Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grahamka30

mamuśki starające się o dzidziusia 2012

Polecane posty

Gość grahamka30

Witam kochane dziewczynki !!! Mamy 3 letnią córeczke i własnie zaczynamy starania o drugiego dzidziusia. Czy ktoś dołączy ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ktoś się stara;)??? nie jestem najmłodsza, zegar cyka ;)))

Gość grahamka30
a tak poł żartem i poł serio:) to gdzies przeczytałam ze starając się o dziewczynke trzeba sie kochać 2-3 dni przed owulacją a o synka w dniu owulacji lub tuż po. Nie wiem czy to prawda ale jakoś probujemy hehehehehehehehehehheeheheheheheh;)))

Gość grahamka30
a i zapomniałam dodać że jestem akurat chora i po antybiotyku.;) no gdzie jestescie dziewczynki ???

to ja chciała bym sie dopisać . też mam dziecko 3 letnie i sądzę ze teraz fajnie by było jak bym była w ciąży z drugim.

witaj malawronka. My mamy 3 letnią córeczke;) ja się wahałam, ale moj mąż nalega. Mam 34 lata;) i krzyczy ze najwyzszy czas na drugie dziecko, bo potem jako dziadek nie bedzie na wywiadówki biegał. Akurat jestem w srodku cyklu i zaczynamy starania ;)

ja mam 28 lat. ze staraniami muszę jeszcze poczekać z 2 tygodnie. ;) ja chcem i mąż też chciała bym żeby sie udało przed 30 latami , miec drugie dziecko

no to mloda jestes;))) ja swoje pierwsze dziecko urodziłam jak mialam 31 lat. ale nie załuje ze tak pozno :) no ale teraz to już czas na drugie. Tylko mnie troche martwi bo jestem po chorobie i troche przeziebiona. No ale nikt nie mowi ze zajde za pierwszym razem ;))

oj Grahamka u mnie tez nie wiadomo ja to bedzie . jak sie by udało to by była u mnie 5 ciąża tylko niestety ja mam za sobą 3 straty i jednego synka . ale staram sie być jak najbardziej optymistka . :) i ja jestem po poważnej operacji którą miałam 1 sierpnia

Gość grahamkaaaa
nie przesadzaj z ta staroscia mi idzie 31lat wnet tyle ze staram sie juz grubi ze 4lata o pierwsze dziecko klinika leczenie ja o drugim nie mysle modle sie tylko zeby chodz to jedno mi Bóg dal bo nie chce drugi raz przechodzic przez to cale cierpienie i ból...

Wiesz, nie chodziło mi o to zeby kogoś obrazić, raczej o to ze wiekszość dziewczyn w moim wieku ma już dzieci w podstawówce;))))powodzenia w staraniu sie. skad jestes ???

grahamkaaaa z całego serca życzę ci dziecka . to jest dla mnie największy dar w życiu. ja o mojego synka starałam sie 3 lata. jak trafiłam do mojego teraźniejszego lekarza udało sie już po 4 cyklu. grahamka 30 ja jestem z okolic Wrocławia

hejka to ja tez sie dolacze. Mam 30 lat i dwuletnia córcie, w nowym roku zaczynamy starania o drugie dziecko (chcielibysmy syneczka) i tez tak jak ty grahamka slyszalam ze jak sie chce chlopczyka to w dniu owulacji albo tuz po, bo plemniki XY sa szybsze ale tez szybciej wymieraja. Trzymam kciuki za Was dziewczyny i mam nadzieje ze topik przetrwa do nowego roku :)

Gość grahamkaaaa
my sie jyz nie staramy raczej przestalismy leczymy sie jestem po 1probie inseminacji jesli wyniki beda dobre po nowym roku prubujemy dalszym podejsc jesli wyniki sie nie poprawiavin vitro zostaje a co do dzieci tez mam znajome ktorych dzieci sa juz po komunii sw itd itd tez myslalam ze to bedzie latwe i do 30tki urodze lec los chcial inaczej i toczy sie jak sie toczy czasem nie mamy na nic wpluwu mimo ze by sie chcialo ja walcze caly czas chodz sil brak i nadziei tez po prawie 5ciu latach czekania....:(

Gość grahamkaaaa
mi nie zalezy no plci bo jsk sie tyle lat czeka to to jest nie istotne i mysle ze te kobiety ktore przezywaja to co ja wiedzavo czym pusze my chyba inaczej czujemy gdyz czekamy lata na upragniony i wyczekiwany CUD bo tak nie eatpliwie trzeba to nazwac jest mi jedno to sie nie liczy

grahamkaaaa u mnie okazało sie ze mam jajowody nie drożne i pomogła dopiero laparoskopia po operacji w pierwszym cyklu sie udało . nie poddawaj sie . warto marzyć i dążyć do spełnienia marzeń .

słuchajcie kochaniutkie mi też jest obojętne co będzie czy córa czy synuś ;))))) najważniejsze żeby bylo zdrowe. Ja też jestem z okolic wrocławia; ))))

grahamka z 25 km od Wrocławia mieszkam może troszke mniej . do Wrocławia do szkoły chodziłam . i jestem przynajmniej 2 razy w tygodniu we Wrocławiu

ja do wrocka mam ok 40 km, do gin chodze do wro i mozliwe ze bede rodziła teraz we wro. No ale najpierw musze zajsc; ))

ginekologa też mam we Wrocławiu już do niego chodzę 4 rok. i rodziłam synka we Wrocławiu. :)

Gość grahamkaaaa
mala wronka tylko u mnie problem jest glebszy lata czekania robia swoje i swoje przezylam nam raczej pomoze tylko in vitro ale coz nie stac mnie na to niw kazdemu sie udaje mnie problemy z plodnoscia to nie blahostka niestety

grahamkaaa staraj sie o te in Vitro co chyba od stycznia ma wejść ze państwo ma zapłacić za sam zabieg. badania przed sam związek ponosi koszty ale to wiesz sama że nie raz już plamiłaś za obserwacje cyklu za badania. itp. walcz o to niech bedzie nawet ból i łzy ale dla dziecka warto . a moze pomyślcie o adopcji.

Gość grahamhaaaaaa
tak in vitro niby od lipca ale to nie wiadomo itak tylko.dla 15tys par a gdzie resxta par jak w pl jest 1ml 200 tys par z problemem a ci do walki.oj kochana troche juz walcze bo 5lat i doskonale wiem co to znaczy . troche juz przeszlam rozczrowan itd itd czlowiek walczy ale czasem poprostu juz nir jest w stanie nic zrobic walczy sue na tyle ile to mozliwe s u mnie ostatn przystankiem jest in vitro ..a adopcja nie wchodzi w gre z rozych powodow a to nie tsk siup

Gość grahamhaaaaaa
ja urodzilam sie w Trzebnicy a mieszkalam do 7roku zycia w wiszni malej potem sie przeproeadzilismy z rodzicami kolo katowic

to Ty z naszych okolic heheheh. Dużo słyszałam własnie na temat szpitala w Trzebnicy. Atak na marginesie znajdz jakis inny nick fajny bo mi sie myli ;)))))) hehehe

Gość vin80
Witaj dziewczynko! A ile masz lateczek? Czestunio się z mężusiem pomiziziwujecie aby dzieciąteczkunio począciąć? Staruniasz się? Zegareczek tykusią?

grahamka u mnie sprawa jest taka ze ja jestem świeże po stracie i dostałam tabletki antykoncepcyjne na jeden miesiąc. żebym odrazu po 21dniach dostał @. A tak bez tabletek nie wiadomo kiedy by przyszła. to u mnie stara zaczną sie dopiero za ok 40 dni.