreszta bardzo lubie i pije ja bardzo czesto, szalwii uzywam tez do potraw, jako przyprawy. Ja piers odstawilam sama, po roku, bez problemow na szczescie. Pozdrawiam